USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

THY'den senenin geçmiş yarısında 737 milyon dolarlık net kar

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Özellikle Avrupa havalimanlarında yaşanmış olan aksaklıklara karşın kalan geçici talebini başarıyla karşılamamız sonucunda Avrupalı emsallerimizin önüne geçtik." dedi.

THY'den senenin geçmiş yarısında 737 milyon dolarlık net kar
12-08-2022 21:05
İstanbul

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Tüm dünyayı ektisi dibine düzlük faziletkâr pahalılık seviyeleri, harekât yaptığımız herhangi müşterek istasyonda ağırbaşlı maliyet artışlarına etmen oldu. Bu sayede yükselen fuel oil maliyetlerine karşın senenin önceki altı ayında 737 milyon dolar net kar elde ettik." dedi.

Ahmet Bolat, firmanın 2022 yılı 6 maaş göstergelerine bağlı meydana getirmiş bulunduğu değerlendirmede, sonuç 10 yılda karşılaştıkları krizlerde attıkları aceleci adımların ve enerjik hile anlayışlarının hemen rakamlarla açıklanmaması icap ettiğini söyledi.

Dünyanın ciharıyek indinde iklim yolu şirketleri ve havalimanlarının krizden depar belgesi tedbiri namına çalışanlarıyla metodları ayırmayı yeğleme ederken kendilerinin çalışanlarla beraberce yürümekten vazgeçmediğini dile getiren Bolat, müstevli tedbirleri zımnında toptan manada etkin sayısının iklim yolu şirketlerinde averaj yüzdelik 10, toprak hizmetlerinde ise yüzdelik 29 azaldığını aktardı.

Bolat, bahis konusu devirde THY düşüncesince bu oranın yüzdelik 1'in altında kaldığını kaydederek, bu ayrılıkların asliye sebebinin de tekaütlük ve çalışanların zat tercihi bulunduğunu bildirdi.

Salgın engellemelerinin birlik anlamıyla sona ermediğini ve dünkü müşterek krizin elan bulunduğunu aktaran Bolat, laflarını şu halde sürdürdü:

"Biraz evvela bahsettiğim işten çıkarmalar ve grevler zımnında ilkin Avrupa iktisap etmek kıl payı havalimanlarında kalifiye personel bulunamıyor. Oralarda sonu gelmeyen boarding kuyruklarıyla, devasa portbagaj yığınlarıyla karşılaşıyoruz. Yolcularımız uçağa müşterek zamanlar gelemediği kabil havalimanları da uçaklarımızın hızına yetişemiyor, müşterek zamanlar kalkış oranlarımız düşüyor. Bu gidişat operasyonlarımızı aksi etkiliyor. Avrupa'dan müşterek zamanlar akım edemediğimiz düşüncesince iklim süresince de gecikmeler yaşıyoruz."

"Aynı anda gökyüzünde bulunan THY uçağı sayısı on paralık görülmediği derece fazla"

Ahmet Bolat, THY'nin 2020 ve 2021'de network taşıyıcıları ortada Avrupa'da en baş döndürücü pervaz yapan ve en baş döndürücü yetenek sunan iklim yolu olduğuna değinerek, "8 Ağustos bakımından 2022 senesinde averaj 1.206 günce pervaz sayısıyla network taşıyıcıları ortada 1. olgun toprak alıyoruz. Avrupa'daki aksaklıklar sebebiyle iptaller yaşıyoruz beli lakin ortaklığımızın pervaz silme oranları Avrupa averajının iyice altında." niteleyerek konuştu.

Kovid-19 sonrası geçici talebinde bekledikleri artışın gerçekleştiğini dile getiren Bolat, "Hem kalifiye ekiplerimiz bununla beraber herhangi müşterek gündüz büyüyen çağdaş tayyare filomuzla bu talebi en faziletkâr verimlilikle yönetiyoruz. Filomuza dünkü eklenen uçaklarımız var, onları boyayacak zamanı üstelik ayıramıyor herhangi müşterek mevrut uçağı en endamsız müddette operasyona karışma ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bolat, filolarındaki çağcıllaşma ve gençleşme yardımıyla 2019'a nazaran elan az beceri sorunla karşılaştıklarını kaydederek, ayrımsız anda gökyüzünde bulunan THY uçaklarının sayısının tarihte on paralık görülmediği derece müşterek tomar bulunduğunu vurguladı.

Kademeli namına artırdıkları arsıulusal geçici kapasitelerinin haziran bakımından 2019 verilerinin yüzdelik 22 üstünde çıktığını aktaran Bolat, "İkinci çeyreğin tamamında ise toptan ölçekte 2019'un ayrımsız zamanına layıkıyla arsıulusal kapasitesini en baş döndürücü çoğalma network taşıyıcısı olduk." halinde konuştu.

"Dünyada en baş döndürücü arsıulusal kırmızıfener yetenek sunan üçüncü iklim yoluyuz"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, şu an dünyada en baş döndürücü arsıulusal kırmızıfener kapasitesi sunan üçüncü iklim yolu olduklarını belirterek, Avrupalı iklim yollarının 2019 kapasitesinin yüzdelik 81'ine, toptan iklim yollarının ise fakat yüzdelik 65'ine eriştiği bu zamanda şişman müşterek ayırt ortaya koyduklarını söyledi.

Bolat, "Pandemide şayet pervaz kadrosundan vazgeçen iklim yolu şirketlerinden olsaydık bugün bu kapasiteyi ortaya koyamazdık. Ekiplerimizin dinamizmi ve misafirperverliği de bizim düşüncesince baş döndürücü değerli." niteleyerek konuştu.

Enerji ve tepkili tayyare yakıtı fiyatlarının arttığı bu zamanda fuel oil giderlerinin yüzdelik 51 yükseliş gösterdiğini aktaran Bolat, "Toplam giderlerimiz ayrımsız devirde yüzdelik 13 yöresinde çoğalma gösterdi. Maliyetlerimiz üstünde ağırbaşlı edisyon yapan bu masraf baskısını, riskten dehalet gayeli yaptığımız mali işlemler ve varlıklı network yapımızın getirmiş bulunduğu gelirle kaldırılmış etmeye çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.

Bolat, Türkiye'nin hem gönüllerde bununla beraber bellik araştırmalarında en kıymetli firması unvanı taşıdıklarının bilincinde olduklarını kaydederek, bu manalı rollerin kendilerine ehemmiyetli sorumluluklar yüklediğini, Türk bayrağını gururla taşırken, ülkeye en iyisini vermek istediklerini anlattı.

"Stopover" ve "Touristanbul" planlarına yer veren Bolat, "Ülkemize transit uçuşu düşüncesince mevrut ecnebi yolculara 'gel endamsız müddet de olsa İstanbul'u yaşa' diyoruz. Hiçbir ek sevap istemiyoruz bunun için. Bir akşam otelde konaklattığımız da oluyor. Yeter ki müşterek görsün, görsün ki sonraları elan levent boylu devir ayırması icap ettiğini görsün." ifadelerini kullandı.

"THY, iklim içi piyasa payını senenin önceki yarısında yüzdelik 64'e yükseltti"

Ahmet Bolat, kalan kapasiteyle beraberce ikinci çeyrekte toplanmış geçici talebinin 2019'un ayrımsız periyodunun yüzdelik 12 üstünde gerçekleştiğini, doluluk oranlarının 2019 seviyelerini yakaladığını söyledi.

Bolat, "Uluslararası doğrudan geçici sayımız Ocak-Haziran 2022 çağında 2019'a layıkıyla yüzdelik 8,3 artarak toplanmış arsıulusal geçici değişiminden 11,9 nokta faziletkâr gerçekleşmiştir." niteleyerek konuştu.

Haziranda 2019'a layıkıyla arsıulusal doğrudan geçici artışının yüzdelik 39, temmuzda yüzdelik 44 bulunduğunu kaydeden Bolat, THY'nin iklim içi piyasa payının 2022'nin önceki 6 ayında 2019'a layıkıyla 3,3 puan, 2021'e layıkıyla ise 10 nokta artarak yüzdelik 64'e yükseldiğini aktardı.

"İkinci çeyrekte 4,5 bilyon dolarlık toplanmış gelir"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, kargo faaliyetlerinin de desteği ile ikinci çeyrekte toplanmış gelirin 2019'un ayrımsız zamanına layıkıyla yüzdelik 43 artarak 4,5 bilyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm dünyayı ektisi dibine düzlük faziletkâr pahalılık seviyeleri, harekât yaptığımız herhangi müşterek istasyonda ağırbaşlı maliyet artışlarına etmen oldu. Bu sayede yükselen fuel oil maliyetlerine karşın senenin önceki 6 ayında 737 milyon dolar net kar elde ettik. Ortaklığın akça çoğaltma potansiyelini yayınlayan FAVKÖK (faiz, vergi, amortisman ve icar evveliyat kar) kıymeti önceki yarıda 1,8 bilyon dolar, FAVKÖK marjı ise yüzdelik 24 seviyesinde gerçekleşti."

Bu senenin hassaten ikinci çeyreğinde beklentilere koşut namına geçici operasyonlarında toparlanmanın gerçekleştiğini aktaran Bolat, "Yılın önceki yarısında, ortaklığımızın geçici gelirleri 2019'un ayrımsız zamanına layıkıyla yüzdelik 8 artarak tahminî 5,4 bilyon dolara ulaşırken, kargo gelirleri ise 2,5 katına çıkarak 2 bilyon dolar seviyesini aştı." halinde konuştu.

"2022 genelinde THY'de 2 bin 600 dünkü personel istihdamı hedefliyoruz"

Ahmet Bolat, müstevli çağında korudukları devim bilimi ekipleri yardımıyla operasyonel göstergelerde bulunduğu kabil mali metriklerde de rakiplerinden ayrışmaya bitmeme ettiklerini bildirdi.

Özellikle Avrupa havalimanlarında yaşanmış bulunan aksaklıklara karşın kalan geçici talebini başarıyla karşılamaları sonucunda müstevli evveliyat dirimlik seviyesini ve karlılığını ehemmiyetli seviyede aşarak Avrupalı emsallerinin önüne geçtiklerini vurgulayan Bolat, şu açıklamalarda bulundu:

"Temmuz kocaoğlan gidiş geliş sonuçlarımıza layıkıyla sunma edilen kapasitemizi 2019'un yüzdelik 18,5 üstünde çıkardık. Yolcu talebinin tahminî yüzdelik 23 arttığı bu ayda, geçici sayımız ve doluluk oranımız pandemi evveliyat seviyelerini geçti. Ülkemizin turizmine katkıyı erek edinerek yaptığımız çalışmalarımız sonucunda Türkiye'ye mevrut doğrudan geçici sayımız kayda bedel müşterek halde terfian 2019'un yüzdelik 44 üstünde çıktı. Alacağımız dünkü kararlarla önümüzdeki devirde de yatırımcılarımızı başarılarımıza eş etmeye bitmeme edeceğiz."

Bolat, bu sene hassaten THY ve Turkish Technic'in insanoğlu kaynağını büyüteceklerini kaydederek, "THY'ye önceki 6 ayda 963 dünkü düzentileme arkadaşımız katıldı. Yıl sonuna derece bu sayıyı 2 bin 600'ün üstünde çıkarmayı hedefliyoruz. Uçak ihtimam tamir tarafında da benzeşim müşterek eylem mevcut, önceki yarıda orada 498 düzentileme arkadaşımız bizimle çalışmaya başladı, ikinci yarıda bu rakamı 1.000'in üstünde taşıyacağız." açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler