Yaşam

Depremde çorlu şekilde iş hesabına sığınan "Mestan"a 3 senedir kardeş kardeş bakıyor

Elazığ'da bürokrasi özne Sevil Yıldız, 24 Ocak 2020'de meydana mevrut depremde ayağından yanık şekilde iş yerlerine sığınan ve "Mestan" ismini verdiği kediye 3 senedir bakıyor.

Depremde çorlu şekilde iş hesabına sığınan
22-01-2023 12:10
Elazığ

Elazığ'da 3 sene önceki meydana mevrut biçim üssü Sivrice ilçesi bulunan 41 ferdin yaşamını kaybettiği, kısaca 1600 ferdin yaralandığı 6,8 büyüklüğündeki depremden hayvanat da etkilendi. Depremde, şehir genelinde 206 küçükbaş ve kocabaş hayvan öldürme oldu, bazısı iyesiz hayvanat türlü yerlerinden yaralandı.

Üniversite Mahallesi'nde bürokrasi önleyen Yıldız da depremin arkası sıra ayağı aksayarak iş yerinin kapısına mevrut müşterek kediyi, takatsiz ve soğuktan üşümüş şekilde görür görmez onun da depremzede bulunduğunu düşündü ve barınması düşüncesince iş namına aldı.

Yaklaşık müşterek hafta iş durumunda barındırdığı, mazot ve mamayla beslediği kedinin ayağındaki aksamanın geçtiğini gören Yıldız, gine sokağa salmış bulunduğu hayvanın kendisini bırakmaması hesabına karton kutudan yuva meydana getirdiği "Mestan"a iş durumunda bakmaya başladı.

Yavrularını sahiplendirdi

Mestan ve sahiplendirdiği yavrulardan geriye artan küçük yavrusu "Benekli"ye ana şefkatiyle icra vekili Yıldız, AA muhabirine, şişman depremin bıraktığı ruh bilimsel etkiyi giderek atlattıklarını fakat yaşamını yitiren 41 canın acısını hâlâ yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Depremin geride kaygı kırcı anılar bıraktığını fakat o tün ayağı sekerek takatsiz halde iş yerlerinin kapısına mevrut Mestan ile başlamış bulunan dostluğunun kendisi düşüncesince müşterek büyüklük deposu bulunduğunu anlatım fail Yıldız şöyleki konuştu:

"Deprem çabucak hepsi ürkü biçiminde dışarıya koşuşturmuştu. O anda müşterek baktık ki dükkanımızın uğrunda müşterek kedi, o da korkmuş ürkü halindeydi, içeriye aldık. Ayağı hakeza sendeleyerek geldi kapımızın önüne. Aradan eyyam geçince o bizlere tığ ona alıştık. Doğan yavrularını da sahiplendirdik. Bugüne denli 3 kere yavruladı, 11 yavrusunu sahiplendirdik."

Yıldız, aşırı sevdikleri kedinin iş yerlerinin adeta maskotu durumuna geldiğini, tıpkıçekim çektirmek, kitap-kırtasiye materyali almaya mevrut özellikle öğrenciler kazanmak neredeyse kâffesi müşterilerinin Mestan'ı aşırı sevdiğini ve onunla ilgilendiğini anlattı.

Depremin tanışmalarına fırsat bulunduğu Mestan'ı yaşamının sonuna denli koruyup gözeteceğini aktaran Yıldız, "İş yerimizde emek vermek arkadaşlarımızla müşterek fasile gibiyiz, Mestan da bundan sonra ailemizin müşterek ferdi oldu. Bütün gereksinimlerini tığ karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

Yıldız, Mestan'ın kısaca 3 ay önceki doğurduğu üç yavrudan ikisini sahiplendirdiklerini, geriye Benekli ismini verdikleri müşterek yavrusunun kaldığını, onu da sahiplenecek müşterek hayvansever fasile aradıklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?