USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Galatasaray isterse Barcelona maçını Vodafone Park’ta oynayabilir'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK), hakemlerle ait almış olduğu değişmeyen kendince konuşmanın er bulunduğunu söyledi. Galatasaray'la, pazartesi haset oynayacakları derbinin ertelenmesiyle ilgili sarı-kırmızılı yöneticilerin icra ettiği izahat

Ahmet Nur Çebi: 'Galatasaray isterse Barcelona maçını Vodafone Park’ta oynayabilir'
12-03-2022 13:54

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu sabahleyin Vodafone Park'ta gerçekleşen antrenmanın arkası sıra gündeme bağlı konuştu. Hakem atamalarından, Galatasaray'ın, derbinin ertelenmesine müteveccih talebi de müdahale nice madde dirlik görüşlerini aktaran Çebi, MHK'nın hakemlerle ilgili verdiği değişmeyen düşüncesince de, “Bekleyip ondan sonradan kıymetlendirme gerçekleştirmek gerekir” yorumunda bulundu.

“Kulüplerin topu hakemlerden şikayetçiydi”

Hakem atamaları ve kimi hakemlerin görevlerine akıbet verilmesine bağlı konuşarak laflarına başlamış bulunan Ahmet Nur Çebi, “Hakemlerin müşterek kısmının görevine akıbet verilmesi ve müşterek kısmıyla bitmeme edilmesiyle alakadar kafalarımızda istifham işaretleri oluştuğuna müteallik görüşler var. Özellikle şurası anlatım buyurmak istiyorum, bu vakit müşterek esbak sezonlardan aşkın daha müşterek tomar yargıcı hatalarından ağrı yanan kulüplerimiz var. enteresan bulunan da şu, az daha kulüplerin topu diyebiliriz. Neredeyse 20 takımın topu hakemlerimiz ve hile şekilleriyle ve verdikleri kararlarla dokunca gördüklerini anlatım ettiler. Durum böyleyken, federasyonun bu husustan aşkın etkilendiğini ve bu işi halletmek düşüncesince takipte bulunduğunu gördüm. Anladığım kadarıyla akıbet gelişmelerde müşterek hal bulamadıklarını da gördüm. En akıbet da hakeza müşterek hal bulduğunu gördük. Federasyonun almış bulunduğu karara hürmet duyup neticelerini kıymetlendirmek lazım. Devam edecek bulunan hakemler, federasyon ve kulüpleri daha müşterek tomar çetin vaziyette bırakmayacak biçimde maçları yönetmeye bitmeme etmeliler, beklentimiz budur. Federasyonun verdiği kararın hata bulunduğunu söylemek, kulüpler düşüncesince akilane değildir. Kulüplerin topu şikayetçiydi. Kulüp başkanlarımızdan bunun zamanlamasının hata bulunduğunu söyleyenler olmuştur. Ben bu yorumu gerçekleştirmek düşüncesince daha er bulunduğunu söylemeliyim. Sonuçları gıyaben kıymetlendirme yapmamak lazım. Daha geçmiş verdiğim beyanatlarım var. Sürekli federasyona gidiyordum ve daha canlı hakemlerin önlerinin açılmasını, eskilerin geçmişten mevrut nice madde dolayısıyla yorumlara sunulan kalıyorlardı. Bir taravetli içki gerekiyor demiştim. Bizim görevimiz müşterek şeylerin düzelmesini dilek etmektir. Federasyonun almış bulunduğu karara hürmet duyuyorum ve sonuçlarının dobra olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Bizim rastgele müşterek talebimiz olmamıştır”

Beşiktaş Kulübü'nün tahsil edilen kararda tesiri olduğuna müteveccih iddiaları yalanlayan Çebi, “Neden hakeza müşterek idrak oluştu bilmiyorum. Beyanatlarımda ve taleplerimde daha canlı hakemlere arazi verilmesi talebim vardı. Belki bundan ötürü hakeza müşterek idrak oluştu. Ama bunun hakeza olmadığını bildirmek istiyorum. Federasyonun akıbet almış bulunduğu kararın ne şekliyle, ne şemaliyle tek ilgilimiz olmamıştır. Bütün reis bey arkadaşlarımız, bu aha görevi olmadığını da belirttiler. Kamuoyunun hem düşünüm olmadığı, öbür takımların da hem düşünüm olmadığı, özlük menfaatimizle alakadar rastgele müşterek değişmeyen alınmasını istemek, Beşiktaşlılık duruşuna akıllıca olmaz” açıklamasını yaptı.

TFF'nin, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Direktörü David Elleray'den hakemler düşüncesince hazırlamasını istediği raporla ilgili da Başkan Çebi, “O da gündeme geldi Kulüpler Birliği'nde. David Elleray'nin tutanağı başlangıç beklenmedi denildi. Kesinlikle katılmıyorum. Kendisinin hazırlayacağı rapor, ne hakemin dobra hangisinin güzel olduğuyla alakadar değil, meslek raporu. Dolayısıyla kendisinin raporuyla alakadar müşterek gidişat bulunduğunu düşünmüyorum” niteleyerek konuştu.

“Top yere konulur, zıplıyorsa oynanır”

Galatasaray'ın, pazartesi haset oynanacak derbinin ertelenmesi talebiyle talepte bulanacağı gelişmeleri düşüncesince Ahmet Nur Çebi, “Böyle müşterek dilek bizlere Galatasaray'dan gelmedi, TFF'den de bilgelik gelmedi. Futbol maçlarının ertelenmesiyle alakadar kararlar belirgin ve nettir. Hava şekline, pakt tavrına mucibince bunlar başkalık gösteremezler. Daha esbak uygulamalara da butlan olur. Top yere konulur, zıplıyorsa maç oynanır. Kurallar haricinde değme müşterek değişmeyen alınacağını düşünmüyorum. Hava şartları, maçın oynanmasına bariyer dokuma ediyorsa oynanmaz, dokuma etmiyorsa oynanır” açıklamasını yaptı.

“Matematiğe mebni tayin olmalı”

Hakemlik müessesesinin aşkın yıpratıldığını kail siyah-beyazlıların başkanı, “Bunları anlatım ettim ve anlatmaya bitmeme edeceğim. Atamalar matematiğe mebni olmalı. Bir ferdin ağzından çıkan sözle olmamalı. Maçın önemine mucibince eşleşme yapılır. Hakemler maçların arkası sıra çıkıp kendileriyle alakadar meydana getirilen eleştirilere yanıt vermelidir. VAR konuşmalarının da açıklanması gerekir. Hakemlerle alakadar tek obje duyurulmayan kalmamalı. Bence bunları yaptığımız takdirde, atamalarda şahıslara ilişik atamalar yapılmazsa, matematiğe mebni müşterek tayin olursa hakemler de halkoyu da şen edecektir. Benim hakeza önerilerim var. Elleray raporunda kesinlikle yansıtacaktır bilmiyorum” dedi.

“Galatasaray gelsin Vodafone Park'ta oynasın”

Beşiktaş Başkanı Çebi, Galatasaraylı yöneticilerin, Barcelona maçını fikren yerin bozulmamasına müteveccih icra ettiği açıklamaların hatırlatılması üzerine, “Ülke puanına yardım sağlayan hoppadak Galatasaray olmadı. Katkı sağlayan takımlardan biri oldu. Beşiktaş'ın da namağlup gruptan reis çıkmış bulunduğu puanların da Türk futboluna yardımı oldu, ikrar edilmesi geçişsiz bunun. Sahanın ferde oynanabilir biçimde olması dilek ediliyorsa, asıl buysa, bizim sahamız müsait. Arzu ederlerse burada oynanabilir, Olimpiyat Stadı'nda da oynanabilir. Barcelona maçını da isterlerse burada oynayabilirler. Bunun düşüncesince maçın ertelenmesi icap ettiğini düşünmüyorum. Barcelona maçını burada oynayabilirler. Zemini bahane göstermelerine gerekli yok, kapımız açık. Bu mazereti ikrar etmiyorum. O gündüz iklim koşulları yönetmelikte bulunduğu gibiyse, o devir uygulanır. Spekülasyonlara etmen olabilir bu durum” cümlelerine arazi verdi.

“Derbilerde ecnebi yargıcı olabilir”

Yabancı yargıcı üzerine da görüşlerini dile getiren Ahmet Nur Çebi, “Yabancı yargıcı mevzusunun hoppadak derbi maçlarda olabileceğini anlatım ettik. Hakemleri derbi maçlarda başarısızlıkla suçlama etmeyin. Geçmişte derbilerde icra ettikleri yaşanmışlıkların gündeme getirilerek bası altında kalmaları engellenebilir. Türk hakemleri olmalı, mümkünse çoluk çocuk olmalı. Şu anda yaşını başını almış hakemlerin gençlere arazi açılış namına hoşgörüyle bakabilmeli. Görevi bitenlerin ve göreve bitmeme edenlerin içre Beşiktaş'a dokunca verenler hala var. Devam edenler içre Beşiktaş'a dokunca verenler var. Beşiktaş şekilde hakeza müşterek teşebbüste bulunmadık. Federasyon kulüplerden baş döndürücü bası görmüştü ve hal arayışına girmişlerdir. Bu karara hürmet gösterip neticelerini bekleyivermek gerek. Genç hakemlerin önü açılmalı. Birçok yargıcı mevcut lakin içlerinde dön dön bire müşterek adlar fariza alıyor” niteleyerek bitmeme etti.

Basketbol takımının paralarını alamadıklarıyla alakadar suali da yanıt veren Çebi, “Seçim sürecine girdik. Bunların bütünü ihtilaf çeşidinden yaptırılan haberler. Basketbol ekibi oyuncuların haklarına bozukluk vürut müşterek gidişat bahis konusu değildir ve kontratlara karşıt müşterek gidişat yok. Beşiktaş'ın sporcularına bozukluk doğacak müşterek gidişat yoktur, kulübe de dokunca doğacak müşterek gidişat yoktur. Bu duyum geri oruçlu eşhas çeşidinden yaptırılıyor. Mağdur bulunan kimesne yoktur” halinde konuştu.

“Talisca'yı sırtımda getiririm”

Pandemi çağında deplasman taraftarlarının olmamasının saf müşterek gidişat bulunduğunu tamlayan Ahmet Nur Çebi, “Henüz pandemi bitmedi. Umarım önümüzdeki vakit gayrimümkün ve her yandaş her ekibi desteklesin. İsterim ego de gelmesini taraftarların. Bizler Kulüpler Birliği'nde başkanlarla geveze ederiz ve birbirimizi dirlik akıbet adım saygılıyız. Dışarıda taraftarlar da akıbet adım dobra durumdalar. Ama bire müşterek taraftarlar, başkanlarının birbirleriyle gürültü etmesini istiyor. Bunu akilane bulmuyorum. Bizler de birbirimize aşkın bedel veriyoruz. Son görüşmede hakemlerle alakadar listede tek pakt başkanının dahlinin olmadığını bellemek beni akıbet adım bahtiyar etmişti” dedi.

Başkan Çebi, akıbet şekilde Talisca'nın yeniden siyah-beyazlı takıma iltihak ihtimali dirlik konuşarak, “Bizim bütçemiz belli. Ceyhun Kazancı beyle bütçemizi gözden geçiriyoruz. Taraftarı bahtiyar buyurmak isteriz lakin getirdiğiniz futbolcunun aylığını ödemezseniz olmaz. Talisca şayet bizim teklifimizi ikrar ederse sırtımda getiririm. Ama mümteni duaya da amin demem. Talisca'yı istiyorum lakin benim finansal teklifime, durumuma uyacaksa başımın üstünde noktayı var” değerlendirmesinde bulundu.

Bozhan Memiş - İsmail Yasin Akçın - Samet Yalçın
 

İLGİLİ HABER
TFF Tahkim Kurulu, Mert Hakan Yandaş ve Puchaczın cezalarını onadı TFF Tahkim Kurulu, Mert Hakan Yandaş ve Puchacz'ın cezalarını onadı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler