Yaz kampında hem robotik kodlama aynı zamanda göveri yetiştirmeyi öğreniyorlar

Artvin'de yaşama geçirilen "Doğada Öğreniyorum Bilge Yaz Kampı" ile öğrenciler dinlence yapmanın yanında dünkü dirim becerileri de kazanıyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Artvin

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yaz tatilinde öğrencilerin tabiat bilinci kazanarak ailelerinden uzakta toplumsal ortamda dirim becerilerini geliştirmeleri amacıyla plan hazırlandı.

Proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığının "Köy Okulları Yaşam Merkezine Dönüşüyor" projesinden de yola çıkılarak Ardanuç ilçesine müteallik Tütünlü köyünde etkisiz haldeki leyli semt okulu ve toplumsal tesisleri dirim merkezine dönüştürüldü.

Artvin ve ilçelerinden 50 şahsiyet gruplar biçiminde kampa mevrut öğrenciler, dünkü arkadaşlıklar edinirken öğretmenler nezdinde müşterek hafta süresince tarımsal, sportif, kültürel, sanatla alakalı ve ilmî faaliyetlerde bulunuyor.

"Kampta baş döndürücü muhtelif aktivitelerimiz var"

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, AA muhabirine, Bakanlığın odaklandığı rustik alanlardaki karye okullarının, karye dirim merkezi biçimine getirme projesini de içerisine engelleme ederek rüştiye öğrencilerine müteveccih yaz kampı düzenlediklerini söyledi.

Öğrenci azlığı dolayısıyla önceki zamanlarda kapanan leyli semt mektebinin etkisiz hale geldiğine ayraç fail Acar, az buçuk değişiklikler ve onarımla okulu dirim merkezine dönüştürdüklerini belirtti.

Acar, tamamı ilçelerden fahri öğrencileri birer haftalık periyotlarla kampa aldıklarını anlatarak, "Kampta baş döndürücü muhtelif aktivitelerimiz var. Görsel sanatlar, müzik, uygulayım bilimi ve gır gır aritmetik atölyelerimiz kampın müşterek boyutu. Esas amacımız, öğrencilerimize doğada dirim düşüncesince muktezi becerileri kazandırmak." dedi.

Çocuklara efsanevi sevgisi aşılandığını ve nebat yetiştiriciliğine müteallik bilim aktarıldığını vurgulayan Acar, su tasarrufunun öneminin de öğretildiğini anlatım etti.

Acar, temmuzda başlamış olan ve 9 Eylül'de bitecek kampa şimdiye derece 700 öğrencinin katıldığını dile getirerek, "Çocuklarımızın dirim becerilerini geliştirmeye müteveccih müşterek çalışkanlık yapıyoruz. Çocukların aldatmaca oynayarak, eğlenerek öğrenme yetilerini yükseltmek kabil nice maksadı hedefleyen dobra müşterek yaz kampı." diyerek konuştu.

Kampın millî boyuta taşınması hedefleniyor

Fahri Acar, 950 öğrencinin katılımıyla tamamlamayı planladıkları kampı doğacak zamanlarda millî boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Çevre vilayetler özellikle kazanmak neredeyse ülkenin ciharıyek yanından öğrencileri kampta ikram etmek istediklerini tamlayan Acar, amaçları arasına bölgelerarası kaynaşmayı da ilaveten millî müşterek kamp biçimine getirmeyi istek ettiklerini anlattı.

Acar, altyapının bu hedeflerini yapmak düşüncesince makul bulunduğunun altını çizerek, "50 dönümlük müşterek alan. Spor alanları, toplumsal etkinlik alanları... Meyve toplamaktan tutun da efsanevi beslemeye derece doğada evlatların edinmesi müstelzim halis muhlis becerilere seslenme ediyoruz." ifadesini kullandı.

İnsanın topraktan kopmaması gerektiğine dikkati çekici Acar, şöyleki bitmeme etti:

"Kovid-19 salgınının bizlere öğrettiği baş döndürücü ehemmiyetli müşterek obje var. Hangi dönemde olursak olalım, çocuklarımızı uygulayım bilimi ve anahtar yeterliliği kabil becerilerle donatsak da topraktan koparmamalıyız. Çocukların zirai istihsal becerilerini geliştirmelerini gelmek mecburiyetinde olduğumuzu öğrendik. Biz de burada rüştiye öğrencilerimize, toprak ekmek, efsanevi beslemek, fasulye toplamak, toprak suvarmak kabil ameliyat yaptırıyoruz. Çocuklarda tabiat ve mekân bilincinin oluşmasını amaçlıyoruz."

Öğrenciler kampa katılmaktan mutlu

Öğrencilerden Ecem Berrak Şimşek de kampın baş döndürücü gır gır olduğunu, devrinin çoğunu ebru yaparak ve sportif faaliyetlere katılarak geçirdiğini anlattı.

Ecrin Derin Özkan, kampta baş döndürücü eğlendiğini dile getirdi.

Kemalpaşa kazasından dahil olan Nur Hayat Altunkaya, edinmiş olduğu dünkü dostlarıyla geçirdiği vakitten baş döndürücü afiyet aldığını anlatım etti.

Ayça Gül Gümüşkaya da kampta ön el robotik kodlama ile tanıştığını vurguladı.

Çok sevilmiş olduğu hayvanlarla da ilgilendiğini tamlayan Gümüşkaya, "Kedi, köpek, tavuk kabil müşterek derinti efsanevi var. Tavuklara olta veriyorum. Yeni dostlarım oldu, onlarla yurtta devir geçirmekten baş döndürücü bahtiyar oluyorum." diyerek konuştu.

Hazal Nur Palverioğlu ise "Hiç tanımadığım insanlarla baş döndürücü elleme dost oldum. Robotik kodlamada müşterek derinti robotlar yaptık. Bazı hayvanlardan korkuyordum, onları sevmeyi öğrendim. Bence değme öğrenci bu kamptan müşterek dirhem tatmalı." ifadelerini kullandı.

Özgür Faik Aydın, ekincilik atölyesi etkinlikleri kapsamında bostan suladıklarını, fasulye ve hıyar topladıklarını aktardı.

Muhammet Alperen Dalkılıç, horon oynamayı baş döndürücü sevdiğini anlatım ederek, "Hopa Hemşin horonu rollendirirken baş döndürücü buyruk verdim. Çok bağırmaktan sesim kısıldı. Arkadaşlarımla baş döndürücü dobra devir geçiriyorum. İyi ki bu kampa katılmışım, baş döndürücü mutluyum." dedi

Haftanın Öne Çıkanları

Görme engelli avukat, noterde tanık zorunluluğu düzenlemesinin iptali düşüncesince değişmeyen bekliyor

2022-08-21 13:06 - Yaşam

Yaz kampında hem robotik kodlama aynı zamanda göveri yetiştirmeyi öğreniyorlar

2022-08-26 14:06 - Yaşam

Anne oğul, eli uz şakirt ilişkisiyle cama biçim veriyor

2022-08-22 19:06 - Yaşam

Beşiktaş, Fatih Karagümrük karşısında hata yapmadı!

2022-08-22 00:04 - Spor

Bakan Varank, Dikey İnişli Roket Yarışması'nı izledi: İlk el Türkiye'de gerçekleştiriyoru

2022-08-23 17:06 - Teknoloji

Gündüz ölümden dönen Tatlıses, akşam tekerlekli koltuk ile sahneye çıkıp konser verdi

2022-08-26 08:05 - Magazin

34. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı başladı

2022-08-21 11:05 - Spor

Gülşen’in eşi Ozan Çolakoğlu, Vatan Emniyetten çıkarken görüntülendi

2022-08-25 20:07 - Magazin

Tek yumurta ikizleri YKS’den aynı puanı alıp, aynı üniversiteye yerleşti

2022-08-23 10:06 - Eğitim

Abdullah Avcı: "Rövanşı almak istiyoruz"

2022-08-23 22:06 - Spor

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri