USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tarım Kredi doğacak sene düşüncesince 5 bilyon teklik yatırım hedefliyor

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Ayçiçek ve zeytinyağında toy fırsatları kollayarak yerleşmiş organizasyon satın kabul etme yada toy yatırım yaparak kapasitemizi açık açık çoğaltma için gideceğiz" dedi.

Tarım Kredi doğacak sene düşüncesince 5 bilyon teklik yatırım hedefliyor
03-12-2022 13:08
Ankara

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ayçiçek hasım ve zeytinyağı ile et ve mazot ürünleri sektörlerinde Türkiye'nin en ehemmiyetli oyuncularından olmayı hedeflediklerini belirterek, bu yılki bütün yatırım tutarlarının 2,5 bilyon liraya ulaştığını, doğacak sene da arttırma 5 bilyon teklik yatırım yapacaklarını söyledi.

Aydın, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, mazot ve mazot ürünleri sektörüne müteveccih Aynes Gıda'nın satın kabul etme işlemlerinin tamamlandığını, bu yatırımla sektörde ağırbaşlı müşterek ortalık payına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Aynes Gıda'nın bulunan yerleşmiş tesislerinin ilkin mazot tozu, alkan peynir, kaşar peyniri peyniri peyniri, sonuç suyu, yoğurt, katık ve kolajenli mazot ürünleri peyda kılmak az daha nice ürünün üretimine olanak verdiğine dikkati çekici Aydın, tesisin, içindeki salname 250 bin titrem kapasiteli olta fabrikası da engelleme peyda kılmak üzere, uçtan kuyruk sokumu kemiği dolu müşterek bünye bulunduğunu anlattı.

Aydın, buranın mevcuttaki bağan kapasitesine karşın 23 milyon dolarlık ihracatı ve kestirmece 1000 personeli olduğuna dikkati çekerek, yapılacak bazı restorasyon yatırımlarıyla Türkiye'nin en efdal kapasiteye erbap ve en çağcıl tesislerinden biri durumuna geleceğini anlatım etti.

Aynes Gıda'nın Tarım Kredi çeşidinden satın alınmasının tesisin bulunmuş olduğu yöredeki mazot üreticilerini de sevindirdiğini kaydeden Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Biz eskiden sütün parasını ödüyoruz, istihsal maliyetiyle fiyatı birbirine ahenkli kılıyoruz. Çünkü bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan bap ihtiyacımız bulunan sütü hazırlık kılmak ve bire müşterek sürede üreticilerimizin olabilecek en efdal ölçüde dirimlik elde edebilmelerini sağlamaktır. Şu anda bünye sığa kullanması günce 400 tona sakıt durumdadır. Biz bu rakamı en endamsız sürede günce 1000 titrem seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Özetle mazot üretenlerin sütünü akıllıca fiyatla almış olacağız ve ödemelerini eskiden yapacağız."

Aydın, tesiste yapılacak istihsal sayesinde, Tarım Kredi Market eliyle sektöre elan akıllıca pahalı mazot ve mazot ürünleri gerçekleştirme ederek sektördeki besin bildirme güvenliği ve meydan değer regülasyonuna katkıda bulunmayı hedeflediklerini anlattı.

Tesisin kullanma kapasitesi arttıkça arttırma istihdam imkanları oluşturacaklarını vurgulayan Aydın, tesiste imal edilen mamüllerin hoppadak Tarım Kredi marketlerde satılmayacağını, arzu olması şeklinde sektördeki gayrı oyunculara da mahsul tedariki yapılabileceğini söyledi.

"Ayçiçek hasım ve zeytinyağında ağırbaşlı aktör olmayı hedefliyoruz"

Ayçiçek hasım ve zeytinyağı sektöründe de ağırbaşlı müşterek aktör olmayı düşündüklerini tamlayan Aydın, şu değerlendirmede bulundu:

"Tarım Kredi Yağ Sanayi ismi altında toy müşterek şeriklik kurduk. Bu şirketimiz ile Trakya'da konuşlanıyoruz. Mevcut vaziyette beş altı pare ıvır zıvır istidatlı tesisimiz bulunmaktadır fakat bunların müşterek bölümünü yenileyeceğiz. Ayçiçek hasım ve zeytinyağında toy fırsatları kollayarak yerleşmiş bünye satın kabul etme veya toy yatırım yaparak kapasitemizi açık açık tezyit için gideceğiz. 1,5 sene içinde yağ sektöründe Türkiye'nin ağırbaşlı oyuncularından biri olacağız. Kapasitemizin artmasıyla hassaten çağ çiçeği üreticilerimizle kontratlı istihsal yaparak mahsul tedarikimizi de güvence dibine edinmeyi hedefliyoruz."

Tarım Kredi şarküteri ürünlerinde de iddialı

Tarım Kredi namına şarküteri mamüllerindeki iddialarını da ortaya koyan Aydın, "Tareks Et markasıyla sucuk, salam, sosis, pastırma derece ürünler ile kestirmece 8 aydır bu sektörde de varlığımızı göstermeye başladık. Bu işi baş döndürücü güzel bilici arkadaşlarla çalışıyor zımnında elan hesaplı istihsal yapıyoruz. Açıkçası bu bu sektörün en şişman oyuncularından bir tanesi olmayı hedefliyoruz." dedi.

Bitki siper ilaçları dair Tarım Kredi'ye ilişik TARKİM firmasının Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde toy üretimevi yatırımına bitmeme ettiğini anlatım fail Aydın, "Bu yatırımla bütün bünye yatırımlarını bu sene içinde kestirmece 2,5 bilyon liraya çıkarmış olacağız ve bu sayede kestirmece 4 bin nefis arttırma istihdam sağladık." niteleyerek konuştu.

Tarım Kredi ve ilişkin şirketleri olarak, dinlence günleri dahil, değme çağ sayı farkı 11 toy kişiyi istihdam ettiklerini vurgulayan Aydın, Tarım Kredi grubunda şu anda kestirmece 20 bin ferdin çalıştığını, hoppadak TK Market AŞ düşüncesince bu sene sonuna denli kestirmece 1200 ferdin elan istihdam edilmesinin planlandığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler