Eğitim

Siyaset Okulunun ilk konuğu Volkan Bozkır oldu

Dünyayı ve Türkiye'yi etkileyen nice ehemmiyetli siyasal olayın derinliğine tartışıldığı “Siyaset Okulu'22” başladı. Açılış konuğu AB Eski Bakanı ve Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır oldu.

Siyaset Okulunun ilk konuğu Volkan Bozkır oldu
05-02-2022 10:45

Siyaset ve akademinin bilirkişi isimlerinin, deneyimlerini geleceğin liderlerine aktardığı Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu başladı. Beşiktaş kampüsünde melez halde planlı açım programına AB Eski Bakanı ve Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır, Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, BAU Global Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve baş döndürücü sayıda delege katıldı.

Bozkır: "Siyaset ile ilgilenen çoluk çocuk sorgulamalı"

Programda yaşamı ve deneyimleri ile ilişik görüşlerini aktaran Volkan Bozkır, “Benim dünyadaki en ehemmiyetli kıstasım heyecandır. Heyecan olmaksızın tek obje olmaz. Siyaset ile ilgilenen gençlere verebileceğim en iri salık mektubu coşku duyun, sorgulayın ve baş döndürücü çalışın. Hayatım süresince on paralık değişmeyen almaktan korkmadım. Gençlerimizin siyasal dünyaya hamle atmalarını destekliyorum ve bu yönde cereyan buyurmak talip gençleri akıllıcasına yönlendirmek gerektiğine inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmasını oluşturan BAU Global Başkanı Enver Yücel ise baştan bu heyecanı hissetmekten ötürü baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu söyleyerek laflarına şöyleki bitmeme etti: “Siyaset Okulunu kurmaya ilk değişmeyen verdiğimde Kuzey Katalonya'da Liderlik Merkezi'ne gittik. Burası ne indinde toprak dedim. Lider yetiştiriyorlar dediler. Oradaki topu topu dokümanları alıp, ülkeme döndüm. O dönemdeki rektörümüz ile baş başa için çalıştık. İşte Hükümet ve Liderlik Okulunu kurmaya o devir değişmeyen verdim. O günden bugüne derece da nice insanoğlunun katkıları ile baş döndürücü dobra icraat yaptık, hazırlamaya da bitmeme edeceğiz.”

19 yılda 17 saylav 5 bakan, nice icra vekili yardımcısı ve biçimci izinli fail “Siyaset Okulu'22” çevrim süresince politika dünyasının ehemmiyetli isimlerini ve akademisyenlerini mihman edecek. Program, Türkiye'nin herhangi indinde yerinden ilgililerin katılımına açıkça olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?