Yaşam

'Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan' kampanyası ufaklıklara kitapları sevdirdi

Çekmeköy ilçesi Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik, "Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan" sloganıyla başlatmış olduğu çalışmayla mahalledeki ufaklıklara kitap sevgisini aşıladı.

'Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan' kampanyası ufaklıklara kitapları sevdirdi
19-06-2022 12:02
İstanbul

Muhtar Çelik, evlatların tablet, elektronik beyin ve telefonla aşırı devir geçirdiğine müteveccih ailelerden mevrut huzursuzluklar ilişkin harekete geçti.

Kolları sıvayan Çelik, muhtarlığın müşterek bölümünü dallar düşüncesince kütüphaneye çevirdi. Çelik, bisiklet, spor ayakkabı, ayak hepsi topu kabilinden hediyeler vererek, evlatların kütüphaneye ve kitaplara ilgisinin artmasını heveslendirme etti.

Çelik, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, başlangıçta teknolojiye basıcı bulunan çocukların, yürüttükleri düzentileme kararı kitap okumaya başladığını belirterek, "Şimdi elleme müşterek averaj yakaladık. Aileler de memnun, çocuklarımız da memnun. Kampanyamıza 'Okuması çocuklardan, hediyesi muhtardan' dedik. Kampanyamızla mahallemizde elleme müşterek eş birlikteliği yakaladık. Bu katalog bizlere aşırı bilinçlilik kattı. Ailelerimizle ve çocuklarımızla müşterek araya geldik. Onların hayallerine ilişmek bizi ağır manada bahtiyar ediyor. Bundan ahir süreçte de evlatlarımızın birlikte olacağız." dedi.

Çocukların ruhsal baskıyla kitap okumasını istemediklerini, bu yüzden parkta düzen oynamak, mevlit haset ve ayrışık matrak etkinlikler düzenlediklerini özetleyen Çelik, şu şekilde bitmeme etti:

"Onlar bahtiyar olunca, bizde bahtiyar oluyoruz. 'Onların hayalleri bizim hayallerimizdir' diyorum. Onlar şimdi elleme yarınlara hazırlansınlar diyerek elimizden geleni gerçekleştirmek zorundayız. Onun düşüncesince onlara ve ailelerine teşekkürname ediyorum. Onlar düşüncesince buradayız. Onlar düşüncesince 24 saatte çalışsak azdır."

Çelik, yaz tatili başladığı düşüncesince evlatların kitapları okumasına müteveccih çalışmaya bitmeme edeceklerini dile getirdi.

Veliler kampanyadan kıvançlı kaldı

Mahalle sakinlerinden Zeynep Sezen, düzentileme sebebiyle evlatlarının kitap kıraat alışkanlığı kazandığını dile getirerek, "Kampanyanın bizlere aşırı fazla faydası oldu. Çünkü evlatları göstergeç ve elektronik beyin gene almamız belkili değildi. Muhtarımızın projesi hem bizim düşüncesince aynı zamanda çocuklarımız düşüncesince aşırı elleme oldu. Çocuklarımız kitapları şimdi aşırı sevmeye başladılar. 'Kitabı elden okuyup muhtara götüreyim ve hediyemi alayım' heyecanı da var. Allah razı olsun muhtarımızdan, bu projeyi yürüttüğü için. Bir iye yerine aşırı sevinçliyim." diyerek konuştu.

İki bebek babası Emrah Karataş da evlatların kitap kıraat alışkanlığı edinmesiyle derslerinde de başarılarının arttığına ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Çocuğum heyecanla kitabı bana getirdi. 'Muhtar baba yarısı kitabı okuyup götürünce, bana bağış veriyor' dedi. Çok bahtiyar oldum. Geldim, muhtarımızın yanına, bana da anlattı, bizi de bahtiyar etti. Mahallede az şimdi kampanyayı duymayan yok. Çocukların çoğunda kitapları görüyorum. Çok elleme müşterek vakaya okazyon oldu. Derslere tesiri oldu. Çocuğum kitap okumuş olduğu düşüncesince anlaması gelişti ve derslerini şimdi çelimsiz müddette hazırlamaya başladı. Bilgisayardan da ırak durmaya başladı."

Çocuklardan Zeynep Özge Aras, kitap okumayı sevdiğini belirterek, "Boş zamanlarımda okuyup, muhtara art getiriyorum. Hediyemi alıyorum. Kitap kıraat etmek beni eğlendiriyor, aşırı bahtiyar oluyorum. Muhtarıma teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Efe Karataş, okumayı aşırı sevdiğini ve şimdi aşırı olağandışı kitapları yeğleme ettiğini söyledi.

Kerem Güven ise 10 kitap okuduğunu, bundan sonraları göstergeç başlangıcında şimdi az devir geçirdiğini tabir etti.

Rabia Kızılaslan da kitapları okuduktan sonraları muhtardan bağış aldıklarını anlatarak, zamanlarının dişi geçtiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?