Yaşam

Adana'da skuter kazasında vurulan gailesiz esirgeyici ekipman kullanmadığına nadim oldu

Adana'da skuter kazasında vurulan ve derin bakımdaki tedavisinin peşi sıra alışılagelen servise tahsil edilen genç, koruyan ekipman kullanmamasının pişmanlığını yaşıyor.

Adana'da skuter kazasında vurulan gailesiz esirgeyici ekipman kullanmadığına nadim oldu
12-11-2022 18:06
Adana

Hamit Uğur Akın (17), 1 Kasım'da skuterle markete giderken dengesini kaybederek geçmiş birlikte arabaya çarptı peşi sıra da otopark halindeki birlikte arabanın dibine girdi.

Kazada ağırbaşlı vurulan Akın, Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesinde otama dibine alındı. Kaburgalarında baş döndürücü sayıda fay ve ciğerlerinde ezilme belirleme edilen Akın, derin bakımda 8 günce tedavisinin peşi sıra alışılagelen servise alındı.

Sağılığına kavuşmanın mutluluğunu canlı Akın, skutere binerken esirgeyici ekipman kullanmamasının pişmanlığını yaşıyor.

Akın, AA muhabirine, skuterle meydana getirdiği kazayı ehven atlattığını söyledi.

Kaza haset yokuştan indirilmiş olduğu tam dönemeci alamayarak kaydığını özetleyen Akın, şu biçimde bitmeme etti:

"Skuterlerin lastiği ıvır zıvır bu nedenle dönemeci almadım ve kaydım. Altına girdiğim arabanın susturucu bölümü da göğsüme girdi. Çok hızlıydım ve üzerimde tek ekipman yoktu. Ucuz atlattığımı söyleyebilirim. En azından yüzümde yada aklımda rastgele birlikte maslahat olmadı. Hastaneye getirildiğimde akciğerimde ve karaciğerimde ezilmeler vardı, kaburgalarım da kırıktı.

En azından esirgeyici ekipman giymem gerekirdi tek ego o biçimde yapmadım. Skuter kullanacak olanlar yapmalı zira denildiği üzere nasıl biteceği tek mahsus olmuyor. Siz tetik olsanız fark yerdeki en küçük birlikte yaşlık yahut yanınızdan sabık birlikte arabanın tesiri ile nasıl biteceği mahsus olmuyor. O nedenden dolayı ekipman görmek banko şart."

"Motosikletlerdeki üzere bu araçlarda da o esirgeyici ekipmanlar giyilmeli"

Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi İlknur Banlı Cesur da Akın'ın afiyet durumunun güzel bulunduğunu ve endamsız müddet sonraları taburcu edileceğini anlattı.

Skuterlerin kullanma kolaylığı nedeniyle münteşir muvasala ara bulucu biçimine gelmesiyle kazaların da arttığını vurgulayan Cesur, başta 18 gözyaşı altı evlatların hâlâ birlikte tomar kaza yaptığına dikkati çekti.

Cesur, "Bu araçları 18 gözyaşı altındaki nice gencimiz ferah ferah kullanabiliyor tek hiçbirinde kask ve apayrı esirgeyici ekipman yok. Sürüş esnasında korucuyu ekipman kullanması dirimsel ehemmiyet taşıyor. Sadece kask kondurmak ehliyetli değil kask baş travmasından korur ancak gövdeyi ve vücudu koruyacak ekipmanlar da gerekir. Motosikletlerdeki üzere bu araçlarda da o esirgeyici ekipmanlar giyilmeli." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?