USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi
26-11-2022 12:06
Ankara

Kanunla, Fiyat İstikrarı Komitesinin kuruluşu ve görevleri ve maden kazalarında yaşamını kaybedenlerin yakınlarına müteveccih destekleri de içeren düzenlemelere değgin teferruat belirlendi.

Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına, motorlu taşıt ticareti karşılayıcı mükelleflerden, gelecek vergilerin öğrenim güvenliğini gelmek düşüncesince 30 milyon liraya denli garanti kabul etme yetkisi verildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu

Fiyat istikrarının mihman kendisine bünye edilmesine ve sürdürülmesine ulama gelmek amacıyla Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu.

Komite, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı, Strateji ve Bütçe Başkanı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı'ndan oluşacak. Komite, muktezi görmesi biçiminde ilişik çırçıplak maşer kuruluşları, üniversiteler ve hususi kesim temsilcilerini toplantılarına çağırma edebilecek.

Komitenin fariza ve yetkileri, "para ve maliye politikaları arasındaki eş güdümü bakmak aracılığıyla değer istikrarını sağlamaya müteveccih strüktürel siyaset önerileri geliştirmek, değer istikrarını zılgıt fail riskleri seyrederek kredi politikası ve kredi politikası araçları haricinde katılması müstelzim tedbirleri yakalamak ve ilişik kasıntı ve firmalar kabilinden uygulanmasını sağlamaya müteveccih tavsiyelerde bulunmak, amme kabilinden belirlenen yahut yönlendirilen fiyatların değer istikrarı odağında uygulanmasını sağlamaya müteveccih kararlar almak" kendisine belirlendi.

Fiyat İstikrarı Komitesine, fariza sahasına giren mevzularla ilişik değme çeşitli bilgelik ve belgeyi, amme kasıntı ve kuruluşlarından rıza yetkisi verildi.

Konusu töhmet oluşum etmemek kaydıyla içtimai balans tazminatı ödediği belirleme edilen il hususi idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri ve değgin firmalar ile bunların üyesi bulunduğu yerel yönetim birliklerinin izinli yahut memur bulunan sorumluları kendince meydana getirilen ödemeler zımnında yönetimsel yahut finansal usa vurma ve takip yapılamayacak, başlamış olanlar işlemden kaldırılacak.

Kanunla amme eksiltme bilirkişi yardımcılığına atanacakların, tayin sınavının yapıldığı senenin hanuman ayının geçmiş haset bakımından 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekecek.

Maden kazalarında ölen işçilerin doğruluk sahiplerine maaş bağlanacak

Kömür ve linyit madenlerinin toprak altı işlerinde meydana mevrut iş kazası kararında ölen sigortalının, umumi keyif sigortası primi karışma özlük sigortalılığı zımnında prim ve prime değgin değme çeşitli borçları silinecek ve ahiret yolculuğu tarihinde sigortalıya değgin koşullar aranmaksızın doğruluk sahiplerine maaş bağlanacak.

Bu biçimde bağlanan aylıklara değgin primlerin kem bulunan bölümü Hazine ve Maliye Bakanlığınca Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenecek.

Ölen sigortalının eş ve evlatlarından birisi, benzeri ve evladı yok ise kardeşlerinden bir tanesi kazanmak kıl payı müşterek kişi, ilişik mevzuatta aranan şartlara yayımcı olmadan amme kasıntı ve kurumlarının daim iştirakçi kadrolarında istihdam edilecek.

Antalya-Kaş Kasaba Projesi Kıbrıs Barajı yapımından etkilenen ailelerin, iskanlarının temini düşüncesince baştan yapılacak iskan etütleri ve devamında iskan edilecek ailelerin toy iskân sahasına nakilleri, doğruluk sahipliği duyuruları, doğruluk sahiplikleri ve borçlandırılmalarına değgin işlemler, Cumhurbaşkanı'nca belirlenecek kökler ve esaslar kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülecek.

Öte taraftan Kurumlar Vergisi Kanunu'nda meydana getirilen değişiklikle, delege vesikası alarak İstanbul Finans Merkezi sahasında faaliyette mevcut kurumların, başta bu çalışkanlık kapsamında ülke dışından satın tahsil edilen malları Türkiye'ye getirilmeksizin ülke haricinde satmalarından yahut ülke haricinde gerçekleşen servet alıntı satımlarına vasıtalık etmelerinden sağladıkları kazancın yüzdelik 50'si kasıntı hasılatıntan indirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler