USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: Biz Avrupa Şampiyonası'na madalya kabul etmek düşüncesince geld

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman, "FIBA müşterek çelim dengesi yayınlamış. Bize yüzdelik 7'lik müşterek madalya şansı vermişler. Göreceğiz bakalım. Biz bu Avrupa Şampiyonası'na madalya kabul etmek düşüncesince geldik." dedi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: Biz Avrupa Şampiyonası'na madalya kabul etmek düşüncesince geld
31-08-2022 01:04
Tiflis

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ile ulusal aktör Furkan Korkmaz, A Milli Takım'ın şampiyonada ekipman maçlarını oynayacağı Tiflis Arena'da gerçekleştirdiği antrenmanın arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamada bulundu.

Ergin Ataman, şampiyonluk evveliyat sonuç hazırlıkları gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Yarın bundan hakeza turnuva hazırlığından artma rakip hazırlığına başlayacağız. Bu yüz turnuvalarda gelişigüzel karşılaşma aşırı tehlikelidir. İlk maçımızı yapacağımız Karadağ, ağır birlikte takım, görmüş geçirmiş aktörleri var. Onun düşüncesince behemehâl sahaya azimli birlikte halde çıkmamız gerekiyor. Grupta kaçıncı olacağımızı buyurmak hesabına maçları kazanmaya odaklanmamız gerekiyor. Gerekli hazırlıkları yaptık. Yiğitcan Saybir de ekibe karışma oldu. Furkan Korkmaz'ın ferah birlikte sakatlığı vardı. Onu bugün dinlendirdik ama erte birlikte dava olacağını sanmıyorum." sanarak konuştu.

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Letonya ve Sırbistan ile oynanan maçlarda savunmada yaşanmış olan sorunlarla ilişik birlikte istifham dair Ataman, "Elimizdeki kadronun nitelikleri var. Biz o özelliklerin dair gitmeye çalışıyoruz. Bu kadroyla Sırbistan maçının ikinci yarısında defans yapabilecek birlikte 5 bulduk. Elimizdeki ekibe mucibince taktiksek hazırlıklarımızı yapacağız. Biz birlikte defans ekibi değiliz, bu açıkça birlikte halde ortada. Pota altını karartan levent boylu birlikte oyuncumuz yok. Ancak ekipman savunmasını, yardımlaşmayı elleme yapabiliriz. Ne olursa olsun atılım performansları sonuç basamak ehemmiyetli olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kağıt üstünde İspanya'nın grubun en çelimli ekibi gözüktüğünü aktaran Ataman, "Özellikle Karadağ, Belçika, ev sahibi Gürcistan kabil ekipler da gelişigüzel devir ziyan yaratabilecek takımlar. Bulgaristan eliminasyon maçlarındaki performansına mucibince az buçuk güçsüz kabil duruyor ama bunu göreceğiz." halinde düşünüm belirtti.

Ergin Ataman, böylesine ehemmiyetli turnuvalar öncesinde çelim dengesinin aşırı ehemmiyetli olmadığını vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Benim şaşırdığım birlikte gözcü var, FIBA birlikte çelim dengesi yayınlamış. Ben bunu önce kere görüyorum. Resmi birlikte kasıntı kendisine ne takımın madalya şansının yüzdelik birçok bulunduğunu yayınlaman sonuç basamak hata. Bunu gazeteciler hususi kendisine yayınlayabilir ama turnuvanın organizasyonunu özne arsıulusal federasyonun hakeza birlikte madalya öngörüsünde bulunması bana mucibince aşırı tartışılır. Hakemler üstünde de birlikte öngörü oluşturabilir. Onun düşüncesince bunu aşırı hata bulduğumu söylüyorum. Bize yüzdelik 7'lik birlikte madalya şansı vermişler. Göreceğiz bakalım. Biz bu Avrupa Şampiyonası'na madalya kabul etmek düşüncesince geldik. Tekrar ediyorum, FIBA'nın yaptığı açıklamayı sonuç basamak ağır görüyorum, önce kere hakeza birlikte şeyle karşılaşıyorum."


- Furkan Korkmaz: " Elimizden gelenin en iyisini yapacağız"


NBA takımlarından Philadelphia 76ers forması giyen ulusal aktör Furkan Korkmaz da Avrupa Şampiyonası zımnında hararetli olduklarını dile getirerek, "Artık tedarik devri bitti, çıkıp maçları oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Maçlarımızı doğrultmak düşüncesince çıkacağız." dedi.

Hafif sakatlığı hasebiyle antrenmanda arazi alamayan Furkan Korkmaz, "Çok ağırbaşlı birlikte şeyim yok. Sadece adalemde az buçuk tevettür vardı. O nedenden dolayı aşırı birlikte tomar mecbur etmek istemedim. Çünkü şampiyonluk aşırı uzun, aşırı kuvvet müstelzim birlikte şampiyonluk olacak. Biraz himaye gayeli büyümek istemedim." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada rakiplerden aşırı kendilerinin ne yapacağının ehemmiyetli bulunduğunu aktaran ulusal basketbolcu, "Her devir sahaya çıkıp en elleme basketbolumuzu oynarsak bence yenemeyeceğimiz rakip yok. Hazırlık devrinde bunu aşırı birlikte tomar gösteremedik ama müspet işler de yaptık. Umuyorum bizim düşüncesince aşırı elleme birlikte turnuva olacak." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler