USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu, Guidetti ile pizza yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti ile ortak beraberce mutfağa girerek pizza yaptı. Gündem bu kat İtalyan mutfağı olsa da düet gine de spora lakayıt kalamadı.

Bakan Kasapoğlu, Guidetti ile pizza yaptı
03-01-2022 17:14

Her fırsatta uçan top alanlarında müşterek araya mevrut Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti, bu kere mutfakta buluştu. Birlikte pizza karşılayıcı ikilinin gündemi ise İtalyan mutfağı ve spordu.

Bakan Kasapoğlu ve Guidetti İstanbul'da müşterek pizza restoranında buluştu. Bakan Kasapoğlu'na İtalyan mutfağı dendiğinde akla geçmiş mevrut yiyeceklerden bulunan pizzanın tarifini verici Guidetti, pizza yapımının püf noktalarını anlattı. Başarılı çalıştırıcı içimli müşterek pizzanın sırrının domates sosunda bulunduğunu anlattı. Evinde de yoğun pıtrak pizza yaptığını dile getiren Guidetti ile Bakan Kasapoğlu, beraberce asıl açtı.

Giovanni Guidetti'nin ‘Hamuru kızım kadar ihtisas halinde açıyorsunuz' lafına Bakan Kasapoğlu gülerek, ‘kalp önemli' karşılığını verdi. Malzemeleri eklenmiş bulunan pizzaları düet beraberce kürekle fırına sürdü.

Pizzalar pişerken düet şiddetli müşterek sohbete daldı. Bakan Kasapoğlu'nun sorularını arkadaşça cevaplayan deneyimli fen adam, voleybola bulunan ilgisinin babasının uçan top antrenörü olması haysiyetiyle aşırı önemsiz yaşlardan itibaren başladığını söyledi.

Giovanni Guidetti, Bakan Kasapoğlu'nun 'sporda sürdürülebilir başarının sırrı nedir' sorusuna, “Her devir elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çabalamak. Farklı karakterler ve insanlardan yerleşmiş ekip sporlarında ölçülü noktada karşılaşmak herhangi müşterek devir belkili olmuyor. Bunu belkili geçirmek benim doğrusu koçun görevi. Bir koçun görevi birlik yerine budur. Herkesi eş müşterek noktada buluşturup ayrımsız hedefi ve arzuyu aşılamak. Eğer herkeste bu kapılanma duygusunu müşterek hayale, hedefe, takıma yahut kulübe müşterek biçimde hissettirebilirseniz halis muhlis kişilerin bu arada çalıştığını gözleyebilirsiniz ve başarıya ulaşırsınız” yanıtını verdi.

13 sene evvela Türkiye'ye vardığında ve aşırı zorlandığını anlatım fail İtalyan fen adam, “Türkçem sıfırdı ve takımda az elan kimesne İngilizce konuşmuyordu. Antrenman bitince kayboluyor gibiydim. Yanlış yönlere gittiğimi hatırlıyorum. Hayat on paralık hazırlop değildi. Menajerimi arayıp İtalya'ya hâllenmek istiyorum, bana ekip bul demiştim. Sonrasında adım adım alışmaya başlıyorsunuz tabii olarak. Türk ihvan edindikçe, ekip da elleme gitgide bu şehri ve kullanmakta olanları sevmeye başladım” dedi.

Bakan Kasapoğlu ile Guidetti arasındaki geveze elan sonraları şöyleki gelişti:

- Sütlaç mı, Gelato mu?
Gelato. Sormaya lazım yok.

- İskender mi, pizza mı?
Pizza. Sormaya lazım yok.

- Türk kahvesi mi, espresso mu?
İkisini de aşırı sevdiğimi söylemem gerek. Ama makinelerle gerçekleştirmek elan hazırlop bulunduğu düşüncesince espressoyu seçiyorum.

- Kitap kıraat etmek mı film gelmek mi?
Kitap. Kitap okurken elan aşırı bilinçlilik öğrenebilirim.

- Müziksiz berhayat olmak mı, televizyonsuz berhayat olmak mı?
Televizyonu müşterek tomar açmam. Açtığımda çabucak spor müsabakalarını izliyorum. Ama müziksiz yaşayamam.

- Maçı 3-0 mı kazanmak, olmadan 5. sette mi kazanmak?
Beşinci sette kazandığım maçlar herhangi müşterek devir elan heyecanlıydı. Tabi arada sırada depresif de olabiliyor. 5. set. İki takımın da aşırı elleme uğraş ettiğini gösterdiği düşüncesince 5. seti seçeceğim. 3-2 dü takımın da pes etmediğini gösteriyor.
Bu dörtköşe sohbetin peşi sıra sıra, pişen pizzaların tadımına geldi. Bakan Kasapoğlu'nun icra ettiği mantarlı pizzanın tadına icra vekili Guidetti, terbiyeli ve dobra bulduğunu söyledi. Bakan Kasapoğlu da İtalyan fen insanın icra ettiği karamalize soğanlı pizzayı aşırı beğendiğini belirterek Guidetti'yi kutlama etti.

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler