USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TİM heyetine İsrail’den 400 alıcı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu ortada teşrikimesai uyuşma zaptı imzalandı. 5 sene üzere levent boylu birlikte aradan sonraları 100 Türk firmasının arazi almış olduğu TİM heyetinde 400'den birlikte tomar İsrail'li şirket

TİM heyetine İsrail’den 400 alıcı
08-03-2022 15:18
Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu ortada teşrikimesai anlaşma zaptı imzalandı. İş donanması anlaşma zaptını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn imzaladı. 5 sene kademe levent boylu nezdinde aradan sonraları 100 Türk firmasının toprak almış olduğu TİM heyetinde 400'den nezdinde tomar İsrail'li şirket ile bini epey düet iş görüşmesi gerçekleştirildi. Pandemi sürecinin gene bu yana, 73 ülkede 105 tecim heyeti oluşturan ve 2022 yılının evvel fiziksel tecim heyetini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenleyen TİM, Türk ihracatçılarını, dünyanın ciharıyek yanına ulaştırmaya bitmeme ediyor.

Türk şirketlerinin aut tecim hacmini artırmak, acemi iş birlikleri bünye etmelerini ve acemi envestisman fırsatlarını değerlendirmelerini sağlamayı amaçlayan TİM, bu kapsamda fiziksel tecim heyetlerinin ikincisini İsrail'in Tel Aviv şehrine gerçekleştirdi.

22 sektörden 36 bütünlük ve 41 şirket temsilcisinin aralarında bulunmuş olduğu İsrail Ticaret Heyeti açma programına Türkiye Cumhuriyeti Tel Aviv Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci, İsrail-Türkiye İş Konseyi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gad Shoshan, İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Avrupa Dairesi Direktörü Ami Levin, İsrail dışsatım Enstitüsü Başkanı Ayelet Nahmias-Verbin, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn ve TİM Başkanı İsmail Gülle katıldı.

İsrail Ticaret Heyeti programında açma konuşmasını önleyen TİM Başkanı İsmail Gülle İsrail'deki partnerleriyle buluşuyor olmaktan sevinme duyduklarını tabir etti. TİM Başkanı İsmail Gülle, İsrail'in inovasyon ve uygulayım bilimi ile iktisadi büyümenin sağlanacağını yayınlayan sağlam nezdinde yurt olduğunu, uygulayım bilimi üretimi iktisadi yapısıyla, tıbbi, askeri ve zirai istihsal teknolojisinde başarılarıyla bölgenin en ensesi kalın ülkelerden bir tanesi bulunduğunu laflarına ekledi.

“İlişkilerin gelişmesi, kural dışı satım ailesi düşüncesince sevinme verici”

Bölgenin dü ehemmiyetli aktörü bulunan Türkiye ve İsrail'in akıbet devirde diplomatik şekilde yakınlaştığını tamlayan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Yakın nezdinde tarihte Cumhurbaşkanlarımızın katılacağı nezdinde zirveyle proses ivme kazanarak ilerleyecektir. İlişkilerin gelişme göstermesi kural dışı satım ailesi şekilde biz namına da ince sevinme verici” dedi.

İsrail'e ihracattaki çelimli çoğalma 2022 senesinde da bitmeme etti

Ticaret heyetlerinin ikinci durağı bulunan İsrail'in, ihracatçıların artık aşırı var iktisap buyurmak istediği akıbet aşama kural dışı nezdinde alışveriş bulunduğunu vurgulayan TİM Başkanı İsmail Gülle, “2021 yılında, Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, yüzdelik 35 artışla 6,4 bilyon dolara ulaştı. İsrail ise bire nezdinde devirde Türkiye'ye 2 bilyon dolar kural dışı satım yaptı. İsrail'e ihracatımızdaki çelimli çoğalma performansı 2022 senesinde da bitmeme etti. Yılın evvel dü ayında ihracatımız güzeşte senenin bire nezdinde zamanına layıkıyla yüzdelik 33 artarak 1 bilyon 357 milyon dolar oldu” niteleyerek konuştu.

“Bu sayıları aşırı artık yukarılara taşımamız mümkün”

Yıl bazında aut ticaretlerine bakıldığında, açıklayan rakamlardan artık faziletkâr seviyelere ihraz imkanlarının bulunduğunu kemiksiz nezdinde halde gördüklerini tabir fail TİM Başkanı İsmail Gülle, “Türk ihracatçıları olarak, tamamı lehçe ve toptan jeopolitik sınamalara rağmen, İsrail'e ihracatımız akıbet 8 yılda 2,5 katına çıktı. Jeopolitik durumların ticaretin lehine geliştiği nezdinde devirde bu sayıları aşırı artık yukarılara taşımamız mümkün” dedi.

Çelik sahası öne baskı en nezdinde tomar çoğalma ise cevahir sektöründe yaşandı

Türkiye'den İsrail'e sektörel bazda en aşırı kural dışı satım oluşturan sektörlerle ait detaylar paylaşan TİM Başkanı İsmail Gülle, 1,4 bilyon dolar ihracatla çeliğin, 700 milyon dolar ihracatla kimyasal maddelerin ve 600 milyon dolar ihracatla otomotiv alanının en nezdinde tomar kural dışı satım önleyen sektörler şekilde öne çıktıkları bilgisini verdi.

“Ticaret heyetimiz, dü yurt arasındaki bu cevheri parlatacak”

Geçtiğimiz yılda İsrail'e ihracatını yüzdelik 87 artı cevahir alanının ve ihracatını yüzdelik 65 artı sert ve sert dışı metaller alanının nazarıitibar çekici başarılara imza attıklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu sektörlerimizin yanı sıra, ihracatımızı artık da artırabileceğimiz ince ehemmiyetli sektörlerimiz de var. İhracatın gizil ihracata payı en düşüt bulunan sektörlere baktığımızda; yüzdelik 35 ile su ürünleri, yüzdelik 45 ile kozmetik ve yüzdelik 43 ile tahıl sektörleri öne çıkıyor. Potansiyelimizi aşırı çelimsiz müddette sayılara yansıtabilecek kapasiteye sahibiz. İki ülkenin iktisadi yapıları düşünülünce, aut tecim hacmimiz açısında nezdinde cevhere erbap olduğumuz açıktır. Bugünkü tecim heyetimizin dü yurt arasındaki bu cevheri parlatacağına kalben inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Karşılıklı ticareti yetiştirmek noktasında azimli olduğumuzu gösterdik”

Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, sanal, sektörel ve umumi tecim heyetleriyle 100 bini epey ihracatçıyı dünyanın ciharıyek köşesindeki alıcılarla nezdinde araya getirdiklerini tamlayan TİM Başkanı İsmail Gülle, pandemi sürecinin gene buyana 73 ülkede gerçekleştirdikleri 105 tecim bütünüyle pandemiye karşın çapraz ticareti yetiştirmek noktasında ne denli azimli olduklarını gösterdiklerini söyledi.

TİM Başkanı İsmail Gülle, Türk ihracatının çehresini değiştirecek aşırı ehemmiyetli planlara imza attıklarını, TİM Marka Konseyi, TİM Kadın Konseyi ve Genç TİM'i çelimsiz nezdinde müddet içinde faaliyete geçirerek, ihracatlarındaki tamamı dinamikleri değişik harekete geçirdiklerini belirtti. Gülle, “Bu erek gruplar özelinde mevhum ve umumi tecim heyetleri düzenleyip, kural dışı satım ailesiyle topyekün nezdinde hız içinde olduk. Tüm bu projeler, ülkemizin aut tecim rakamlarına da akıbet aşama müspet nezdinde halde yansıdı. Dış tecim hacmimiz geçtiğimiz sene 500 bilyon dolara yaklaştı. Şimdi önümüzdeki acemi hedeflere akilane kararlılıkla yürüyoruz” dedi.

“Türkiye, ülkü nezdinde katılım vadetmektedir”

Türkiye'nin 2021 senesinde yüzdelik 11 büyüdüğünü ve G-20, OECD ve AB devletleri ortada da en çelimli çoğalma performansına erbap yurt bulunduğunu vurgulayan TİM Başkanı İsmail Gülle “Bu büyümenin ½ si ihracatın katkısıyla geldi. Geçen sene Türk sanayisi yüzdelik 17 büyüdü. Türkiye; devim bilimi demografisi, çelimli endüstri üretimi, serbest verim yelpazesi ve müteşebbis ihracatçılarıyla tecim partneri iktisap buyurmak düşüncesince ülkü nezdinde katılım vadetmektedir” dedi.

“Bu sene 250 milyar, çelimsiz nezdinde müddette de 300 bilyon dolar kural dışı satım hedefine ulaşacağız”

Pandemi daha sonra oluşan ticari ortamın yakından tedariği artık alımlı bir duruma getirdiğini tabir fail TİM Başkan İsmail Gülle, “Bölge devletleri ile normalleşme süreci çelimli nezdinde iradeyle yönetilmektedir. Tüm gelişmeler doğrultusunda, memleketimiz bu sene inşallah 250 bilyon dolar, çelimsiz nezdinde müddet içinde de 300 bilyon dolar kural dışı satım hedefine ulaşacaktır. Bu hedeflerimize erişmek düşüncesince bölgemizdeki ülkelerle iş birliğimizin akıbet aşama ciddi bulunduğunu biliyoruz. O sebeple bugün heyetimiz biz düşüncesince nezdinde iş seyahatinden aşırı artık gitgide anlamlar taşıyor. Heyetimiz, bulunan ticari ilişkileri güçlendirecek ve levent boylu vadeli iş birliklerine bap açacaktır” niteleyerek konuştu.

Bugün açılışını gerçekleştirdikleri ‘İsrail Ticaret Heyeti'nin, sektörlerin bölgedeki ihracatına şişman yardım sağlayacağına inandığını tamlayan TİM Başkanı İsmail Gülle konuşmasını şu halde sonlandırdı: “İki yurt arasındaki ilişkilerde acemi dönemle birlikte, çapraz ticarette bu potansiyeli çabucak değerlendirmemiz gerekiyor. Ben tamamı bu fırsatları değerlendireceğimize inanarak sözlerime burada akıbet verirken, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, İsrail tecim heyetimizin dişi geçmesini diliyorum”.

İsrail Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci: “Toplantı zamanı ziyaretin başlangıcı”

Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, başkanlığındaki Türkiye'den böylesine elit nezdinde heyete ev sahipliği yapmaktan şişman büyüklük duyduklarını tabir fail İsrail Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci, “Bu forum, akıbet ilkokul yılda bu genişliğinde şişman Türk ve İsrailli iş delegasyonlarının çapraz ticari ilişkilerini yetiştirmek ve acemi teşrikimesai metodları hatırlamak düşüncesince metodlar ve vesait arayacakları evvel derinti olması itibarıyla benzersizdir” dedi.

Ticaret Heyetinin İsrail'e meydana getirdiği ziyaretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üstünde Türkiye'ye doğacak bulunan İsrail Devlet Başkanı Sayın Isaac Herzog'un ziyaretinden ilkin gerçekleşmesinin önemine yer veren İsrail Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci “Söz konusu ziyaret, Türkiye-İsrail ilişkilerinin baştan normalleşme sürecinde ehemmiyetli nezdinde adımdır. Bu bağlamda Büyükelçilik şekilde bugünkü toplantımızı bu zamanı ziyaretin nezdinde öncüsü şekilde değerlendiriyoruz” biçiminde konuştu.

İki ülkenin de bulunmuş olduğu bölgenin, zorluklardan payına düşeni ziyadesiyle aldığını tamlayan Şekerci, “Ancak riskler genişliğinde fırsatlar da bol. Türkiye ve İsrail'in bu zorluklara döş uzatmak düşüncesince teşrikimesai yapması herhangi nezdinde dü ülkenin de faydasınadır” dedi.

Şekerci, “Ekonomilerimiz birbirini tamamlıyor. İsrail, Türkiye'nin 9'uncu en şişman tecim ortağı ve Türkiye İsrail'in 8. şişman tecim ortağı. Ancak hem Türkiye'nin hem de İsrail'in birbirinin evvel 5 tecim ortağı ortada toprak almaması düşüncesince asıl nezdinde bariyer yok. Bu uygulanabilir nezdinde hedeftir.

Bu amaçla ve başta Cumhurbaşkanlarımız arasındaki görüşmenin arkası sıra Türk resmi kurumları, eş çalışmalarında iş camialarımıza doğruluk ettikleri desteği vermeye bitmeme edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Tam potansiyelimize erişmek düşüncesince turizm, enfrastrüktür ve inşaat, enerji, tababet endüstrisi, zirai istihsal ve faziletkâr uygulayım bilimi kademe bölgelerde teşrikimesai fırsatları incelenmelidir. Ayrıca, ekonomilerimizin tamamlayan doğası menfez önüne alındığında, üçüncü ülkelerdeki teşrikimesai potansiyeli de izlem edilmelidir”.

İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn, TİM Heyetini Türkçe karşıladı

Konuşmasına Türkçe öğrenmeye başladığını söyleyerek başlamış bulunan İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn "Sayın Türkiye heyeti, İsrail'e güzel geldiniz" buyurmak istiyorum. Umarım evvel Türkçe sınavımı geçmişimdir. Bu sabahleyin bu testi geçersem bitmeme edeceğim” dedi.

Ticaret Heyetinin İsrail'de olmasından şişman sevinme duyduklarını dile getiren Lynn. “İsrail'e güzel geldiniz hemen demin değil, herhangi nezdinde zaman. Buraya, İsrail'e mevrut TİM heyetinden tamamı bireylere şurası anlatmak istiyorum, sizi bayağı nezdinde tecim heyeti şekilde görmüyoruz. Sizi, Türk iş dünyasının ve İsrail iş dünyasının baştan baş başa ve eskisinden aşırı artık çabuk nezdinde halde çalışmaya start iradesinin aşırı çelimli nezdinde tezahürü ve kilometre taşı şekilde görüyoruz” niteleyerek konuştu.

Geçmiş senelerde Türkiye ile aşırı dişi ve bembeyaz nezdinde ilişkilerinin bulunduğunu vurgulayan Lynn ”İş donanmasına bugün başlamıyoruz. Bu heyetin buraya gelmesini ince önemsiyoruz. Daha ilkin dediğim iradeyi yinelemek istiyorum, herhangi nezdinde dü iş camiamız da artık faziletkâr nezdinde gidişatta idman düşüncesince gene nezdinde araya geliyor” dedi.

Lynn, konuşmasını şu halde sürdürdü: “2021 senesinde Türkiye ekonomisindeki büyümedeki toparlanmayı görmekten aşırı etkilendik. IMF'ye layıkıyla yüzdelik 9'luk nezdinde iktisadi büyüme, ihracatınızdaki yüzdelik 33 çoğalma ve bire nezdinde vakitte işsizliğin düşmeye başladığı hakikatı aşırı delici ve çoğumuz düşüncesince aşırı önemli. Ayrıca İsrail'in de ince dobra bulunduğunu anlatmak istiyorum. 2021 senesinde iktisadi büyümemiz %8,1 ve kural dışı satım büyümemiz yüzdelik 20 ile 140 bilyon dolara ulaştı ve bu ince etkileyici”.

“Daha ilkin de dediğim kademe bugün başlamıyoruz, eskiden aşırı dişi nezdinde ilişkimiz vardı, Türk iş camiasını herhangi nezdinde devir İsrail ticareti düşüncesince aşırı ehemmiyetli nezdinde eş şekilde gördük ve bunu aşırı dobra biliyorsunuz.”

Shoshan: “Sakin zamanın evvel müjdeli eylemi”

İsrail-Türkiye İş Konseyi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gad Shoshan, İsrail ve Türkiye'nin levent boylu senelerdir dobra komşuluk ve iş ilişkilerine erbap bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “İş, herhangi nezdinde devir kişilerin nezdinde araya gelmesine etmen ha ve bu iş ilişkileri şekilde adlandırılmaya başlandı. İş kullanıcılarını nezdinde şeyler bina buyurmak düşüncesince tuğla ilişkin tuğla koyuyorlar. Bizlerin de bu ilişkileri siyasal faaliyetleri destekleyen ve tamamı gerileyiş çıkışlara karşın sürmesini sağlayıcı yapıştırıcısı olacaktır. Bu tecim heyeti akıbet dü senedir yaşadığımız rahat zamanın evvel müjdeli eylemi oldu. Bu heyeti ısıdam nezdinde halde karşılıyor ve çapraz ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bu faaliyetleri herhangi nezdinde dü yandan da doğacak heyetlerle sürdüreceğimize yalan veriyoruz”.

İş donanması anlaşma zaptı (MoU) imzalandı

Açılış konuşmalarından sonraları Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu ortada teşrikimesai anlaşma zaptı imzalandı.

İş donanması anlaşma zaptını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn imzaladı.

İmza töreninden sonraları heyette bulunan 77 Türk casus ile 400'ü epey İsrailli şirket temsilcileri ortada düet ve yazma masa görüşmeleri gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler