USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Attila Szalai: 'Sevilla karşısında turu geçmek istiyoruz'

Fenerbahçe'nin Macar stoperi Attila Szalai, UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla karşısında turu geçmek istediklerini anlatım ederken, hedeflerinin üç kulvarda da böke iktisap etmek bulunduğunu söyledi.

Attila Szalai: 'Sevilla karşısında turu geçmek istiyoruz'
06-03-2023 21:06
Fenerbahçe'nin kandırıcı defans oyuncusu Attila Szalai, pakt televizyonunda gösterilen “Günün Röportajı” programına mihman oldu. Takımın umumi vaziyeti ve ferdî performansıyla ilgilendiren mütekellim Szalai, UEFA Avrupa Ligi sonuç 16 turunda eşleştikleri Sevilla karşısında eskiden yaşanılan başarıyı çiftlemek ve turu geçmek istediklerini tabir etti. Geçtiğimiz ay yaşanmış bulunan depremle ve Türk milletinin evliliği ile ilgilendiren düşüncelerini aktararak laflarına süregelen Szalai, "Bu dobra ülkenin başına özlem nezdinde afet geldi. Milyonlarca insanoğlu bu trajediden etkilendi. Hem Kulübümüz hem de iklim kullanıcılarını sağlam aşırı dobra kampanya düzenledi. Depremden etkilenen insanoğlu düşüncesince bizim yapmamız müstelzim şey; bütünlük olmalıyız ve iane etmeliyiz. Umarım en endamsız müddette bu felaketin üstünden geleceğiz” dedi.

“Hedefimiz turu geçmek”

Çalışmaları düzen bağı nezdinde biçimde sürdürdüklerini tabir fail 25 yaşındaki oyuncu, “Zor günler, çetin haftalar geçirdik hemen bu süreçte de tığ çalışmalarımızı en düzen bağı biçimde sürdürmeye çalıştık, zira bizim düşüncesince ayrımsız sayaç içinde üçüncü tedbir devri denli oldu. Lig başladığında düzlük okumalara en elleme biçimde anık olabilmek düşüncesince çalışmalarımızı sürdürmeye çalıştık. Lig tekrar başladığında elleme de nezdinde giriş yaptık. İki maçta 6 benek kabul etmek bizim düşüncesince önemliydi. Şimdiki gayemiz Sevilla maçı. İyi nezdinde takıma karşı oynayacağız. Hedefimiz turu geçmek. Bunun düşüncesince çalışıyoruz. Güçlü nezdinde ekipman olduklarını biliyoruz. Eğer yanılmıyorsam sonuç zamanlarda bu kupayı 3 kat kazandılar. Avrupa Ligi'nde çelimli nezdinde takım. Bu yıl dü ayrımlı yüzleri var, diyebiliriz. Ligde aşırı elleme nezdinde kaynak sergileyemiyorlar ancak Avrupa'da çelimli nezdinde biçimde yollarına bitmeme ediyorlar. Kaliteli aktörleri var. Zor olacağını biliyoruz hemen tığ de en elleme biçimde onları çözümleme edeceğiz. Hazırlıklarımızı en elleme şekilde
sürdüreceğiz. Hedefimiz tur atlamak” biçiminde konuştu.

“Takımdaki değme aktör o söylence maçı aşırı elleme biliyor”

Fenerbahçe'nin 2007-2008 sezonu Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı süzerek çeyrek finale yükseldiği maçla ilgilendiren mütekellim Macar stoper, “Takımdaki değme aktör o söylence maçı aşırı elleme biçimde biliyor. Sevilla ile eşleşince taraftarlarımızın o pik değgin paylaşımlarını gördük. O devre Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı elimine etmek aşırı şişman başarıydı. İnşallah bu yıl aynısını çiftlemek istiyoruz. Bu maçla ilgilendiren hâlâ kendisiyle (Mehmet Aurelio) görüşme fırsatımız olmadı. Çünkü tığ değme devir nezdinde ahir maçımıza odaklanıyoruz. Kayseri maçı bizim düşüncesince hâlâ dünkü sonlanmış oldu hemen gelecek günlerde kendisi gerçekli bizimle o pik değgin anılarını paylaşacaktır. Belki bizlere iz ve nezdinde dü taktik verebilir, o maçla ilgili” dedi.

“İlk maçı nerede oynadığımızın nezdinde öneminin bulunduğunu düşünmüyorum”

Eşleşmede evvel maçı deplasmanda oynayacak olmalarının ehemmiyetli olmadığına yer veren Szalai şunları söyledi:

“Çünkü bundan böyle deplasman kuralı kalktı. Dolayısıyla şu anda gidiş az buçuk elan farklı. İlk maçı deplasmanda oynayacağız, elan sonradan ikinci maçı evimizde taraftarlarımızın da desteği ile elleme nezdinde biçimde geçirerek turu inmek istiyoruz. Aynı vakitte inanırım ki Sevilla stadında da sağlam aşırı taraftarımız orada olup, turu atlamamız düşüncesince mükemmel nezdinde hava oluşturacaktır.”

“Hedefimiz üç kulvarda da böke olmak”

Takımın hedefleri üzerine görüşlerini aktaran Szalai, “Bizlerin, oyuncuların da şişman beklentileri var. Daha evvela de tabir ettiğimiz denli tığ üç kulvarda da yarışıyoruz ve gayemiz bu üç kulvarda da böke olmak, üçünü ansızın alabilmek. Tabii ki bizim düşüncesince mükemmel olurdu. Grup etabını dobra nezdinde biçimde tamamladık, demin play-offlardayız. Hala bu noktada aşırı nezdinde tomar elleme ekipman mevcut hemen tığ de onlardan biriyiz. Bizim de erdemli hedeflerimiz var. Özellikle benim düşüncesince ki Budapeşte benim ülkemin şehri ve orada bitiş korkmak benim düşüncesince mükemmel olurdu. Herkesin birbirine güvenilmiş bulunduğu denli ego de takımımıza güveniyordum. Aynı vakitte takımımız içinde etkin hepsi aşırı çalışıyor, hepsi aşırı profesyonel. Herkes değme şeyini veriyor ki bunun aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Biz, birlikteyiz ve birbirimize iane edip, baş başa savaşıyoruz. Sezona Şampiyonlar Ligi Ön Elemeleri'nden başlamıştık ve gayemiz gruplara kalmaktı ancak bu muhtemel olmadı. Daha sonrasında Avrupa Ligi'nde ekip evrelerinde bitmeme ettik ve bu noktada dobra nezdinde başarım sergiledik. Bu turnuvanın devamı düşüncesince sabırsızlanıyorum” diyerek konuştu.

“Bir aktör düşüncesince değme maçta oynayabilmek şişman nezdinde onurdur”

Bu sayaç takımın kesme oyuncularından bulunduğu hatırlatılan Macar oyuncu, “Kendimi aşırı elleme hissediyorum. Bir aktör düşüncesince değme maçta oynayabilmek şişman nezdinde onurdur. Ben de bunun düşüncesince minnettarım. Bunun düşüncesince aşırı çalışıyorum. Bu yıl aşırı nezdinde tomar karşılaşma var. Neredeyse sezonun bir aşırı bölümünde üç günde nezdinde karşılaşma yapıyoruz. Dolayısıyla bu tür hallerde icap tagaddi anlamında, icap toparlanma anlamında, gerekse de egzersiz yönünde kendinize aşırı elleme bakmanız gerekiyor. Ben de elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve aşırı mutluyum diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Alanyaspor maçında takımımla baş başa olamayacağım, aşırı mutsuzum”

Kayserispor müsabakasında görmüş bulunduğu solgun kartla nezdinde ahir maçta cezalu bir hale sakıt Szalai, bu durumla ilgilendiren şöyleki konuştu:

“Alanyaspor maçında takımımla baş başa olamayacağım, bu vaziyetten çevre aşırı mutsuzum. Toplamda dört solgun kartım beli hemen bulunan oldu, bunu değiştiremeyiz. Artık yapmam müstelzim bilinçlilik önümüzdeki maçlara odaklanmak. Ben elimden geleni yapıyorum hemen benim yahut başkasının gol atması ehemmiyetli değil, ehemmiyetli bulunan maçları kazanmamız, üç benek almamız ve Avrupa Ligi'nde tur atlamamız. Ama Enner banko gol atacak, eminim.”

“Enner mükemmel nezdinde sayaç geçiriyor”

Szalai, sarı-lacivertlilerin golcü oyuncusu ve ayrımsız vakitte gol krallığı yarışında şahika bulunan Enner Valencia üzerine da görüşlerini aktararak, “Enner düşüncesince aşırı mutluyuz. Harika nezdinde sayaç geçiriyor. Biz de onu desteklemeye çalışıyoruz. Onun haricinde başka forvetlerimiz de elleme nezdinde sayaç geçiriyorlar, elleme nezdinde başarım sergiliyorlar. İnşallah aşırı gol atmaya bitmeme ederiz. Aynı vakitte muhtemel bulunduğu derece az gol yeriz ve savunmacılar adına gol yemeden maçları tamamlarız” dedi.

“Umarım bu düzen bağı düzentileme karşılığını verecektir”

Takımda değme oyuncunun elleme çalıştığına yer veren kandırıcı stoper, laflarını şu laflarla tamamladı:

“Durumumuzu elleme görüyorum. İyi nezdinde yoldayız, elleme çalışıyoruz. Ligde ikinci sıradayız şu anda gayemiz birincilik. Onun düşüncesince de aşırı çalışıyoruz. Sezon böylelikle nezdinde numara tam bitirebilmek ve şişman rüyamızı gerçekleştirebilmek için. Aynı vakitte Avrupa Ligi'nde ve Türkiye Kupası'nda yolumuza bitmeme ediyoruz. Bu üç turnuvada da kandırıcı edinmek istiyoruz. Umarım bu düzen bağı düzentileme karşılığını verecektir."

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler