USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu: 'Türkiye, spor turizminde artık bir marka'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nın açım töreninde icra ettiği açıklamada, “Türkiye, spor turizminde artık bir marka. Antalya da bu markaların öncülerinde biri. Geçtiğimiz sene 200'den aşkın

Bakan Kasapoğlu: 'Türkiye, spor turizminde artık bir marka'
23-01-2023 01:09


2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde meydana getirilen törenle başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burada meydana getirdiği konuşmada Türkiye'nin, spor turizminde artık bir marka bulunduğunu vurgulayarak, diyar şekilde sabık sene 200'den bir tomar arsıulusal spor organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Şampiyonaya koyu katılımın, satrancın bugünü ve geleceği hesabına coşku donör bulunduğunun işareti olduğuna uyanıklık çekici Bakan Kasapoğlu, ailelerin çocuklarını motivasyon ederek burada olmalarını sağlamalarının takdire uygun bulunduğunu tabir etti. Türk sporunun zaman ve yarınlar düşüncesince baş döndürücü şimdi çelimli bulunduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Türkiye'nin bir transformasyon hikayesi var. Son 20 yılda, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rastgele bir bölgede bir inkılap var, sanayisiyle eğitimiyle sağlığıyla altyapısıyla. İşte o devrimlerden bir tanesi de sporda. Hakikaten rastgele bir branşta iri bir dönüşüm, hisse senedi var. Gerek sporu tabana yaymada gerekse sportmen sayısıyla, spordaki alan çeşitliliğiyle sportif başarılarla ve bunların sürdürülebilirliği noktasındaki çalışmalarımızla 85 milyonun rastgele bir bir ferdini spora erişebilir kılma noktasında geldiğimiz gözcü önemli" halinde konuştu.

"Avrupa ve evren şampiyonluklarımız var"

Mükemmel bir kuruluş altyapılarının olduğuna yer veren Bakan Kasapoğlu, artık Türkiye'nin rastgele bir bir noktasında, rastgele bir ilinde topu topu branşlara seslenme eden, gençlerin, halkın hevesi dahilinde çağdaş kuruluş altyapısı bulunduğunu vurguladı. Bakan Kasapoğlu, su sporlarından şita sporlarına, ferdî branşlardan grup sporlarına derece rastgele bir bölgede çelimli bir altyapıyı ve çelimli ulaşım imkanını ortaya koyduklarını belirtti.
Türkiye'nin, Avrupa'nın, dünyanın en dört dörtlük altyapısına eş bulunduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, “Bunun neticelerini rastgele bir beraberce yaşıyoruz. Daha ilkin yarışacak, asimilasyon edecek sportmen bile bulamadığımız branşlarda olimpiyat madalyalarımız, Avrupa ve evren şampiyonluklarımız var” ifadelerini kullandı. "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" niteleyerek talip rastgele bir vatandaşa yüzme öğrettiklerinin altını çizen Bakan Kasapoğlu, "On Bin Pota" niteleyerek mahallelere, parklara, okullara potalar nesir ettiklerini hatırlattı.
Bakan Kasapoğlu, "Yetenek Taraması" ve "Okullarda Spor Dalı" ile ilkokuldan itibaren evlatların kabiliyetini keşfedip, acemi şampiyonlar beslemek düşüncesince kolları sıvadıklarını aktardı.

“Türk sporunun yarınları hesabına düş dolu, coşku doludur”

Sadece 2022'de sporcuların arsıulusal yarışmalarda 51 branşta 6 bin 127 madalya kazandığını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Bu bir alım çalım tablosudur, 20 salname emeğin, karşı terinin, gayretin, ilişkinin sonucudur. Daha çelimli bir spor tablosunun, iri başarıların öncüsüdür, müjdecisidir. Türk sporunun yarınları hesabına düş dolu, coşku doludur" değerlendirmesinde bulundu. Bu başarıların hiçbirinin rast olmadığına ayraç fail Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:
“Arka planda güçlü, para tıkır etkin bir manzume vardır. Özellikle emeğin, iri bir stratejinin ve planlamanın sonucudur. tanık olduğumuz iyi sonuçlardan bir tanesi de satrancın Türkiye'deki tefeyyüz süreci ve geldiği noktadır. Satranç özelinde baş döndürücü ağır çalışkanlık ve çalışmalara imza attık. Çok ağır faaliyetler, hususi imzalar mevcut bu tabloda. Okullarımız, yurtlarımız, çaylaklık merkezlerimiz satranç düşüncesince erişilebilirdir. Oyuncusuna çözümlemeli tefekkür yeteneği kazandıran, yeteneği, öz güveni, cesareti, sabrı kazandıran satrancı ilkin sübvansiyon noktasında hassasiyetimiz en fevk düzeyde. Ülkemizin bu açıdan güçlü, mıhlı nesillere eş olma noktasında satrancın öneminin baş döndürücü önemli bulunduğunu düşünüyorum.”
Bakan Kasapoğlu, bir taraftan satrancın gelişme göstermesi düşüncesince güç harcarken satrancın bir branştan şimdi bir tomar bulunduğunu belirterek, sporun rastgele bir dalıyla ilgilenen gençlerin çirkin alışkanlıklardan korunma, yarınlarına şimdi çelimli adımlarla volta noktasında iri avantaja eş bulunduğunu söyledi.

“Biz istiyoruz ki satranç behemehâl rastgele bir eve girsin”

Dünyanın satranç sporcularının aklına, fikrine, hamlelerine ve onların ayrımlı enerjilerine gereksinimi bulunduğunu tamlayan Bakan Kasapoğlu, “O nedenden satrancın gelişme göstermesi düşüncesince güç harcarken biliyoruz ki esasen desteklediğimiz bir spor branşından şimdi fazlasıdır. Sporun rastgele bir dalıyla ilgilenen çocuklarımız, gençlerimiz çirkin alışkanlıklardan dehalet noktasında iri avantaja sahip” niteleyerek konuştu. "Biz istiyoruz ki satranç behemehâl rastgele bir eve girsin. Her evde behemehâl satranç oynayan bazıları olsun. Anne babalar, çocuklarımızı bu açıdan motivasyon etsin. Bir karı sporu şekilde da yaşamımızın bir parçası olsun" diyen Bakan Kasapoğlu, 1 milyonu sabık lisanslı sportmen sayısıyla satrancın hedeflere ulama sağladığını belirtti.
Satrançta Türkiye'nin Avrupa'nın kılavuz ülkelerinden olduğuna dikkati çekici Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye, spor turizminde artık bir marka. Antalya da bu markaların öncülerinde biri. Geçtiğimiz sene 200'den bir tomar arsıulusal spor organizasyonuna Türkiye ev sahipliği yaptı. Artık Türkiye, arsıulusal organizasyonlarda istem eden, talip bir diyar değildir, aranılan, tercihini kendisi karşılayıcı bir ülkedir. Bu, bizim hem satrançta geldiğimiz noktanın aynı zamanda arsıulusal organizasyonlarda ev sahipliği mevzusundaki yegâne tecrübemizin en andıran referanslarından biridir."
Bakan Kasapoğlu, konuşmasının arkası sıra iye ve sporcularla bir araya geldi, salonları dolaşarak müsabakaları izledi.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler