Ekonomi

Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi ‘Periyodik Muayene’ başvuruları başladı

Türkiye'nin yenilebilir erke alanındaki mürşit şirketlerinden Zorlu Enerji'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde vakit ve transmitter faaliyetleri yayınlayan Kalibrasyon Merkezi, saf kavara sayaçlarının mevkut kontrol başvurularının başladığını duyurdu.

Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi ‘Periyodik Muayene’ başvuruları başladı
26-01-2022 14:04

Doğal saf taş yağı lambası sayaçlarında kanunen süreli kendisine yapılması müstelzim muayeneler düşüncesince müracaatlar kâffesi ülkede başladı. Kalibrasyon merkezi, tevzi şirketleri ve tüketicileri extra maliyetten kurtarılması, çevrenin ve tüketicinin korunması noktasında iri müşterek gösteriş oynuyor. Zorlu Enerji'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arsıulusal standartlarda etkin Kalibrasyon Merkezi, bu kapsamda saf saf taş yağı lambası sayaçlarının süreli muayene, şikâyetli sağlık muayenesi ve engebeli sağlık muayenesi bakımları düşüncesince sayaçları benimseme etmeye başladı. Enerji şirketi, evsel saf saf taş yağı lambası sayaçlarının kalibrasyonunu ve RMS-A/B/C tipi istasyonlarda arazi düzlük tazyik ve hararet transmitter kalibrasyonlarını baş döndürücü kırılan cihazlarla gerçekleştirerek sertifikalandırıyor.

Konu kendisince şu izah yapıldı:
Söz konusu Kalibrasyon Merkezi, ölçümleme ve bedel hizmetini talimatname ve mevzuatlar dahilinde uran şartnamelere uygun, güvenli müşterek halde gerçekleştirirken etraflıca raporlama (SAP-ISU / Fiori / Mobil) ile sayaçların müşterek zamanlar teyit edilmesini ve raporlama süreçlerini ölçümleme işleminin tamamlanmasıyla beraberce ayrımsız anda sağlıyor.

Metodolojiler referansında tevzi şirketlerine art bildirimlerde bulunuluyor
Enerji şirketi, ölçümleme düşüncesince getirilen kâffesi sayaçların kontrolünü dikkatli müşterek halde gerçekleştirirken var ise vakit müdahalelerini belirleme ediyor ve izlenecek proses ile ilişik müşteriyi bilgilendiriyor. Ayrıca süreli muayene, arıza, ölçümleme talebi hikayelerinde laboratuvara mevrut on binlerce sayacın uran kriterlerini delik uğrunda bulundurarak data kümesi gerçekleştiren Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi, elektronik ortamda hazırlanmakta olan bu veriler üstünden değişik değişkenleri delik uğrunda bulundurarak ilmî metodolojiler referansında tevzi şirketlerine art bildirimlerde bulunuyor. Kalibrasyon Merkezi yetkilileri, saf saf taş yağı lambası tevzi bölgesi yetkililerini görüşme ederek kanuncu metroloji, mevzuat, denge yönetimi, ölçümleme sonrası vakit performansı, yaşam analizi ve öbür uran hususlar dair uygun kendisine açık şümullü bilgilendirme yapıyor.

Başvurular küçük ay ayının sonuna denli bitmeme edecek
Zorlu Enerji, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ‘Ölçü ve Ölçü Aletleri Yönetmeliği'nde tamlanan elektrik, su ve saf saf taş yağı lambası sayaçlarının süreli muayenelerinin 10 yılda müşterek yaptırılması gerekliliğini hatırlatırken sonuç başvuru tarihinin süreli sağlık muayenesi süresinin bittiği yılı izlem fail senenin küçük ay ayının sonuç gününe denli bulunduğunu da belirtiyor.

Dağıtım firması ve OSB'lerin süreli bu muayenelerini derneşik kendisine yaptırması gerekiyor. Bu kapsamda müracaatlar il müdürlükleri marifetiyle ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın BAMS (Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi) projesi kapsamında genel ağ üstünden yapılabiliyor. Enerji şirketinin Kalibrasyon Merkezi'ne süreli sağlık muayenesi yahut şikayetli sağlık muayenesi vakit başvurularının izlem numarası bildirilerek proses başlatılıyor.

Enerji şirketinin Kalibrasyon Merkezi, saf saf taş yağı lambası sayaçlarının Periyodik Muayene, Şikâyetli Muayene ve engebeli sağlık muayenesi kapsamındaki sayaçlar düşüncesince 2021 senesinde kusursuz yetenek çalışkanlık gösterdi. Bu sene da Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) almış olduğu denklik yeterliliğiyle; usul geliştirmeleri, takdir belirsizliği denli mevzularda arsıulusal laboratuvarların seviyesinde bulunduğunu kanıtlayarak, uran ölçümlerindeki gelişimleri arsıulusal platforma taşımaya müteveccih hazırlıklarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?