Ekonomi

Türkiye’den 3 kıtaya otobüs ihracatı

Türkiye'den ihraç edilen değme 4 otobüsten 3'ünü üreten Mercedes-Benz Türk, dünyanın ciharıyek yanına otobüs ihraç ederek bu alandaki başarısını sürdürüyor. Ekim ayında en çok ihracat meydana getirilen 3 iklim Fransa, İtalya ve Avusturya oldu.

Türkiye’den 3 kıtaya otobüs ihracatı
16-11-2021 18:18
Türkiye'deki faaliyetlerine 1967 senesinde süregelen Mercedes-Benz Türk, Ocak - Ekim 2021 zamanında Türkiye iç pazarına 178 nüsha metropoller arası, 40 nüsha de site içi otobüs kazanmak neredeyse toplamda 218 nüsha otobüs satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda ürettiği otobüslerin ihracatına da çaba kesmeden bitmeme etti.

En şişman ihracat pazarı Avrupa

Mercedes-Benz Türk'ün Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda imal edilen otobüsler, ağırlıklı namına aralarında Fransa, İtalya ve İngiltere bulunan Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Mercedes-Benz Türk ürettiği otobüsleri bire bir sürede Suudi Arabistan, Katar, Reunion kabil ayrımlı kıtalardaki yerlere de ihraç ediyor.

Hoşdere otobüs fabrikasında imal edilen otobüslerin ihracatı Ekim 2021'de de kesintisiz namına bitmeme etti. Fransa ay bazında 105 adetle en çok otobüs ihraç edilen diyar oldu. Fransa'yı 26 adetle İtalya strateji ederken, Avusturya'ya da 6 nüsha otobüs ihracatı gerçekleştirildi.

Sadece Türkiye'de imal edilen acemi Mercedes-Benz Tourrider da Kuzey Amerika'ya ihraç edilecek

Kuzey ABD pazarına hususi namına geliştirilen acemi Mercedes-Benz Tourrider, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretilip, ihraç edilecek. Yeni Tourrider, Mercedes-Benz markasıyla ABD pazarı düşüncesince Hoşdere'de imal edilen geçmiş otobüs olmasının yanı sıra, fabrikanın paslanmaz çelikten ürettiği geçmiş otobüs unvanını da kazanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?