USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk firmalarının ABD pazarına e-ihracat yapması sağlanacak

TOBB ve Amerikan Şirketler Derneği iş birliğiyle düzenlenen programla, seçilecek firmalara ABD'ye e-ihracat yapabilmeleri düşüncesince mentorluk hizmeti verilecek.

Türk firmalarının ABD pazarına e-ihracat yapması sağlanacak
15-02-2022 13:13
Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey) iş birliğiyle, seçilen firmalara mentorluk hizmeti verilecek ve bu şirketler ABD'ye e-ihracat ika olanağı bulacak.

TOBB'dan meydana getirilen açıklamaya göre, Birlik ve Amerikan Şirketler Derneği, KOBİ'lerin ABD'ye e-ihracat yapabilmelerine dayanak noktası verebilmek benzeri iş donanmasına gitti.

UPS'nin de yardımı ile müracaat karşıcı şirketler arasından seçilecek şirketler mentorlarla eşleştirilecek. Firmalarla başlangıç başa piyasa analizi yapılacak ve bunların geçmiş el ABD pazarına e-ihracat yapması sağlanacak.

Projeye göre, rüçhan sektörlerde gizil şirketler belirlenecek. Bu firmalara ABD pazarına e-ihracat süreçlerini olgunlaştırabilmeleri düşüncesince mühim planlama, müşavirlik ve iş ihya desteği verilecek. Firmalar hem e-ihracat dalında görmüş geçirmiş ekiplerle bununla yanında e-ihracata dünkü etap atan aktörlerle ortak araya gelmiş şekilde teşrikimesai ağının parçası olacak.

Mentorluk başvurusu onaylanan, mobilya, tekstil, amade giyim, otomobil taraf sanayisi kabil sektörlerde ABD'ye e-ihracat yapmayı hedefleyen firmalar, halihazırdaki uç ötesi e-ticaret süreçlerini gözden geçirme, iş hacimlerini açık açık tezyit ve süreçlerini çabuklaştırma fırsatı bulacak.

Mentorlarla uygun görüşmeler meydana getirecek firmalar, TOBB'un ABD'nin Şikago kentinde kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi ile irtibatlandırılarak, ABD pazarındaki ivmelerini de artıracak.

"Türkiye'nin toptan aut ticaretten almış olduğu oranı çoğaltmak istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine arazi maruz TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünkü tecim imkanları düşüncesince girişimcilere enerjik dayanak noktası sağlamaya bitmeme ettiklerini bildirdi.

Küresel aut ticaretten Türkiye'nin almış olduğu oranı çoğaltmak istediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"TOBB olarak, iktisadi kalkınmanın elzem unsuru bulunan KOBİ'lerimizin toptan bedel zincirine elan ortak tomar katılımını iletmek ve firmalarımızın pazarlara muvasala imkanlarını ıslah etmek düşüncesince çalışıyoruz. Girişimcilerimizin elan iri ortak kesime aracısız ulaşmalarını sağlayarak onları ortak fevk lige taşımayı ve e-ihracatın avantajlarından faydalandırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, Amerikan Şirketler Derneği ile ABD'ye e-ihracat potansiyeli faziletkâr ast sektörleri belirledik. Türkiye ve ABD arasındaki düet ticaretin elan da geliştirilmesi benzeri yürüttüğümüz bu çalışmayla firmalarımızın e-ihracat yöntemiyle ABD pazarıyla buluşmasını sağlayacağız."

Türkiye'de 50 bilyon doların üstünde yatırımı mevcut 110'u çok ABD şirketini özümleme fail Amerikan Şirketler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise ABD pazarını hedefleyen ıvır zıvır ve ılımlı ölçekli işletmeleri üyeleriyle buluşturmayı hedeflediklerini tabir etti. Turnaoğlu, "Dernek adına önceliklerimizden bir tanesi Türk firmalarının toptan bedel zincirine elan ortak tomar katılımını sağlamak. Bu anlamda, TOBB iş donanmasında ve üyemiz UPS yardımı ile 'e-Ticaret Mentorluk Programı'nı gerçekleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç da toptan e-ihracat kütlesinin 2025 senesinde 2,4 trilyon dolar olmasının beklendiğini aktararak, "İhracat ve ticarette yaşadığımız sayısal transformasyon bu beklentiyle bu arada çok biçimde hızlandı. Türkiye'deki işletmeler de bu dönüşüme müdahale olabilir. Bu program, katılımcılara e-ihracat yönünde dünkü kapılar aralayacaktır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, mentorluk programına müracaatlar dakika önceden programa dolanmak ve eğitimlerden müstefit olmak talip kuruluşların TOBB'un genel ağ sitesinde "https://www.tobb.org.tr/TurkiyeSektorMeclisleri/anket" adresindeki anketi 28 Şubat'a denli doldurmaları gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler