Spor

Yılın ilk boğaz yarışı 50 yelkenliyle start aldı

Her sene boğazda görsel müşterek şölene dönüşen 'BAU Bosphorus Sailing Cup', onlarca yelkenlinin katılımıyla start aldı. Yılın ilk boğaz yarışı olma ayrıcalığı haiz ve dünyanın müşterek tane saf yelken yarışı takip tribünü bulunan İstanbul Boğazı'nda gerçekleş

Yılın ilk boğaz yarışı 50 yelkenliyle start aldı
07-05-2022 15:04

Bahçeşehir Üniversitesi kabilinden bu sene 10'uncusu planlı BAU Bosphorus Sailing Cup, Asya ve Avrupa kıtalarının kavuşma noktası bulunan İstanbul Boğazı'nda 50'ye epey yelkenliye ev sahipliği yaptı. BAU Beşiktaş Güney Kampüsü önünden start meydan yelkenliler, 8 Mayıs Pazar haset Caddebostan-Adalar arasındaki yüzer top parkurunu tamamladıktan sonraları aşamayı tamamlayacaklar.

Yarış gönül rahatlığı bilim sağlayan Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü Derneği Başkanı Vedatcan Baltalı, “2007 senesinde dü yelkenci kabilinden kurulan kulübümüz 2016 senesinde federe birlikte pakt durumuna geldi. 2013 yılından itibaren de BAU Bosphorus Sailing Cup ismi altında senenin ilk boğaz yarışını gerçekleştiriyoruz. Bu yarışa değme sene özen henüz da artıyor. Yarışmamız hem murahhas tekneler aynı zamanda dünyanın yegâne katıksız yelken yarışı izlem tribünü bulunan İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz düşüncesince İstanbul'da yaşayanlar kabilinden enine boyuna özen görmeye bitmeme ediyor. Bu sene yarışmaya 50'ye benzeyen yat yarış yelkenlisi paydaşlık gösterdi. Yarışımız Beşiktaş'ta başlayacak. Ardından teknelerimiz yıldız yönüne akla yatkın Beykoz'a ilerleyecek. Sonrasında ise Anadolu Hisarı'ndaki şamandırayı dönerek Beşiktaş'ta bitiş yapacaklar” dedi.

“Çekişmeli birlikte yarış olacak”

Hava durumunun yarış düşüncesince enine boyuna elleme bulunduğunu tamlayan Baltalı, “Bu gerçekleştireceğimiz boğaz yarışı, dört etaplı yelken liginin bitiş etabıdır. Geçtiğimiz aşamalarda yel dayanıklı lehimize olmadı ve zımnında yarışlar baş döndürücü birlikte tomar kompetitif geçemedi. Ancak bugün İstanbul Boğazı'nda kusursuz birlikte yel var. Kuzeyden yararlı birlikte rüzgarla gönül rahatlığı karşıyayız. Tekneler hem start almış olduğu devir hem yüzer top dönüşlerinde aynı zamanda kuzeye akla yatkın seyrederlerken bizi baş döndürücü fırtınalı birlikte yarış bekliyor olacak” halinde konuştu.

“Boğazın ilk yarışı”

Yılın ilk boğaz yarışı gerçekleştirdiklerini aktaran Baltalı, “Bu yarışlar başladığımız ilk günden buyana üniversitemizin destekleriyle gerçekleşiyor. Bugün baş döndürücü dobra birlikte yel var. Tüm yarışçılara dileğimiz provalarının kupkuru olmasıdır” sanarak konuştu.

“Tüm İstanbullulara açıkça birlikte yarış olacak”

Üniversite namına 10 senedir yarışlara dayanak noktası verdiklerini kail Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise, “Bugün boğazın ilk yarışını yapıyoruz. Yelkencilerin levent boylu zamandır beklediği o dobra rüzgarı bulabilecekleri ve hepsi İstanbullulara açıkça birlikte yarış. Sezonun ilk yarışını gerçekleştiriyoruz. Bu yarışı 10 senedir yapıyoruz ve darülfünun namına öğrencilerimizle hocalarımızla ve hepsi personellerimizle destekliyoruz. 50'ye benzeyen ekip var. Sadece üniversiteler, liseler değil piyasanın de özlük yelken takımları var. Bir bölge içinde değme gözyaşı grubunu görebileceğimiz, yediden yetmişe hepsi yelkenseverlerin, yelken sporcularının buluşmuş olduğu birlikte yarış oldu” şeklide konuştu.
Yarışmacıları kutlama fail Karadeniz, “Kulübümüz öğrencilerimizin girişimleriyle kuruldu. Bu yarışı da onlar düzenleme ediyor ve tığ de dayanak noktası veriyoruz. Yelken sporu kadının, adamın ve değme gözyaşı grubunun buluşmuş olduğu birlikte spor. Gençleri yelken sporuna ehil çıkmış olduğu düşüncesince kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?