Eğitim

Hukuk öğrencilerine yurtdışında kariyer fırsatı

Hukuk dalında edep bilimi bilimi gören öğrencilere Amerika'dan kariyer fırsatı geliyor. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hukuk Fakültesi ve Kansas University Law School ortada meydana getirilen geçim ile öğrencilere, lisans mezuniyet belgesinin beraberinde tezli faziletkâr lisans dereces

Hukuk öğrencilerine yurtdışında kariyer fırsatı
22-07-2022 11:06

Uluslararası platformlarda fariza meydana getirecek kalifiye hukukçular yetiştirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Üniversitesi ile dünyanın en elleme okullarından bir tanesi kendisine benimseme edilen Kansas University Law School ortada teşrikimesai anlaşması yapıldı. Anlaşma çerçevesinde üçüncü derslik lisans eğitimlerine derece ki süreçte kâffesi derslerini mütemmim Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, 1 salname Kansas University Law School (USA) LLM programını da tamamlamaları sonrasında, lisans diplomasını Türkiye'den, erdemli lisans diplomasını Amerika'dan benimseme ika hakkı elde edecek. Böylece öğrenciler 4 yılda 2 icazet elde ika fırsatı kazanacak.

“New York, California, Washington, Georgia ve Wisconsin'da baro sınavına girmeye adalet kazanacaklar”
Türkiye'de beraberinde evveli bulunan geçim çerçevesinde, Kansas University Law School'daki eğitimlerini başarıyla mütemmim öğrenciler Amerika'nın; New York, California, Washington, Georgia ve Wisconsin eyaletlerinde baro imtihanlarına girmeye de adalet kazanacak. Yüz yüze gerçekleşecek bulunan yetişek düşüncesince öğrenci seçiminde medrese başarısı ve lisan yeterliliği şartı dikkate alınacak. Gitmeye adalet kazanacak öğrenciler medrese mülakatı sonra belirlenecek. Programa üçüncü derslik lisans eğitimleri böylelikle lüzumlu koşulları mütemmim öğrenciler başvurabilecek.

4 senede hem lisans hem de erdemli lisans diploması
Konuyla ilişik kendisine ayrıntılı bilgilendirmelerde mevcut Bahçeşehir Üniversitesi Dekan Yardımcı Doç. Dr. Zafer Kahraman, “Kansas Üniversitesi ile işbirliğimiz aşırı eski yıllara dayanıyor fakat bu sene aşırı hususi beraberinde nesne yaptık. Yeni imzaladığımız geçim ile öğrencilerimiz üçüncü senelerini tamamladıklarında, alttan derslerinin de kalmaması koşuluyla akıbet 1 sene düşüncesince Kansas Üniversitesi'ne müracaatta bulunabilecekler. hususi hazırlanmakta bulunan öğretim programı ile baş başa hem buradaki 4. derslik selektif derslerini hem de Kansas'ı bitirebilecekler. Buradaki lisans diploması olacak ayrımsız anda orada da LLM diploması alacak. Yani dört yılın böylelikle hem lisans hem de erdemli lisansı bitirebilecekler” dedi.

Hem eş icazet hem de Amerika'da baro imtihanı hakkı
Öğrencilerin ortaklaşa iş doğrultusunda çabucak icazet değil ayrımsız sürede Amerika'da baro sınavına duhul hakkı da elde edebileceğini aktaran Doç. Dr. Zafer Kahraman, “Normalde Amerika'da başkaları avukatlık yapamıyor fakat 5 eyaletin kendine hususi kanunları layıkıyla Amerika'da 1 senevi beraberinde LLM programını açıkgöz öğrencilere baro imtihanlarına duhul hakkı veriyorlar. Böylelikle eğitimini başarıyla tamamlamış öğrencilerimiz orada da baro imtihanlarına girip avukatlık tasni hakkı elde edecekler” halinde konuştu.

Her öğrenci müracaatta bulunabilir mi
Kansas Üniversitesinin benimseme koşulları kendince da açıklamalarda mevcut Zafer Kahraman, “Elbette ilk önce beraberinde İngilizce ustalık imtihanı istenilecek. Biz İngilizce yetişek sağlayan beraberinde kurumuz, bu manada İngilizcelerinin kifayetli olacağına inanıyorum fakat isteyecekleri belgeleri de elde etmeleri gerekecek. Bizim de isteğimiz öğrenci gittiğinde sene kaybı ile dönmemesi. O sebepten dolayı dördüncü sınıfa derece değerli olabilmiş alttan dersi sıfır öğrencileri seçeceğiz. Zaten Kansas da bizlerden almış olduğu referanslı öğrencileri benimseme edecek” dedi.

“Ortaklığımızı geliştirmekten sevinme duyarız”
Kansas University Law School Dekanı Prof. Dr. Stephen Mazza da meydana getirilen ortaklaşa iş ile ilgili olarak, “Üniversite kendisine BAU ile etraflıca süredir bitmeme fail ortaklığını genişletmekten sevinme duyuyoruz. Bu iştirak herhangi beraberinde dü kurumdaki öğrencilere kâr sağlayacaktır. Kansas hususiyet öğrencilerinin sınıflarını zenginleştirecek ve BAU Hukuk öğrencilerine ABD'de elleme maruf beraberinde hususiyet fakültesinden hususiyet diploması benimseme ika fırsatı verecektir. Kansas Üniversitesi, Kuzey Amerika'nın önde mevrut 65 araştırı üniversitesinden oluşan prestijli Amerikan Üniversiteleri Birliği'nin (Association of American Universities - AAU) beraberinde üyesidir" diye görüşlerini bildirdi.

“Mükemmel seçim bulunmamakta kifayetli hukukçular vardır”
Son kendisine kifayetli kuvvetli toy kampüslerinde bu sene öğrencilerini ağırlayacaklarını kail Kahraman, bu toy kampüste geleceğin hususiyet alanları düşüncesince de koşullar oluşturulduğunun altını çizdi. Kahraman, “1998'te küşade bulunan hususiyet fakültemizi bundan sonra toy binamıza taşıdık. Burası aşırı çağdaş beraberinde hususiyet kampüsü oldu. Bünyesinde laboratuvarlar, klinikler, murafaa salonu neredeyse nice yenilikçi eleman barındırıyor. Her çağ simülasyonlar yapılıyor. Yeni yerleşke bizim düşüncesince çabucak toy yapı değil görülmemiş açılımlar da sağladı. Mesela Türkiye'de evveli bulunan Blockchain hukuku dersini açtık. Yapay zeka araştırı grubumuz da biraz senedir dobra neticeler vermeye başladı. İnsan Hakları Merkezi özellikle peyda etmek neredeyse nice merkezimiz var, hususiyet meslekleri eğitimi neredeyse pratiğe müteveccih programlarımız var. Türkiye'nin elleme hukukçulara aşırı gereksinimi var. Bizim maksadımız da elleme hukukçular yetiştirmek. Biz öğrencilerimize baştan sona ‘mükemmel seçim bulunmamakta kifayetli hukukçular vardır' sözünü hatırlatırız. İyi, beniz akma hukukçular ümit ederim Türkiye'nin geleceğinde yer alacaklardır. Biz de istiyoruz ki bugünün öğrencilerini geleceğin elleme hukukçuları kendisine yetiştirelim” diye laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?