USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'nin 3. çekirdeksel santrali düşüncesince Trakya'da toprak belirleme emek harcamaları başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 3. çekirdeksel santrali düşüncesince çalışmalara başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin erke talebini planlama emek vermesi yapıyoruz. Trakya'da toprak tespiti emekleri bitmeme ediyor." dedi.

Türkiye'nin 3. çekirdeksel santrali düşüncesince Trakya'da toprak belirleme emek harcamaları başladı
08-11-2022 15:09
Ankara

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber'de katılmış olduğu programda, Türkiye'nin hayattaki bedel merkezlere uyarınca eşme çeşitliliği açısından en varlıklı ülkelerden bulunduğunu söyledi.

Farklı devletlerin Türkiye'den doğal kavara kabul etme taleplerinin olduğuna ayraç fail Dönmez, "Kazan-kazan mantığında her insanın uzlaşabildiği, saydam ortak alışveriş tevlit gayemiz var. Yıl sonuna derece özlük haritamızı çıkaracağız. Ocak, küçük ay az daha eşme devletleri ve kullanıcı devletleri ortak araya iletmek aracılığıyla pazarın işletilmesi düşüncesince lüzumlu bulunan görüşleri alacağız ve bunları hızlıca devreye koyacağız." sanarak konuştu.

Dönmez, sonuç günlerde erke diplomasisi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve Endonezya'nın aralarında bulunmuş olduğu devletleri görüşme ettiklerini anımsatarak, "Üçüncü ülkelerle bu arada çalışılabilir. Afrika özellikle peyda etmek az daha dayanıklı aşırı ülkede bizim denizdeki harekât kabiliyetimizi artırmaktan ötürü öneri geliyor. Cezayir'le görüşmemiz olacak, onlar da bizi çağırma ettiler. Bu ülkelerle ortak çapraz iş birliğini masaya yatırdık, en çelimsiz müddette meyvelerini alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Üçüncü çekirdeksel santralci düşüncesince toprak tespiti yapılıyor

Nükleer enerjinin doğacak devirde Avrupa'nın ve kaslı nice ülkenin parlak erke deposu adına öne çıkacağına dikkati çekici Dönmez, "Akkuyu'da icraat bitmeme ediyor. Orada 4 santralci yapıyoruz. 4 reaktör 4 santralci demek. İlk reaktörü önümüzdeki senenin sonuna akilane işletmeye alacağız. Birer sene arayla öbür reaktörleri devreye alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dönmez, Akkuyu ile süregelen Türkiye'deki çekirdeksel erke santrallerinin Sinop ve Trakya ile bitmeme edebileceğini belirterek, "Buralarda emek harcamaları bitmeme ettireceğiz. Türkiye'nin erke talebini planlama emek vermesi yapıyoruz. Trakya'da toprak tespiti emek harcamaları bitmeme ediyor. Biz toprak tespitlerini yaparak beklenen çekirdeksel planların lokasyonlarını vermiş olacağız." sanarak konuştu.

Deniz altında borazan hattı emek harcamaları yüzdelik 97 tamamlandı

Karadeniz'de Sakarya doğal kavara bölgesinde çalışmaların bitmeme ettiğini tamlayan Dönmez, şunları kaydetti:

"Denizdeki borazan hattı emek harcamaları yüzdelik 97 tamamlandı. Önümüzdeki hafta içinde kablolama çalışmalarını tamamlayacağız. Hedefimiz 10 istihsal tesisi açmaktı, 9'u tamamlandı. Mart sonuna derece önceki gazı düzene vereceğiz. Herkes mutfağında bunu kullanabilir duruma gelecek. Karadaki icraat bitmeme ediyor. BOTAŞ oradan çıkan gazı şebekeye bağlayabilmek düşüncesince borazan hattı emek vermesi yapıyor, o da bu ay içinde tamamlanacak."

Dönmez, sahada toy sezme olabileceğine ayraç ederek, "Sakarya doğal kavara endüstrisi ve Amasra'da arsıulusal firmalara sahanın ihtiyat değerlendirmesini önleyen ortak emek vermek yürütüyoruz. Şu anda mevrut kılavuz kaptan bilgiler oradaki bulunan rezervin hâlâ üst taraflı güncelleneceği şeklinde. Yeni keşiflerle artma olabilir, aynı zamanda bulunan sahadaki toy valüasyon çalışmalarıyla artma olabilir." ifadelerini kullandı.

Elektrikli vesait yalıtım ambarlama düşüncesince kullanılabilecek

Elektrikli vesait dair mecmu 3 bin 640 yükleme istasyonunun devreye alındığını aktaran Dönmez "Burada ülküsel bekçi şu: kent içlerinde 25 kilometrelik bölgede minimum ortak istasyon, yükleme noktası. Şehirler ortada yerleşimin dip bulunmadığı yerlerde de 50 kilometrelik bölgede ortak yükleme istasyonuna gerekseme var. Tüm çalışmalarımız da bu yönde gidiyor." sanarak konuştu.

Dönmez, elektrikli vasıtaların ortak kurnaz cihazın ötesinde yalıtım ambarlama has da kullanabileceğine dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"İleride ihtimal bu araçlar, bataryaları üzerindeyken bambaşka amaçlarla da kullanılabilir. Bunun da çalışmalarını yapmamız lazım. Sizin elinizde esasta hoppadak anahtar yok. O araç ile ihtimal de 50 kilovat ile 100 kilovat arası depolanmış ortak elektriğiniz de var. Siz sistemde gerekseme olduğunda bu aracınızla yalıtım de satabileceksiniz."

Bakanlığın bu bölgede ortak uran emek vermek yürüttüğüne yer veren Dönmez, "Biz lisanssız yalıtım üretimi yaptırıyoruz. Evlerinizde, iş yerlerinizde, çatılarınızda var. Bu otomobiller çoğaldıkça yalıtım ambarlama hizmeti gerçekleştirmek aracılığıyla bunu da sağlayabileceksiniz. Dolayısıyla manzume dengesini aşırı hâlâ değişmez duruma getirmiş olacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler