USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TPAO'nun anne statüsünde değişikliğe gidildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), özlük dallarından elde etmiş olduğu yer yağı ve saf gazdan çarpıcılık üretebilecek.

TPAO'nun anne statüsünde değişikliğe gidildi
23-02-2023 10:09
Ankara

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ana Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla, "TPAO'nun hedef ve çalışkanlık konuları" başlıklı anne statüsünün ilişik maddesine, "deniz sahalarında arama, üretim, transfer ve ambarlama faaliyetlerinin gerektirdiği sismik, sondaj, kuyu tamamlama, workover ve başka değme çeşitli servis hizmeti faaliyetlerini gerçekleştirmek yahut yaptırmak, sefine ve liman işletmeciliği gerçekleştirmek yahut yaptırmak, sefine ve liman işletmeciliğinin gerektirdiği değme çeşitli tesisi ve müştemilatını nesir etmek/ettirmek, kurmak/kurdurmak ve işletmek/işlettirmek" ibareleri eklendi.

Ayrıca TPAO, zat sahalarında ürettiği yer yağı ve natürel gazdan çarpıcılık üretimi yapabilecek. Şirket, ürettiği çarpıcılık gücünü konveksiyon ve tevzi sistemi tarafından çalışkanlık konusu işlerde gereksinimleri düşüncesince kullanabilecek.

Karar, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığı gündüz yürürlüğe girecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler