Hazine ve Maliye Bakanlığı, SEDDK'nin depremler zımnında attığı adımları paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sigortacılık ve hususi Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK), "asrın felaketi" yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin arkası sıra attığı adımlar karşı bilim verdi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Bakanlığın içtimai komünikasyon araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda, Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) büyüklük yardımı portföyündeki fonların aksiyon payının yüzdelik 10'dan yüzdelik 30'a çıkarılmasına, ortak tane hisseye envestisman tavanının yüzdelik 1'den yüzdelik 5'e yükseltilmesine ve büyüklük tahviline envestisman payının yüzdelik 70'ten yüzdelik 50'ye indirilmesine değişmeyen verildiği belirtildi.

SEDDK tarafından, sigorta acentelerinin, brokerlerinin ve eksperlerinin alanda hasar bildirimlerini okunabilen sürdürmesi düşüncesince Türkiye genelinde "statik IP" zorunluluğunun askıya alındığı dökme paylaşımda, Olağanüstü Hal (OHAL) duyuru edilen vilayetlerde gidiş geliş sigortası poliçelerinin vaktiyle yenilenememesi zımnında arttırma prim (sürprim) istenmeyeceği tabir edildi.

Paylaşımda, OHAL duyuru edilen vilayetlerde mecburi gidiş geliş sigortası ve mecburi mahal sarsıntısı sigortası (DASK) poliçelerinde prim ödemelerinde tahsilatları en er 8 Mayıs'ta doğmak kıl payı minimum 6 taksit yapılması zorunluluğunun getirilmiş olduğu belirtilerek, şu bilgilere arazi verildi:

"OHAL duyuru edilen vilayetlerde DASK poliçelerinin, ağırbaşlı hasar vaziyeti dünya edinmek üzere, kendiliğinden kendisine yenilenmesi sağlandı. DASK ve TARSİM poliçeleri dünya edinmek kıl payı ferdî sigortalara ve mecburi sigortalara bağlı yenilenemeyen poliçelerin tahsilatı ve teminatı 8 Mayıs'a derece uzatıldı. Kredi irtibatlı sigortalar dünya dünkü poliçelerde tahsilat yapılamaması durumunda, prim tahsilatı en er 8 Mayıs'a ötelendi. Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB) kabilinden sigorta hasar suç duyurusu hatlarının yanında 'IVR düzenlemesi' ile tekil ortak yazışma numarası belirlenmiş, genel ağ sitesinde güncellenmiştir. Sigorta Tahkim Komisyonu gözetiminde tanıdık uyuşmazlıklarda makul ortak müddet zarfında tamamlanması müstelzim işlemler kapsamında hakların bozulmuş olmaması düşüncesince mukteza hassasiyetin gösterilmesi emri verilmiştir."

SEGEM sınavları 8 Mayıs sonrasına ertelendi

Bazı Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) imtihanlarının 8 Mayıs sonrasına ertelenmesinin sağlandığı tamlanan paylaşımda, DASK, web ve e-Devlet üstünden tahsil edilen hasar suç duyurusu yollarına arttırma kendisine AloDask 125 Afet Çağrı merkezi üstünden 7/24 hizmete başlandığı aktarıldı.

TOBB'un Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) ile koordineli kendisine bilirkişi görevlendirmelerine başladığı tabir edilen paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"Kesintisiz görev düşüncesince Mobil Deprem TIR'ı alana atıf edildi. Diğer taşınabilir ofislerin de mahal sarsıntısı branşında faaliyete geçmesi sağlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının meydana getirdiği yıkık, çabuk yıkılacak ve ağırbaşlı hasarlı yapı hasar tespitleri DASK kabilinden da kullanılmaya başlanılarak harap yapılar düşüncesince ivedilikle ödence süreçleri başlatılıp 24 vakit zarfında geçmiş hasar ödence ödemesi yapıldı."

Haftanın Öne Çıkanları

Josef de Souza, Ömer'in isteği yerine getirdi

2023-02-14 04:06 - Spor

Profesyonel yumruk oyuncusu Seren Ay Çetin, WBC gümüş kemerini depremzedeler düşüncesince açık artırmaya çıkardı

2023-02-16 20:09 - Spor

Bakan Koca: Hastanelerimizde zelzele hasebiyle yatan parasız sayısı 21 bin 859

2023-02-18 16:06 - Sağlık

Depremzedelerin "ruhsal yaraları" psikiyatri kliniğinde sarılıyor

2023-02-17 14:09 - Sağlık

Malezya ordusunun keyif kadrosu Adıyamanlı depremzedeler düşüncesince fariza başında

2023-02-20 15:06 - Sağlık

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten zelzele sahasına ziyaret

2023-02-20 01:09 - Spor

Chelsea, Christian Atsu'yu andı

2023-02-19 00:09 - Spor

Kuşlarının sesine uyanan Aras ve Ayaz kardeşler, enkazdan 33 zaman sonraları kurtarıldı

2023-02-15 19:06 - Yaşam

"Çocukların da matem tutmasına müsaade verin" önerisi

2023-02-18 00:09 - Sağlık

Amasya'dan deprem alanına oyuncak gönderen evlatların notları duygulandırdı

2023-02-17 21:09 - Yaşam

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam