USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ticaret Bakanı Muş: Oyun ve yazılım ihracatçılarına ağırbaşlı teşvik ve desteğimiz var

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bizim ilkin oyun ve yazılım ihracatçılarına müteveccih baş döndürücü ağırbaşlı teşviklerimiz ve desteklerimiz var. Destek kalemlerimizin en şişman yönünü da yazılıma ayırmış vaziyetteyiz." ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Muş: Oyun ve yazılım ihracatçılarına ağırbaşlı teşvik ve desteğimiz var
24-09-2022 16:00
İstanbul

Güngören Belediyesi çeşidinden "3. Binyılı İnşa Et" mottosuyla, Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde mütekellim Bakan Muş, yazılımın Türkiye açısından önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim başta oyun ve yazılım ihracatçılarına müteveccih aşırı ağırbaşlı teşviklerimiz ve desteklerimiz var. Destek kalemlerimizin en şişman yönünü da yazılıma ayırmış vaziyetteyiz. Buradan oyun geliştirip bunu ülke dışına satan, ihraç fail aşırı birlikte tomar gencimiz var. Ben buradaki kursiyerler toplandıktan sonraları tığ gözaltı kendisine buradaki arkadaşlara da birlikte bilgilendirme de yapabiliriz. Yani buralara kesinlikle başvurma edecekler? Bakanlığın desteklerinden kesinlikle yararlanma edecekler? Nasıl faydalanacaklar? Hem ülkeye, bu birlikte üstünlük kendisine dirimlik bununla birlikte kendilerinin kariyerlerinde ehemmiyetli birlikte üstünlük elde etmiş kabil diyerek düşünüyorum."

Muş, Alt+Tab Kuluçka Merkezi'nin gençlerin kursiyerlerin gelişimine ağırbaşlı yardım sunacağına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer bura ağırbaşlı anlamda istek görürse behemehâl belediyemiz elan ayrımlı birlikte mekanı giderek tasarlayacaktır. Yazılım, geleceğin mesleği şu an üstelik bu tercih ettiğimiz mikrofondan şu an meydana getirilen kayıtlara derece sert aşırı bölgeyi domine ediyor. Dolayısıyla azalacak birlikte trendi yok. Artarak bitmeme edecektir. Hayatımızın değme dalında yazılım olacaktır. Otomatik kapının açılışından klimanın çalışmasına derece kablosuz mikrofonlardan telefonların pırtı almasına derece bilgisayarlara derece yaşamın sert aşırı sahasını domine fail birlikte düzlük burası."

Kuluçka merkezinin şehremaneti binasında vatandaşların ihtiyacını karşılayacak birlikte mekan kendisine tasarım edildiğini tamlayan Muş, şunları kaydetti:

"Bu anlamda emeklerinden çevre şehremaneti başkanımıza ve kadrosuna teşekkürname ediyorum. Hayırlı, kademli olsun aşırı hoş, iyi birlikte tasarım yapılmış. Belediyenin bu katında tahsis edilmesi başkaca ehemmiyetli birlikte bakış açısı olmuş. Yani elden amme görevlilerinin, mensuplarının bulunduğu birlikte arazi değil. Aynı sürede vatandaşın da birlikte ihtiyacını karşılayacak birlikte mekan kendisine tasarım edilmesi ayrımlı birlikte görk olmuş. Hayırlı olsun diyorum."

"Geleceğin kodu burada yazılacak"

Merkezin sloganında arazi almış bulunduğu üzere üçüncü bin senenin kodunun yazılımcı çoluk çocuk sebebiyle yazılabileceğini dile getiren Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, "Alt+Tab memleketimiz düşüncesince izlemsel bulunan yazılım sektörüne çelimli erler beslemek neredeyse kuruldu. Gençlerimizi online danışma ve algoritmik kıymetlendirme ile merkeze onama edeceğiz. Gençler, Agile Proje Yönetim Metodolojisi ile asıl projelerde arazi alacaklar." dedi.

Yazılımcı ordusu yetiştirecek

Yetenekli gençleri, yazılım piyasası profesyonelleri ile birlikte araya getirecek bulunan Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi, gençlerin yenilikçi ve sağlam projelerde arazi almalarına olanak sağlayacak. 7 çağ 24 zaman belirgin olacak Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi sayesinde, sektörde görmüş geçirmiş birlikte Team Lead/Project Manager eşliğinde Agile Metodolojisiyle açılan projelerde gailesiz yazılımcıların fariza almaları sağlanacak.

Yazılımcılar merkezdeki topu topu izlev ve ikramlardan parasız kendisine yararlanacak. Düzenli kendisine söyleşiler ve workshoplar gerçekleştirilecek. Böylece, üçüncü bin yılda toy ve çelimli Türkiye’nin yazılımcı ordusuna toy neferler kazandırılacak.

Üçer maaş eğitimler verilecek

100 şahsiyet düzentileme alanı, 70 şahsiyet konuşma salonu, oyun ve tatil alanı, dört skor güruh odası, 150 metrekare eş bölgeye erbap bulunan Alt-Tab Yazılım Kuluçka Merkezi'ne müracaatlar online kendisine onama edilecek. Her üç ayda birlikte 7 insandan oluşan 16 kadro merkeze onama edilecek. Ekipte arazi borç eşhas 17-30 gözyaşı ortada olacak.

Algoritmik kıymetlendirme ile merkeze onama edilen gençler, asıl projelerde arazi alarak menfaatlerini piyasaya hazırlayabilecek. Tüm Türkiye’den pırtı yapılabilecek merkeze müracaatlar alttab.gungoren.bel.tr adresi üstünden alınacak. 1 Ekim 2022 Cumartesi haset zaman 15.00'te de online kendisine merkeze onama imtihanı gerçekleştirilecek. 10 sorudan oluşan testi başarıyla güzeşte 112 insan merkeze onama edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler