USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil'

Galatasaray'a hakkında aldıkları 3-0'lık derbi mağlubiyetinin arkası sıra taraftarlardan bozukluk isteyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil” dedi

Ali Koç: 'Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil'
09-01-2023 00:09

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında bölgesinde karşılaşmış olduğu Galatasaray'a 3-0'lık skorla yenmiş oldu. Müsabakanın arkası sıra sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beklemedikleri bir yenilgi bulunduğunu kail Başkan Koç, “Herkes aşırı motiveydi. Tribünlerin de ne denli motive bulunduğunu görüyorsunuz. Taraftarlarımızdan bozukluk dileriz. Onların da beklentisi fazlaydı, olmadı. Futbolun süresince bunlar var. Çok aşırı güzel başladık ve gine düşüşe girdik. Toparlayacak bulunan da bire bir kişiler. 3 puandan mavera bir bilinçlilik değil. Burada bu skora alışmış değiliz. Yenilince de bu skorlar yoktu. Galatasaray'a en ağırbaşlı mağlubiyetleri tattırdığımız sezonlarda tığ böke olamıyorduk. O anlamda bakarsak taraftarımıza bozukluk dilerken umutlarını kaybetmemelerini bütünlük birliktelikten kopmamaları icap ettiğini hâlâ aşırı etraflıca tarz oluğunu anımsatmak istiyorum. Oynadığımız ayak topu güzel değildi. Bize yakışan ayak topu bu değildi. Futbolun süresince bunlar var. Derbi mağlubiyetinin olmasının hâlâ bir tomar tesiri olabiliyor, ha da. Sezon sonuna hâlâ aşırı var. Biz böke olacağız. Sezonlarda inişli yokuşlu dönemler olabilir. Bize yakışan boyut değil ama geçiyoruz. Başkaları da inişli yokuşlu grafikler sergileyebiliyor. Nasıl biraz hafta evvele denli Fenerbahçe şampiyonluğun en şişman favorisidir dedirten futbolculardan oluşan bir takımsa bugün buraya geldiğimizde umutlarımızı bir nebze olsun negatif etkileyen bire bir hoca, bire bir takım. Dolayısıyla acemi sahife açılacaktır, emektar günlere dönerek kaldığımız yerden bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Önemli 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil”

Sarı-lacivertli takımın performansının yükseleceğinin altını çizen Başkan Koç, “Teknik konukları hocaya sorun. Sevabıyla günahıyla reis bey sorumludur. Düşüş mevcut ama değme düşüşün çıkışı da var. Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil. Biz rakibimize gereğince bütüne baktığımız devir umumi bökelik rakiplerimize istatiksel baktığımızda rakamlar aldatmaca şekli, güzelliği, kahir galibiyetler daima bizlerden yana oldu. 4-0 da kazansanız 2-1 de kazansanız 3 puan alıyorsunuz. Taraftarımızdan bir el hâlâ bozukluk diliyorum. Rahat olsunlar. Nasıl tığ getirdiysek artık da bire bir kol düzlüğe çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“Transfer haberlerinin performansımızla alakası yok”

Ali Koç, nice futbolcunun takımdan ayrılacağı anlamında çıkan haberlerin performansı etkilemediğini düşündüğünü anlatım ederek, “5 sezondur nite para aktarımı yaptığımızı biliyorsunuz. Gelişte gidişte bir yoğurt yiyişimiz var. Bir güruh kişi bizlere yakıştırılıyor. Hiçbiri ile ilgilenmiyoruz. ‘Şununla, bununla ilgilenmiyoruz' niteleyerek izah yapmadık. Transfer haberleriyle bizim performansımızın düşüşünün benzerlik sunma ettiğini sanmıyorum” açıklamasını yaptı.

"4 puan ayırt nedir, hâlâ 19 hafta var"

Fenerbahçe'nin böke olacağını aktaran Ali Koç şu ifadelere arazi verdi:
"4 puan ayırt nelerdir hâlâ 19 hafta var. Unutmayın burada ne fetihler fiş bökelik gelmedi. Dolayısıyla göreceğiz, köprünün altından aşırı su akacaktır. İyi günde bahsetmek kolay, çirkin günde konuşabilmek lazım. Ben takımımıza ve hocamıza güveniyorum. Taraftarımıza teşekkürname ediyorum, parlak atmosferde başlattılar. Bugün bizde bir sağgörüsüzlük vardı. Eski günlere kancık bizim elimizde. Bir dü hafta süresince alıştığımız methiyeler dizdiğimiz Fenerbahçe art gelecektir."

“Dünyanın sonu değil"

Fenerbahçe'nin şişman derbilerde hâlâ ruhsuz oynadığı anlamında sorulan soruya Başkan Koç, “Türkiye derbileri üstünde bakarsanız bu sene anca gözüküyor ama ihmal etmeyin ki Avrupa maçlarında da derbi seviyesinde maçlarda parlak ferde oynanmıştır. Çok bir tomar üstünde durmamak lazım, ehemmiyetli bir rakibimize huzur ehemmiyetli 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil. Ben takıma güveniyorum. Taraftarın da inanmasını dileyiş ediyorum. Onlara bir el hâlâ teşekkürname ediyorum, bu atmosferi oluşturdukları için” cevabını verdi.
Müsabakada kaleci Altay'a müteveccih meydana getirilen gıcırtı için sorulan soruya ise Ali Koç, “Bu mevzuyla ilgilendiren bu akşam bir yorumda bulunmayacağım” ifadelerini kullandı.

Bora Akyol - Enes Gümüş
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler