USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Çıtak: 'Kadın boksörlerimiz daha başarılı'

Eski ulusal boksör Ali Çıtak, akıbet zamanlarda eş boksunun beylere uyarınca daha başarılı bulunduğunu söyleyerek, "Türkiye, 2024 Olimpiyatları'nda da başarılı olacaktır” dedi. Boksör Muhammed Dursun ise mart ayında Almanya'da çıkacağı turnuvada kalburüstü kemeri Türki

Ali Çıtak: 'Kadın boksörlerimiz daha başarılı'
16-01-2023 17:14

Eski ulusal boksör ve Fenerbahçe Boks Kulübü emektar Başantrenörü Ali Çıtak, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu. Kulüp kariyeri süresince ortak aşırı sportmen ile çalıştığını aktaran Antrenör Ali Çıtak, “1980 yılından itibaren boksun içindeyim. Boksa Fenerbahçe Kulübü'nde başladım. 1980 ile 1992 yılları ortada ulusal takımda fariza aldım. Birçok el Türkiye şampiyonu oldum. 1984 ve 1987 yıllarında Balkan şampiyonu oldum. Şu anda çalışmalarımız Muhammed ile bitmeme ediyor yek Fenerbahçe Kulübü'nde de nice sportmen ile çalıştım. Daha sonradan meraklı boksta ortak doğacak gördüm. İster istemez meraklı boks sporcusu çalıştırmaya başladım. Sürekli Almanya'ya gezi fail biriyim. Daha geçmiş boksör Emre Çukur ile Avrupa tümsekli maçına çıktık yek ne eyvah ki elde eden yan olamadık. Şanssızlık yaşadık. Şimdi Muhammed ile tanıştım. Kendisi geleceği bulunan ortak sportmen ve düzentileme temposundan enikonu memnunum. Bu sene mart ayında ortak tümsekli maçımız var. Biz de çalışıyoruz. Ben Muhammed'e elimden geldikçe dayanak veriyorum. İyi ortak sporcu, kararlı ortak kişiliğe sahip. Ben bu yolda Muhammed'e asistan oluyorum” ifadelerini kullandı.

“2024 Olimpiyatlarında gerçekli başarının geleceğini”
Ülke şekilde boksta dobra ortak arazi olduklarını ancak bunun kifayetli olmadığını dile getiren Antrenör Çıtak, “Türk boksu bence şu anda dobra ortak yerde. Özellikle de avrat boksunda enikonu dobra yerlerdeyiz. Olimpiyat şampiyonu ve ikincisi çıkarttık. Fakat ne eyvah ki eş boksu düşüncesince ayrımsız şeyleri söyleyemeyiz. En sonuç 18 sene sonradan mevrut ortak evren ikinciliğimiz oldu. Bu başarı da düpedüz Kerem Özmen yardımıyla oldu. Genel ortak kıymetlendirme yapmam akla yatkın gayrimümkün yek avrat boksuna sunulan önemi az buçuk daha artırırsak, 2024 Olimpiyatları'nda gerçekli başarının geleceğini, Buse Naz Çakıroğlu ve Buse Naz Sürmeneli'nin başarı elde edeceğini düşünüyorum. Öte taraftan arkalarından mevrut birinci sınıf sporcular da var. Hatice Akbaş ve Ayşe Çağırır gene rüya vadeden sporcularımızdan” diyerek konuştu.

“Erkeklerde Dünya boksundaki yerimiz doğrusu belli”
Federasyonun dobra ortak takım emek harcaması yapması icap ettiğini kail Çıtak, “Genel manada boksa daha ehemmiyet verilmesi gerekiyor. Kulüplerin bu mevzuda envestisman etme açısından daha aşırı ön plana çıkması gerekiyor. Özellikle eş boksuna daha ortak tomar ehemmiyet verilip iyileştirilmesi gerekiyor. Türkiye genelinde ortak düzentileme yapılması gerekiyor. Çünkü iklim şekilde bizim eş boksunda, evren boksunda yerimiz belli. Dünya şampiyonlarımız, Avrupa şampiyonlarımız, olimpiyat ikinciliğimiz var. Bunun daha dobra olabilmesi ve iklim boksunu imar etmek namına daha dobra çalışmaların yapılması gerekiyor. Özellikle federasyon başkanımızın dobra ortak takım emek harcaması yapmış olup bu mevzuda ne yapması gerekiyor ise onu yapmasını isterim” biçiminde konuştu.

“Büyük ihtimalle kemeri Türkiye'ye getiririz”
Mart ayında Almanya'da çıkacağı turnuva ve sporcusu Muhammed Dursun karşı da açıklamalarda mevcut Ali Çıtak, “Turnuva'da rakibimizin ki olabileceği elan muhtemelen değil yek tığ ona uyarınca çalışıyoruz, düzentileme stilimiz var, düzentileme programımız var. Biz elimizden en iyisi yaparak rakibimizin karşısına mükemmel anlamıyla adam olmak istiyoruz. Rakibimizi bekliyoruz, inşallah kazanırız. Muhammet'e de güveniyorum. Kendisi deli dolu ve disiplinli ortak öğrenci. Büyük ihtimalle kemeri Türkiye'ye getiririz diyerek düşünüyorum” cümlelerine arazi verdi.

Muhammed Dursun: “Kemeri alıp Türkiye'ye getireceğim”
Antrenör Ali Çıtak ile etkin ve mart ayında Almanya'da ringe çıkma Muhammed Dursun ise, “Ali hocam kendini hem dünyada tıpkı zamanda Türkiye'de kanıtlamış ortak insan. Kendisi ile çalıştığım düşüncesince mutluyum. Ben 2009 yılından itibaren sporla ilgileniyorum. 2015 yılından itibaren meraklı şekilde dövüşüyorum. Uluslararası arenada nice el derce getirdim. Şimdi Almanya'da ortak turnuva mevcut ve tığ Ali Çıtak hocamla beraberce çalışıyoruz. Mart ayında ringde olacağız. Şu an düşüncesince hazırlıklarımız yoğun şekilde dobra gidiyor. Kendimi apiko hissediyorum. Bazen Türkiye'de düzentileme imkanlarım kısıtlanmış bulunduğu düşüncesince gelişmemiş zorluklarla karşılaşıyorum yek değme obje uğrunda gidiyor. Şampiyon olacağım ve geçmiş Türkiye'ye sonradan da memleketim Tokat'a bu şampiyonluğu bağış edeceğim. Daha geçmiş Bosna'da ve Ukrayna'daki tecrübelerime isnaden söylüyorum; Türkiye'de bu bölgede aşırı birinci sınıf sporcularımız mevcut ve bunlardan ortak tanesi de benim. Turnuvayı kazanacağız. Bundan eminim. Kemeri alıp Türkiye'ye gelip ego aldım, buradayım eyitmek istiyorum. Hocam benimle bulunduğu süreci inşallah bu kemeri alacağız” dedi.

Uygar Aydın - Enes Gümüş

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler