USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Bu kulüplerin mali yükünü her birlikte göğüsleyeceğiz'

Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu ile icra ettikleri toplantının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, "Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübü'nün mali yükünü daim birlikte göğüsleyeceğiz" dedi.

Ali Koç: 'Bu kulüplerin mali yükünü her birlikte göğüsleyeceğiz'
10-02-2023 03:09

Kahramanmaraş'ta meydana mevrut ve Türkiye'yi etraflıca etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ile vakıf üyesi başkanları Kuruçeşme Divan Otel'de bir araya geldi. Toplantı sonrası Ali Koç açıklamalarda bulundu.
Başkan Ali Koç, sözün bittiği yerde olduklarını yunak evlerinde oturmaktan fark kırıklık duyduklarını belirterek, “Başkanımız takvimle ilgili içeride paylaştıklarımızı paylaştı. Ben en evvela federasyonumuza da teşekkürname buyurmak istiyorum. Bu dehşet vaziyette karşılaştığımız sorunları, cevaplanması müstelzim soruları her daima anbean bizlerle danışma bünyesinde paylaşarak, değerlendirerek, çözümleme ederek bu arada alıyoruz. Bugün de o toplantıların en önemlisi yaptık. Fiziken toplanamadığımız senelerde kaynak ve telefonlarla işleri yürütmeye çalışıyoruz. Takvim duyduğunuz gibi. İlk devir sabahleyin uyandığımız da elbette bir faciayla karşılaştığımızın bilincinde değildik. Pazartesi akşamı ulaştığında safiha az buçuk elan netleşti. En azından ülkemize bir düş olması açısından bir takvim belirledik. Bu takvimi belirlerken, Kulüpler Birliği ve federasyon namına bir gün verelim hemen sonra hali değerlendirelim niteleyerek düşündük. Aradan dü devir geçti, 3 günde tablonun elan korkutan bulunduğunun farkına vardık. Geldiğimiz benek bakımından federasyonumuzun bizlere sunmuş bulunduğu 3 Mart start tarihini sonuç basamak akla yatkın ve akıllıca bir gün bulunduğunu belirledik. Toplantıda 1 hafta 10 devir sonrada baş döndürücü elan değişik bir tabloyla karşılaşabiliriz. Onu da kafamızın bir kısmına koyduk. İnşallah elan değişik bir safiha ile karşılaşmayız. Görünen o ki, alanda yaşananlar, depremin hasiyet dalının büyüklüğü, 12-13 milyon kişiyi etkiliyor olması ne mevki olursa olsun yönetmesi baş döndürücü güç. Feci tabloyu da netleştirmek açısından elan bir tomar devir ilişki bir durumla dirlik karşıyayız. İnşallah bir hafta, 10 devir sonradan başkanımızın paylaşmış bulunduğu takvimi dönmek durumunda kalmayız" niteleyerek konuştu.


"Herkes elinden mevrut her şeyi hazırlamaya çalışıyor"
 

Kulüplerin mevcut kuvvetiyle çalıştığını dile getiren Koç, "Şunu katmak istiyorum; basınımızda ve gazetelerimizde bilhassa 4 iri kulüp çalışıyor kabil izlenim doğabilir, hemen bizlerle ilgili istihbarat yapılıyor. İstinasız her kulübümüz elinden mevrut her şeyi yapıyor. Konyaspor 100 sayı taşımalık yollamış. Galatasaray bunun düşüncesince girişimlerde bulunmuş. Herkes bir şeyler yapıyor. Çoğu devir DOĞRU da namına ayak topu bana bir ayrıştırma unsuru namına gözüküyor. Geldiğimiz benek bakımından takdire yaraşır bir dayanışmadır. Bundan ahir çalışma, iane faaliyetlerimizi federasyonumuzun çatısı altından toparlayacağız. O sebepten ne genişliğinde iri bir millete, çecik ve vatandaşa ehil olduğumuzu görüyoruz. İstinasız hacısı hocası elinden mevrut her şeyi hazırlamaya çalışıyor. 85 milyon bu acıyı yaşıyor. Deprem alanında olanlardan da bahsediyorum. Bunla bu arada hem federasyonumuza bununla birlikte kulüplerimize gayrimenkul dışı federasyonlardan, iri takımlardan iane gayeli maçlar etme teklifleri geliyor. Belki bu aralık devirde bu iane maçlarını örgütlü edebiliriz. Acaba aramızda bir turnuva yapabilir miyiz, bunları konuşuyoruz. Tabii bunları netleştirmek düşüncesince takvimin netleşmesi lazım" açıklamasında bulundu.

"Toplantıdayken, Hatayspor'un ligden çekme yazısı geldi"

Başkan Ali Koç, toplantıdayken, Hatayspor'un ligden çekme yazısının ulaştığını vurgulayarak, "Gaziantep FK'nin hali mahsus olunca da önümüzdeki takvimin elbette olacağını kararlaştıracağız. Başkanın da dediği bir nesne mevcut ki, 11 Haziran'a genişliğinde her şeyin tükenmiş olması gerekiyor. Şampiyonlar Ligi finali mevcut ülkemizde, aktör kontratların bir çok aşırı 31 Mayıs'ta bitiyor. Bir yandan da Hatayspor kararını vermiş. Gaziantep ne değişmeyen verirse versin ayak topu paydaşları namına şuna değişmeyen verdik, bu kulüplerin çekeceği her ayrışık mali yükü devletimizle, spor bakanlığımızla icabında yayımcı kuruşlu, federasyonumuzla, kulüplerimizle biz diremek durumundayız niteleyerek de aramızda konuştuk. Tabii ego Süper Lig kulüpleri diyorum, başkanımın işi elan zor. Alt liglerdeki eksiksiz takımları ilgili durumla dirlik karşıyayız. Oynanmayan 4 karşılaşma var. Bunların da grup start zamanı şuan 3-4 Mart diyoruz, onların da 3-4 devir evvela tamamlanarak ligi bıraktığımız yerden şu demek oluyor ki takvimi kaydırmadan bitmeme etmek. Tabii 1-2 hafta arası maçı katılmak durumunda. Avrupa'da artan takımlarımız ilerlersek eğer, o da takvimsel namına değişik başağrısı doğuracaktır. O sıkıntıyı da yönetmesi ağır olsa da iyi başağrısı zira bahtiyar bir bap için. Yayıncı kuruşla da temasa geçeceğiz. Onlara da baş döndürücü iş düşüyor. Verilen fikirlerden biri ihtimal de geçmiş 2-3 haftayı, en azından bir haftayı tamamı halkımızın izleyebileceği halde şifresiz yayınlanması düşüncesi çıktı. Onu da yayımcı kuruma sunacağız. Onlarında bizim kabil elini taşın dibine koyacağından şüphemiz yok. Ama şurası söyleyebilirim bu kasavet senaryonun içinde, bu acının, üzüntünün, çaresizliğin içre emin olun tamamı gayrimenkul bulunduğu kabil ayak topu paydaşları, federasyonu ilkin iktisap buyurmak kıl payı elimizden gelenin en iyisi bir tomar dolgunca hazırlamaya çalışıyoruz. Tekrar başımız salim olsun diyorum, yaralılarımıza çabuk şifalar diliyorum. Etkilenen herkese, ilkin türkiye iktisap buyurmak kıl payı tamamı yurttaşlarımıza kuvvet, kudret, dayanak ve dayanıklılık diliyorum” biçiminde konuştu.

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler