USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Trendyol, satıcılarına Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında e-ihracat köprüsü kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Trendyol'un Tuzla'daki Operasyon Merkezi'ni görüşme ederek, Trendyol'un doğacak fasıl planları karşı bilim aldı.

Trendyol, satıcılarına Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında e-ihracat köprüsü kuracak
27-04-2022 15:08
Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakereleri kapsamında Türkiye'ye mevrut Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Trendyol'un Tuzla'daki Operasyon Merkezi'ni görüşme etti. Zeyoudi'ye Trendyol Kurucu Ortağı Begüm Tekin ve Trendyol dümen kadrosu zevcelik etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin mevki envestisman fonu bulunan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) ve Chimera Investment geçtiğimiz sene Türkiye'deki evvel yatırımlarını e-ticaret sitesine yaparak, firmanın BAE ve Ortadoğu'daki önemli ortağı pozisyonuna geldiler.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin mevki envestisman fonu bulunan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) marifetiyle Türkiye'de e-ticaret sektörünü yakından izleme ettiklerini tamlayan Zeyoudi, “Ortadoğu'da e-ticaret dair önderlik edecek şirketlerden biriyle buluşmaktan, bu şirketle iştirak kurmaktan alım çalım duyuyoruz. Sizin BAE'deki varlığınıza dayanaklık buyurmak vermeyi, mahsul ve operasyonlarınız düşüncesince ortak üs olmayı heyecanla bekliyoruz. E-ticaret, umumi kendisine pandeminin de etkisiyle sonuç dü yılda baş döndürücü büyüdü. Eğer ortak öngörü yapmam icabında bu kol baş döndürücü elan ortak tomar büyüyecek. Biz de sizin iri başarınızı hakkıyla ölçüm ediyoruz. Diğer ortak husus da, geri hizmet dair sağladığınız ilerleme. E-ticaret ve geri hizmet birbirinden ayrı düşünülemez. Düzgün ortak geri hizmet altyapısı olmadan, aklık e-ticaret yapılamaz; şirkette kullanmak istediğimiz gelişme olmaz. Lojistik yatırımlarla sizin elan iri pazarlara erişiminizi sağlamaya hazırız” dedi.

Zeyoudi şu şekilde bitmeme etti: “Altını yemek istediğim dü husus var. Biz başıboş tecim anlaşmaları düşüncesince İstanbul'dayız. Bu sene sonuna derece e-ticaret sitesinin BAE'ye 100 milyon dolar hacminde e-ihracat maksadı olduğu için bahsettiniz. Eminim ki dü semt arasındaki başıboş tecim anlaşmalarını imzaladıktan sonra, planladığınızdan baş döndürücü elan efdal sayılara ulaşabilirsiniz. Biz stratejimizin ortak parçası kendisine bu alanda ve Afrika'da elan ortak tomar başıboş tecim anlaşması ika fırsatı kolluyoruz. Bu bağlamda BAE'de sizin varlığınız düşüncesince de ortak piyasa açacağız. Sadece bu değil, bahsettiğiniz Güneydoğu topraklarını de bizimle başıboş tecim yapmaları düşüncesince sübvansiyon dair kararlıyız. Bu devletleri de başıboş ticarete katılmaları dair isteklendirme ederek, operasyonlarını BAE üstünden yapmalarını eş güdümlü edeceğiz. Aynı sürede şayet KOBİ'leri e-ticaret hazırlamaya yönlendiremezsek o devir esas misyonumuz bulunan istihdamı oluşturamayız. Bizim küresel kendisine gerçekleştirmek istediğimiz de bu. Sizin evren ölçeğinde depolarınız ve çalışanlarınız var. Beraber yapabileceklerimizi ve e-ticaret dalında dolduracağımız boşluğu icat buyurmak düşüncesince heyecanlıyız. Biliyorum ki sizin ekibiniz mükemmel ortak iş çıkarıyor. Biz de BAE hükümeti kendisine dayanaklık buyurmak vermeye hazırız.”

“Türk üreticilerini ve esnafını dünyayla buluşturacağız”

Konu kendisince değerlendirmede mevcut Begüm Tekin, “Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi'in ziyaretinden baş döndürücü kıvançlı olduk. Son envestisman turumuzda Softbank, General Atlantic'in beraberinde ADQ ve Chimera Investment da aramızda katılmıştı ve kendileriyle andıran çalışıyoruz. E-ihracat özellikle edinmek neredeyse bölgedeki planlarımıza müteveccih kendileri bizlere iri dayanaklık buyurmak veriyorlar. Hedefimiz iri çoğunluğu esnaf ve Kobilerden oluşan 260 bin satıcımızı, Türk üreticilerini ve markalarını evren ile buluşturacak acemi köprüleri kurmak. Türk üreticilerinin ve markalarının efdal kalitedeki istihsal kapasitesinin küresel pazarlarda gelişmesine vasıtalık buyurmak ve ülkemize döviz girdisini çoğaltmak istiyoruz. 2023 bakımından Türkiye ve BAE arasında gerçekleştirdiğimiz e-ihracatın 100 milyon dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında da e-ihracat köprülerini kurmuş olacağız” biçiminde konuştu.

E-ticaret sitesinin küresel e-ihracat planlarından da bahseden Tekin laflarını şu şekilde tamamladı: “Biz e-ihracat ile ülkemizin ihracat gelirleri ile dış satımcı sayısını artırırken, Türk üreticilerine gayrimenkul dışındaki milyarlarca tüketiciye adanmış ika olanağı sunuyoruz. Türk üreticilerini ve ürünlerini zat platformumuzla ve ya küresel e-ticaret pazaryerleri marifetiyle topu topu evren ile buluşturuyoruz. Yerli istihsal mahsulat Trendyol marifetiyle 50'den ortak tomar küresel pazaryerinde satılıyor. 2021 senesinde hep 6 milyon havale aldık. Yine 2021'de Avrupa'dan Orta Doğu ve Afrika'ya, baş döndürücü degaje ortak coğrafyada 100'e andıran ülkeye ihracat yaptık. 2023 senesinde e-ihracat hacmimizin 1 bilyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Hedefimiz evcil üreticileri ve markaları küresel pazarlarda büyüterek, EMEA Bölgesi'nin reis e-ticaret firması olmak. Bu doğrultuda da tığ de teknoloji, geri hizmet ve marketing odağında önümüzdeki üç sene zarfında 500 milyon dolar envestisman yapacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler