USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal: 'Tarım sigortasız olmaz'

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, 28 Eylül tarihinde meydana gelen Finansın Geleceği Zirvesi çerçevesinde ‘Sigortacılığın Geleceği' paneline ortaklık sağladı.

TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal: 'Tarım sigortasız olmaz'
30-09-2021 20:49

Genel Müdür Serpil Günal panelde, ekincilik sektöründe faziletkâr miktarda riziko altında faaliyetlerini sürdüren üreticilere, ekincilik sigortasının borda bordaya gerekseme bulunduğunun anlatılması icap ettiğini vurguladı.

Genel Müdür Günal, panelde şu açıklamaları yaptı:
“Hepimizin baş döndürücü yakından izleme etmiş bulunduğu üzere, global hava değişikliğinin kararında evren genelinde yaşanmış bulunan tabii afetler; ansızın coşkunluk değişimlerine, dolulara, sellere, hortumlara bozukluk olmaktadır ve bunun kararında da zirai ameliyat aksi yönde etkileniyor. Risklerin sertliği ve frekansı seneler bakımından çoğalma gösteriyor.

TARSİM Sistemi, global kurda tesirini basamak grado arttıran hava değişikliklerinin doğurduğu aksi neticelere huzur vatanımızda zirai üretimde devamlılık, müstahsil ve yetiştiricimizin gelirinde denge ve ekincilik ekonomisinde dengenin sağlanabilmesi üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Sistem'de güvence kapsamı sürdürülebilirlik prensibi çerçevesinde rastgele sene aşamalı namına genişletiliyor. Sigorta ürünleri ve icraat çeşitleniyor. Bazı branşlarda yüzdelik 67'ye vasıl mevki prim desteği imkânı sunuluyor. Çeşitli tenzilat ve ifa kolaylıkları ile çiftçimiz ürünlerini ve hayvanlarını garanti dibine almaya isteklendirme ediliyor. 7 ayrımlı sigorta branşıyla açık borda bordaya yelpazede tarımın rastgele bölgesine dokunuyoruz.

TARSİM olarak, bu sene meydana mevrut muhtelif riskler sonucu nebati ürünleri ve hayvanları dokunca gören müstahsil ve yetiştiricilerimize, 1.2 bilyon TL ifa gerçekleştirdik. İlerleyen zamanlarda 1.2 bilyon TL şimdi hasar ödemesi yapacağız. Sistem'in yaygınlaştırılarak penetrasyonun arttırılması, üreticilerimizin ekincilik sigortasını eskiden yaptırması ve boşlama etmemesi anlamında bilinçlendirilmesi sonuç etap önemli. TARSİM namına bu bilincin oluşturulması düşüncesince edep bilimi bilimi faaliyetlerimizi baş döndürücü cepheli ve okunabilen namına sürdürüyoruz. Acentelere, bankalara, eksperlere ve çalışanlarımıza müteveccih edep bilimi bilimi programları düzenliyoruz.

Ülkemizde ekincilik sigortalarında sigortalılık oranlarının faziletkâr bulunduğu yerlere baktığımızda, önceki zamanlarda ehemmiyetli hasar olaylarının meydana geldiğini görüyoruz. Yaşanan afetlerin arkası sıra teminatı mevcut çiftçilerimizin hasarları, TARSİM kabilinden çabuk borda bordaya biçimde karşılanırken, sigortası olmayanların ise afetlerden sonradan ağırbaşlı mağduriyetler yaşadıklarını görüyoruz. Yaşanan bu afetlerin oluşturacağı mağduriyetleri şimdi örgen indirmenin yolu sigortadan geçiyor. Bu nedenledir ki, her insanın en ehemmiyetli ruzname maddelerinden biri, ekincilik sigortası dair üreticilerimizi bilinçlendirmek olmalı.

Tarım sektöründe faziletkâr miktarda riziko altında faaliyetlerini sürdüren üreticilerimize, sigortanın bayağı borda bordaya mahsul olmadığını, borda bordaya gerekseme bulunduğunu anlatmalıyız. Devletin desteğinin önemine de değinilerek, ekincilik sigortası alanındaki bilincin artırılmasının, Sistem'in yaygınlaştırılmasına ulama sağlanacağını düşünüyorum.

Ülkemizde sigorta piyasasının en açık ve şişman satı kanalının acenteler bulunduğunu dikkate alırsak, bu alandaki potansiyele ulaşılmasında, üreticilerin bu mevzuda bilinçlendirilmesinde, ekincilik sigortalarının yaygınlaştırılmasında, acentelere şişman sorumluluklar düşüyor. Bu nedenle, acentelerin, ekincilik sigortası branşını gündemine almasının, maşer bilincinin artırılmasında borda bordaya güreşçi köprüsü vazifesi üstlenerek çiftçileri akıllıcasına yönlendirmesinin, hasar süreçlerini ayrıntılı anlatmasının, acemi çıkan mahsul ve teminatlarda ihtiyaçlara mucibince manipülasyon yapmasının ve amma velakin poliçe satışı hemen sonra misyon ve desteklerine bitmeme etmesinin, üreticinin indinde ve ulaşılabilir olmasının sonuç etap ehemmiyetli bulunduğunun altını resmetmek isterim. Bu biçimde üreticinin Sistem'e bulunan itimatı de artacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler