Teknoloji

1700 rakımlı yaylada Teknoloji Zirvesi

Giresun'un Kulakkaya Yaylası'nın ev sahipliği meydana getirdiği Teknoloji Zirvesi'nde Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve dünyanın ehemmiyetli bilgelik ve enformasyon teknolojisi markalarından birisi bulunan Huawei Türkiye ortada teşrikimesai protokolü imzalandı.

1700 rakımlı yaylada Teknoloji Zirvesi
20-03-2022 12:10

“Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler”, “Akıllı Kampüsler ve Hibrit Eğitim” konularının ele alındığı Teknoloji Zirvesi, şimdi önceki İklim ve Yeşil Büyüme zirvelerinin yapıldığı 1700 rakımlı Kulakkaya Yaylası'nda düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve dünyanın ehemmiyetli bilim ve yazışma teknolojisi markalarından birisi bulunan Huawei Türkiye ortada imzalanan teşrikimesai protokolü, uygulayım bilimi ve görgü bilimi bilimi dünyasının ehemmiyetli isimlerini de eş araya getirdi. Eğitim ile değişen teknolojinin iç içe geçtiği, eğitimde teknolojik malzemelerin kullanımının arttırılması fikrinin bilge bulunduğu ‘Kulakkaya Eğitim Teknolojileri ve Tasarım Zirvesi', BAU ve Huawei ortaklığında gerçekleştirildi. İş birliğinin imzalandığı zirveye Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, BAU Global Başkanı Enver Yücel, Huawei Türkiye Araştırma ve İnovasyon Müdürü Dr. Sanem Tanberk, BAU Hibrit Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ergün Akgün, Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu Teknoloji Yöneticisi Burak Bıçakhan ve ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay katıldı.

“Artık bizim sınıfların, kampüslerin dışına çıkmamız lazım”

Zirvede mütekellim BAU Global Başkanı Enver Yücel, eğitimde, tarımda ve değme bölgede Huawei ile beraberce icraat yürütüleceğini belirterek, “Eğitim, teknoloji, keyif hesabına teknolojik şekilde ne varsa, kılıç Huawei ile çalışmaya değişmeyen verdik. Bugün burada eş elleme yeti sözleşmesi yapacağız. Gerek eğitimde olsun, icap tarımda olsun, değme bölgede Huawei ile beraberce çalışmalarımızı yürüteceğiz. Artık mekanların eş önemi yok. Artık bizim sınıfların, kampüslerin dışına çıkmamız geçişsiz kâfi ki içerisini uygulayım bilimi ile doldurabilelim. Bütün görgü bilimi bilimi grubu şekilde 55 salname eş kurumuz. İçerik zenginliğimiz aşırı eş tomar var. Bunu teknolojiyle bütünleşmiş ettiğimiz ve buluşturduğumuzda adamlık hesabına ve kurumlarımız hesabına aşırı elleme işler yapmış olacağız” dedi.

“İşbirliğimizle Türkiye'ye bedel katacağız”

Zirvede işbirliğinin önemine nazarıitibar çekici Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li ise, “Bu ülkenin kurumsal eş yurttaşı olarak, Türkiye'ye ulama iletmek az daha en elleme halde çalışmaya bitmeme ediyoruz. Kodlama Maratonu projemizle gençleri yazılım sahasına yönlendirip burs ve ödüllerle heveslendirme ediyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi'nin de eş üyesi bulunduğu ICT Academy Programı'yla 20'den eş tomar üniversitede STEM sahalarında görgü bilimi bilimi gören gençlere online ve yüzyüze kurslar sunuyoruz. BTK ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) liderliğindeki Yazılım Hareketi Programı'na dayanak noktası olup gençlere eğitimler sağlıyoruz. Huawei olarak, Türkiye'deki 20 salname yapılış ve hareket sürecimizde Türkiye'deki dijitalleşme yolculuğunun değme anına şehadet ettik. Bilişim kabiliyetlerini geliştirme, yerelleştirme ve inovasyon alanlarındaki sürdürülebilir çalışmalarımızla gelecekte aşırı şimdi elleme işler yapacağımıza inanıyorum. Bahçeşehir Üniversitesi ortaklaşa iş ile diyar ve sanayi düşüncesince şimdi eş tomar bedel peydahlamak istiyoruz ve bu mevzuda özgüvenimiz tam” niteleyerek konuştu.

“Teknolojilerin ek bedel katacağı alanlar geliştireceğiz”

Teknoloji ve görgü bilimi bilimi dalında dü toptan organizasyonun teşrikimesai yaptığına nazarıitibar çekici Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz de, “Eğitimde yenilikçi teknolojilerin kullanımıyla ilişik eş şahika gerçekleştiriyoruz. İşbirliğimiz görgü bilimi bilimi dalında acemi bulunan teknolojiler, başta 5G, şişman veri, nesnelerin interneti kabil bölgelerde tahsile entegrasyonları ve yenilikçi analizör ihya hesabına odaklanıyor. Bu bölgede hem beraberce araştırma-geliştirme emek harcaması yapacağız bununla beraber eğitimde bu acemi teknolojilerin ek bedel katacağı bölgelerde elleme örnekler geliştireceğiz. Ayrıca mühendislik fakültesi öğrencilerimiz düşüncesince bu yenilikçi teknolojilerin derslerini konumlandırarak onların acemi teknolojileri şimdi aceleci anlamaları ve tasarlamaları düşüncesince etüt görevlisi olacağız. Aslında burada uygulayım bilimi ve görgü bilimi bilimi dalında dü toptan şirket eş araya gelmiş şekilde güçlerini birleştiriyor” halinde konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ile Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li ortada imzalanan protokolün arkası sıra zirve, ‘Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler', ‘Akıllı Kampüsler ve Hibrit Eğitim' başlıklı oturumlarla bitmeme etti. BAU&Huawei iş donanmasında uygulanacak kimi eğitimler ve programlar ise şöyle:
"Huawei & BAU Öğrenme Platformu' şekilde isimlendirilen eş eş bilimsel nitelikli ortam oluşturulacak ve BAU'nun Huawei OpenLab ekosistemine iştirakı sağlanacak. Bunun yanında, tedris üyelerinin/araştırmacıların görgü bilimi bilimi teknolojilerine, eş görgü bilimi bilimi programlarına ve araştırı faaliyetlerine çalışma, araştırı ve ortaklaşma düşüncesince erişimi muhtemel olabilecek. Ayrıca Dijital Kampüs, 5G, Eğitim Teknolojileri, Tıbbi Uygulama ve İnovasyon Yönetimi'nde Yapay Zeka (AI) uygulamalarının kullanımıyla ilişik ortaklaşa iş geliştirilecek. Akıllı Sınıf: BAU ve Huawei, Huawei'nin Digital Board IdeaHub marifetiyle değişik tedris senaryolarıyla dershane dijitalleştirmesi sağlanabilecek. Bunun yanı sıra, görgü bilimi bilimi sektöründe kabiliyet evolüsyon ve ortaklaşma düşüncesiyle BAU öğrencilerine/öğretim üyelerine, Uğur Okulları'na, Bahçeşehir Koleji'ne ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerine/öğretmenlerine Huawei şehadetname programlarına katılarak şehadetname olanağı sağlanacak."

Ahmet Bilge
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?