USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: "Artık harekete geçme ayaklanma zamanı"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'na reaksiyon göstererek, "Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, çiğin omuza vereceğiz ve bu düzeni en endamsız müddette tahrip etmek düşüncesince elimizden geleni yapaca?

Ali Koç:
18-10-2021 00:34

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3-1 kaybettikleri maçın arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç, Avrupa'da rastgele ortak yerde hakeza pozisyonların verilmediğini belirterek, "Öncelikle camiama, taraftarıma sesleniyorum; durgun olun. 'Burada yumruğu masaya vurun, asın kesin, düdük astırın' diyorsunuz. Bu mevzulara geleceğim, durgun olun. Bu takım, uzatmalarla bu arada 80 dakika burada 10 isim oynadı. Terinin sonuç damlasına denli savaştı. 85'inci dakikaya denli rastgele ortak obje ortadaydı, sonraları ne olduysa ondan sonraları oldu. Penaltı, ihtimal de yegâne akilane değişmeyen oydu. Ama bu takımla alım çalım duyuyorum. Çocukların yanından geliyorum; bütünü baş döndürücü öfkeli. Niye küskün bulunduğu da ayrımsız sebep. Buraya arka niyetle ortak harekât çekmeye birtanesini yollasaydınız, buna benzeşim ortak başarım olurdu. Maç 23'üncü dakikadan sonraları bam bambaşka yere seyretti. Bizim takımımız, baş döndürücü dobra işler yaptı. Maç 11-11 olsaydı buradan yenik ayrılmamız bahis konusu değildi. Bende öfkeliyim, bu toplumun başıyım, kendimi de arama buyurmak durumundayım. Trabzon'u kutlama kartı ediyorum, ne olursa olsun 3 puanı aldılar. Lider oldular. Ahmet Ağaoğlu'na da teşekkürname ediyorum, misafirperverliği için" dedi.

"Hakem müessesiyle ilişik baş döndürücü iri sıkıntılarımız var"
Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, kılıç ve öbür başkanların yargıcı müessesiyle ilişik baş döndürücü iri sıkıntıları bulunduğunu belirterek, "Bunu şahsım ve dostlarım dile getiriyor. Bu müessesenin ne vaziyette olduğunu, ne denli sası olduğunu, çürümüş olduğunu. Marka değerinin bu denli kilo verdiği ortamda, rastgele ortak obje düşüyor. En ehemmiyetli konu, futbolda kazanmanın ve kaybetmenin, düşmenin yahut böke olmanın çabucak sahada belirlenmediğinin, rastgele ortak güzeşte güneş hâlâ da ciddi basarak ikrar görüp, ortak düzgü durumuna gelmesinin, inanıyor musunuz şu gördüğünüz olay, Türk futbolunda yaşanmış bulunan yargıcı rezaleti, bundan sonraları ortak düzgü namına ikrar ediliyor. Yani kanıksanmaya başlandı. Allah'tan masif devirde kulüpler ayaklandık; bu hakeza gitmeyecek, bunu söyleyeyim. Şahsen keyifli olduğumu; bu sistemin ne denli tuhaflık olduğunu, bundan sonraları ego değil çabucak benden hâlâ faziletli seste söylüyorlar" halinde konuştu.

"Bunlar, kargaşa ortamı hayata geçirmeye çalışıyorlar"
Koç, "Bakın federasyon başkanı, MHK başkanları, pakt başkanları, hocalar, futbolcular değişiyor. Ama ne hikmetse bu ihvan değişmiyor. Bu iş rastgele ortak güzeşte güneş hâlâ da kötüye gidiyor. Bugün Kince'ye maruz karttan sonraları oyunun seyri değişti. 'Haksız yere attı, ama Altay'da o golü yemeseydi' de diyebilirsiniz. Olayın geneli ve bütününe bakıyorum. Beni en baş döndürücü tasalı eden, hakemin Fenerbahçe futbolcularına bulunan yaklaşımı, cisim lisanı, mimikleri, ortak yargıcı mimiklerinden tuttuğu tarafı ele verir mi? Bu noktaya geldi iş. Dolayısıyla burada ortak başağrısı var. Rize-Galatasaray maçı; haddime değil, dü camiadan da bozukluk diliyorum, Galatasaray 3'üncü golü atıyor, kemiksiz faul 2-3 kıta faul. Son dakika uzatmaların üstüne 4 dakika hâlâ konuluyor. Orda Rize atsa bu kat Galatasaray ayağa kalkacak. Bunlar, kargaşa ortamı hayata geçirmeye çalışıyorlar. Ali karşılaşma alan, adına basarak söylüyorum, Şansalan değil, karşılaşma alan; güzeşte yıl bizlerden Konya müsabakasını da almıştı" dedi.

"Artık harekete geçme ayaklanma zamanı"
"Şimdi, Fenerbahçe camiası, bundan sonraları ayaklanma zamanı" diyen Koç, laflarını şöyleki sürdürdü:
"Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, çiğin omuza vereceğiz ve bu düzeni en endamsız müddette bozmak düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse, yürüyüş, içtimai medyada ise içtimai medya, federasyon gitmekse federasyona gitmek. Artık, harekete geçme, ayaklanma zamanı arkadaşlar. Bunu kusur bölgelere çekmeyin. Fenerbahçe'nin haklarını dulda adına, camiamız ve taraftarımızın dakika Sabiha Gökçen'e giderek, geçmiş adımı atarak, hakeza ortak tedbir bulunduğunu duyuyorum; gerçekli bunu yapın arkadaşlar. Erken başladı, ehliyetli dizge oturttuk, kafamızı kaldırdık, aldık başımızı gideceğiz, gine ortak anlamsız, anlamsız ve mantıksız yargıcı performansı sonrası gine bu noktaya gelindi. Biz buna ortak yerde dur buyurmak zorundayız. Bizler kulüpler namına bunun üstünde elhak çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların baştan tasarım edilmesi gerekir. Bütün hakemleri, 1 akşamda değiştiremeyiz, ama bu hakemleri arzu ettiğiniz performansa, noktaya getirene denli alacağımız önlemlerle, bunların sebep bulunduğu kaotik ortamı, itimat erozyonu müessesini minimize edebiliriz. Gözlemciler açıklayacak verdikleri puanları. Hakem atamaları MHK başkanı yada 2 bireyin ortak araya gelmesiyle alacağı telefonlarla belirlenmeyecek. Bu benim önerim. Bu dizge hakeza gitmeyecek. 3 yıldır diyoruz: 2 yıldır doğrandık. Söylemeye de bitmeme edeceğiz. Öyle yada hakeza bu dizge değişecek."

"Biz böke olacağız"
Şampiyon olacaklarını tamlayan Ali Koç, "VAR tecrübesiyle eğitimiyle eksperlik sahibi namına ihtimal sağlam baş döndürücü hakemden baş döndürücü değişik başarım verecek. Belki o isim 90 dakika o sahada koşamayacak. Ama VAR hakemi namına eksperlik sağlayacak. Bunları ayıracağız. Bir tarafta ata teleskop diğeri tarafta oğul, kuzen, yeğen yargıcı ne masraf bu sistem. Federasyon başkanını değiştik, MHK başkanını değiştik, pakt başkanlarını değiştik, antrenörleri değişecek şampiyonluklar kaçırılacak. Küme düşmeler olacak. Ama o erkeklerin hayatları göz boncuğu obje değişmemiş kabil bitmeme edecek. MHK Başkanına da sesleniyorum bizimle inatlaşmayın. Size el uzatıyoruz akilane biçim göstermeye çalışıyoruz bizle inatlaşmayın. O hakeme Beşiktaş DOĞRU serzenişte bulunuyor diyor ayrımsız hakemi ortak hâlâ veriyor. Bu iş hakeza olmaz. Dolayısıyla Fenerbaheçe taraftarına sesleniyorum. Biz böke olacağız. Bunu kafanıza yazın. Bu takımda ümidinizi kesmeyin. Her hakeza tökezlemede isyanlar, bizlere ve oyunculara hakaretler kenetlenin. Bu tün gidebilenler Sabiha Gökçen'e gitsin. Bu takıma dayanaklık buyurmak olun. 80 dakika ellerinden geleni yaptılar. Çok dobra ferde oynuyorduk. 10 kişiyle oynadık 85. dakikaya denli Trabzon sağlı sollu saldırmıyordu. Çok davranışlarında ölçülü gidiyordu. Belki onlarda beraberliğe razılardı. Riskli ortak gol aşındırmak istemiyorlardı. Bu maçın skoru bu futbolcuların performansı emeğin hakkı değildir. Trabzonspor'un kutlama kartı ediyorum. Onları suçlamıyorum. Lütfen kabza ve samanı karıştırmayalım" dedi.

"Teknoloji geldikten sonraları yargıcı performansı geriye revan yegâne iklim biziz"
"Herhalde dünyada yargıcı performansı uygulayım bilimi geldikten sonraları geriye revan yegâne iklim biziz" diyen Koç, "Az evvela size Rize müsabakasını Galatasaray müsabakasını söyledim. Belki Rize'nin aleyhine sonuçlandı ihtimal Galatasaray'ın aleyhine olabilirdi. Bu adamlar ne hazırlamaya çalışıyorlar. Bu denli tekaüt mu? Herhalde dünyada yargıcı performansı uygulayım bilimi geldikten sonraları geriye revan yegâne iklim biziz. Bunu varsayımla söylüyorum rastgele ortak istatik ile söylemiyorum. Bize bundan sonraları hakeza uygulayım bilimi gelmiş. Bunu güçlü kullanamıyoruz. Adam ortak tün pik çıkıyor 7'de ortak kentte bizlere beli Antalya'da tün 12'de uçağa biniyor geliyor devrisi güneş bizim bölgemizde VAR hakemi oluyor. Hakemdeki en ehemmiyetli obje dinlenmek, odaklanabilmek, konsantrasyon. Bunları on paralık düşünmüyorlar. Fenerbahçe camiasına sesleniyorum; durgun olun bunların hepsinin kökü temizlenecek. Bu çirkin performans, arka yeti naşir ki ehliyetli başarım istiyoruz. İnsan bulunduğu rastgele ortak yerde yazık muhtemel ama bu biçimde değil. Ya da öbür maçlarda gördüğümüz kabil değil. Düşünebiliyor musun ayrıcasız halis muhlis kulüpleri rahatsız. Ama bu şahıslara ne ortak başarım değerlendirmesi ne Merkez Hakem Kurulu'nun ne temsilcilerinin ne gözlemcilerinin yanlışlar yapılıyor, neticeler etkileniyor, emekler yeniyor, mezalim yaşanıyor. Ama bu adamlar hayatlarına bitmeme ediyorlar" dedi.

"Bu hakeza gitmez"
Sistemin köklü baştan tasarım edilmesi icap ettiğini tamlayan Ali Koç, "Burada Federasyon Başkanına da negatif konuşmuyorum. Federasyon başkanları gelip gidiyor bu değin bitmeme ediyor. Bu eş bu pik atanmamalıydı. Biz ağzımızı açmadık. Bütün hafta spekülasyon. Bana ağzını açsaydın hakeza olmazdı diyecekler. Bizim tarzımı bu değil. Maçlardan evvela konum hakemi bası dibine al. Muhtemel ortak nokta kaybetmede, beraberlikte, mağlubiyette mazeretini üretmiş ol. Hepimiz bunu yapsak bu iş nereye gidecek. Bu hakemlerin ne hakkı mevcut kişilerin emeklerini çalmaya. Nasıl ortak lükstür bu göz boncuğu obje olmuyor daim bizlere oluyor. Bize derken futbolun paydaşlarına. MHK çatısı altındakilerine göz boncuğu obje olmuyor. Nasıl ortak iş bu. Fenerbahçe taraftarı şen olun. Sakin olun endişenizi biliyorum. 2-3 yıldır başta sonuç 2 yıldır bizi yöntemince katlettiler. güzeşte yıl 15 puanımız çalındı. Bunlar girgin bilgi hayatlarına bitmeme ediyorlar. Federasyona söylüyorum durgun bana ukubet vermeye kalkmayın. ego burada hürmetsizlik ve sıkılmazlık etmiyorum. Durum tespiti yapıyorum. Hepimizin icra ettiği ortak boyut tespiti. Federasyon başkanının da çoğuna katıldığını düşünüyorum. Arkadaşlar icra ettiği görüşmede anlatım ettiler. Bu hakeza gitmez. Ya çarpışarak değişecek, ya akılsal yanlışsız dünya çiğin omuza verip değiştirecek. Öyle yada hakeza bu dizge değişecek. Siz bizlere karşılaşma kaybettirirsiniz, Ali Koç başkanlığı kaybeder, ayrılır topluluk desteklemez. Ama siz hakeza bitmeme etmeyeceksiniz. Bunu aklınızın ortak hesabına yazın. Bu 3 ayda mı evet 6 ayda mı evet 2 sezonda mı evet onu zaman gösterecek. Ama olacak" ifadelerini kullandı.

Gökmen Şahin - Ersen Küçük

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler