Eğitim

Türkiye’nin 55 ilinde okuma farkındalığı

Toplumda okuma farkındalığı kurmayı hedefleyen Uğur Okulları öğrencileri gelenekselleşen Kitap Benim Etkinliği çerçevesinde, Türkiye'nin ciharıyek beraberinde sahillerde, parklarda, bahçelerde, zamanı bölgelerde im okudu.

Türkiye’nin 55 ilinde okuma farkındalığı
30-09-2022 11:00

Öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama, düşünceleri yorumlama, bunları zihninde yapılandırarak yorum ve alım satım ihdas becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Uğur Okulları ilkokul senedir bitmeme fail Kitap Benim projesini sürdürüyor. Proje çerçevesinde Türkiye'nin 55 ilinde 116 okulda pedagoji bilimi gören öğrenciler herhangi yan yana devir belirlenen ibret saatinde 20 ahit başıboş okuma vakti düzenliyor.Yılda 1 el ise plan meslek dışına taşınıyor ve öğrenciler açıkça havada okuma etkinliği düzenliyor.

Bu sene beşinci el planlı Kitap Benim Etkinliği çerçevesinde İstanbul'dan İzmir'e, Giresun'dan Van'a derece Türkiye'nin ciharıyek indinde tahsil gören öğrenciler; sahillerde, parklarda, bahçelerde ve zamanı bölgelerde im okudu. Öğrencilerle baş başa toplumda okuma farkındalığı kurmayı hedeflediklerini kail Uğur Okulları Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Ergez “Gelenekselleşen etkinliğimizin herhangi yan yana sene hâlâ yan yana tomar kentte uygulandığını kullanmak bizleri gururlandırıyor” dedi.

Farklı kapıları araladığımız yan yana etkinlik
Her yaşta im okumanın ve bu alışkanlığı kazanmanın önemine ilişik çekici Arda Ergez “Yüksek kalitede öğrenme ve tedris yaklaşımımız çerçevesinde öğrencilerimizin Türkçe'yi akla yatkın kullanma, okuduğunu kavrama ve yorumlama, enli sözcük hazinesine erbap olma ve yükleme kurallarını bilme kabil beceriler ile birliği rüçhan hedeflerimiz ortada arazi alıyor. Bunu elde etmenin önce adımı önemsiz yaşlardan itibaren öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmaktan geçiyor. Kitap okumaya verdiğimiz önemle bilimsel nitelikli başarıyı ve imtihan başarısını da destekliyoruz. Her devir Türkiye genelindeki okullarımızın tümünde, hususi im okuma alanlarımızda, sınıflarımızda, kütüphanelerimizde 20 dakikalık başıboş okuma saatlerimizle öğrencilerimize im okuma bilincini aşılamayı, farkındalık kurmayı hedefliyoruz. Bu sene da öğrencilerimizle baş başa değişik kapıları araladığımız aşırı dobra yan yana aktiflik gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz arkadaşları ve öğretmenleri ile baş başa okullarını indinde mevcut yeşil bölgelerde ve ya sahillerde im okumanın tadını çıkardı” açıklamasında bulundu.

Çocuklara gözyaşı grubuna makul kitaplar alınmalı
Okuma bilincinin önemsiz yaşlardan itibaren ufaklıklara aşılanması icap ettiğini kail Ergez laflarını şu şekilde sürdürdü: “Öğrenciler im okuyarak hem değişik karakterlerin dünyasını bununla beraber kişi dünyalarını keşfe çıkar. Her im yeni yan yana serüvendir. Bu yolculukta onlara önce kılavuzluk edecek şahıslar de ebeveynlerdir. Özellikle 0-6 gözyaşı grubunda ebeveynlerin yardımı ile ufaklıklara im okuma alışkanlığı kazandırılmalı. Yaş grubuna makul kitaplar okunmalı. Okuma-yazmayı öğrendikten sonraları ise değişik hikayelerle füru okumaya heveslendirme edilmeli. Daha iri gözyaşı grubundaki öğrenciler elden ebeveynlerinin yahut öğretmenlerinin seçtiği kitapları değil gözyaşı grubu özelliklerine makul olacak şekilde, kişi ferdî özelliklerine ve ilişik sahalarına müteveccih kitaplar seçmeli. Bu yaklaşımla kitaplarla demet kuran öğrenciler bilimsel nitelikli ve ferdî gelişimlerine de katkıda bulunurlar.”

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?