USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Bizim düşüncemiz orta hakemlerin yabancı olması'

Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği yerine düşüncelerinin orta hakemlerin yabancı olması icap ettiğini anlatım ederken, Merkez Hakem Kurulu'nun ise dünkü federasyon karşısında ne pozisyonda olduğuna tehlikesiz olmadığını söyledi.

Ali Koç: 'Bizim düşüncemiz orta hakemlerin yabancı olması'
25-11-2022 00:06

Kulüpler Birliği Vakfı'nın düzgülü meydana gelen toplantısı ondan sonra Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda Hull City'nin sahibi bulunan Acun Ilıcalı'nın da katıldığını tabir fail Koç, “Bize evren da ne oluyor, zat dünyasında ne oluyor, deniz hırsızı tabilik onu da etkiliyor. Türk futbolunda vaziyeti açıklama etti. Türk futbolundaki bedel düşüşünü de bizler biliyoruz. Bunlardan müşterek tanesinin deniz hırsızı tabilik olduğunu, 10 insandan 8'inin deniz hırsızı müşterek biçimde maçları izlediğini tabir ediyor. Bu durumun bedavaya, gümrüksüz müşterek biçimde stada girmekten farkı yok. Kulüplerin gelirleri açısından hırsızlıktır. Ülkemizde bu husus ciddiyetle ele alınmadı. Arzu edilmiş olduğu takdirde bunun önüne devrolmak sonuç aşama kolay. Avrupa da az henüz sert aşırı ülkede korsanın ne işe yaradığını bilmiyorlar. Bunun düşüncesince anayasa çıktı, devletimize teşekkürname ediyoruz. mühim bulunan anayasa problemi çözüyor mu? 1,5 yıl sonradan yapacağımız ihaleye bu sistemin ağız ağıza fail vaziyette, müstelzim cezaların uygulanmış olduğu durumda olacak ki bedel artacak, sürdürümcü sayısı artacak ve koşa yönlü avantaj olacak. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Süper Lig'in kıymeti 115 milyon dolar değil. 500'de değil ancak 350-400 milyon ortada bulunan durum. İndirim sağlandı 600 milyon genişliğinde buna ki müsaade verdi. Kanun çıktı, rüya everici ancak tam değil. Bu yayını yapanlar yurtdışında. Orada oldukları düşüncesince onları tecziye geçirmek belkili değil. Artık kullanıcı bazında da cezaların getirilmesi gerekiyor. Acun akıl en ehemmiyetli getirmiş olduğu önerilerden bir tanesi bu. Yasa çıkmasına karşın hukuk da ukubet bulunmayan kullanıcılara. TFF belirleme ediyor, bunu iletiyor, ulaşım sağlayıcılarına iletiyor, onlar onaylarsa oluyor. 40 karşılaşma örneğine baktık, içeride ortalamada 81. dakikada deniz hırsızı yayını kesiliyor. Maç 90 dakika. En iri kaybedenler kulüpler, TFF ve tabi kuruluş. Sorun ortada, hal düşüncesince müşterek hamle atıldı, biraz hamle henüz atılması lazım. Türk futbolunun geldiği not deniz hırsızı yayına bağlanamaz hemen ancak ehemmiyetli faktörlerden biri. Kasım kocaoğlan kabil sert aşırı Anadolu kulübünün, Ocak ve Şubat'ta iri kulüplerin nefesi kesilecek dedim ve başladı. Bazı kulüpler açıkça maaşlar ödeyemediğini tabir ediyorlar. Bu noktaya gelişimizde yaşlanmış federasyonlarında iri yardımı oldu. Bugün 2 ayda çıkartılan deniz hırsızı yasası nite henüz ilkin çıkartılmadı. İhaleye ulaşınca 6 ay kaldığında iğrenerek müşterek emek vermek başlattı müşterek eskiden federasyon. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada alınacak aşırı öğüt var. 115 milyonların 50'lere inmemesi düşüncesince ileriye çevrilmiş namına etraflı bu girişimlerin girilmesi gerekiyor” dedi.

“Bizim düşüncemiz orta hakemlerin yabancı olması”

Son 10 yılda hakemlerden en aşırı yanan kulübün başkanı bulunduğunu kail Koç, “Kronikleşmiş problem. Bir sezondan müşterek sezona oluşuk değil. Son 20 senede gelişerek, artarak dava biçimine mevrut ve yurtdışında da ne efsus ki Türkiye'de şampiyonlukların sahada elde edilmediği algısı yerleşmiş. Ben bunu şahsen yaşadım öğretmen ararken. Mevcut federasyon elleme niyetiyle elinden gelenin en iyisini gerçekleştirmek düşüncesince çalışıyor. Kulüpler götürümlü olmalı. Her çirkin revan sızlanma koparırsa tek yere varamayız. Yaygaranın karşılığı olursa da varamayız. VAR yabancı hakem mi, orta meydan yabancı hakem mi, yok ise ikisi de mi? Bizim düşüncemiz Kulüpler Birliği namına 23 hakemimiz var, 29 hakeme gerekseme var. Bu çevrim düşüncesince uçucu namına o 6 eksiği yabancı hakemlerle bertaraf geçirmek dair ısrar var. Federasyon ise VAR tarafında bunu hazırlamaya çalışıyor. O da akıllıca müşterek adım. Görüştükleri birtakım ülkelerden menfi yanıt aldılar. Diğer devletlerde de VAR hakemleri müşterek tomar değil. Biz orta meydan yabancı hakem görüşünü TFF'ye ileteceğiz. TFF'nin fikri VAR hakemleriyle. Dünya ya baktığımız devir Suudi Arabistan ve Yunanistan ehemmiyetli maçlar düşüncesince yabancı hakemler kullanıyorlar. Diğer devletlerde hakem değiş programları var” diyerek konuştu.

“MHK'nın ne pozisyonda olduğuna sakıncasız değilim”

Türk hakemleriyle ait mütekellim Başkan Koç, “Biliyorsunuz Fenerbahçe namına güzeşte mevsim aşırı kat söyledik etraflı sınavlar kalktı, ısmarlama hakem mi doğacak dedik. Futbol dünyamız bunun hata olduğuna vardı. Yeni federasyon yaşlanmış sınavları koydu ve acemi sınavlar koyuyor. Bu aşırı akıllıca yönde müşterek adım. Bunların kâr vermesi devir alacak. Yapay zekayla ferah iğneli konuşuyorlar, o da devir alacak. Şimdi 3 hakem seçiyor sistem. Dünya Kupası'ndan sonradan 1 hakem önerecek sistem. Ben MHK'ya şurası anlatmak istiyorum. Onlar müşterek eskiden dönemden mevrut insanlar. Yıllardır bu sistemde bulunan insanlar. Bu çarpıklığın parçası bulunan insanlar. Bunlar acemi federasyonla acemi müşterek sahife açtılar mı bilmem ancak elverişsiz yönde endişem var. Ön yargılı olmayalım. Onlarında emektar ritüellerden ırak durup, acemi federasyonun gerçekleştirmek istediğine koşut akım geçirmek Türk futbolunda belkili bulunan ilişik kıymeti üretmeleri düşüncesince çorbada tuzları olması gerekiyor. Zaman devir fikir ediyoruz. Mevcut federasyonumuz Büyükekşi'nin liderliğinde strüktürel sorunları ele alarak, henüz müşterek tomar uygulayım bilimi kullanarak, başarım ve ukubet sistemiyle acemi müşterek bilinçlilik hazırlamaya çalışıyor. Destek olmalıyız ancak MHK'lar sert aşırı TFF Başkanı, pakt başkanı, çalıştırıcı götürmüştür ancak şahıslar bire müşterek kalmıştır. MHK'nın davranışı burada aşırı önemli. Ya onun parçası olup destekleyecekler yahut rahatları bozulmasın diyerek sistemi baltalayabilirler. Ben ne pozisyonda olduklarına sakıncasız değilim” biçiminde konuştu.

“Önemli bulunan Batshuayi ve Valencia'nın performanslarını bitmeme ettirmeleri”

Dünya Kupası'nda arazi düzlük Fenerbahçeli futbolcular Enner Valencia ve Michy Batshuayi'nin performansına yer veren Koç, “Oyuncularla Dünya Kupası evveliyat konuştuk, kutlama ettik. mühim bulunan bu performanslarına bitmeme etmeleri. Bir gol atınca müşterek bilinçlilik değişmiyor. Belçika'nın maçı zordu. Batshuayi aşırı dobra müşterek gol attı. Ekvador'da Valencia birlik oynadı. Genç müşterek takımın kaptanı, önderi ve ona bulunan saygıyı görüyorsunuz. İki kadro da inşallah gruptan çıkar. Tercihimiz oyuncularımızın müşterek an ilkin gelmesi ancak Dünya Kupası bambaşka müşterek şey. Türkiye'den revan tamamı sporculara başarılar diliyorum. Onların değerli olması bizlere de bedel katar. Keşke bizde orada olsaydık. Kendi oyuncularımızın oynadığı ekipler değerli olsun ancak küçüklüğümden bu yana Brezilya'yı istemişimdir. Fenerbahçe'nin o ekolle geçmişi vardır. Genç nesiller Arjantin'i istiyor Messi mevcut diye. Benim zatî arzum Brezilya'nın değerli olması” ifadelerini kullandı.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler