USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Su ayak izimizi kayda değer oranda iyileştirmeyi başardık'

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26'da görüşme özne Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Atalay Gümrah, Türkiye'nin coşkunluk ortalamalarının artışı sonucunda su kaynakları üstündeki baskının yoğunlaştığı birlikte coğrafyada toprak aldığına özen çe

'Su ayak izimizi kayda değer oranda iyileştirmeyi başardık'
06-11-2021 12:54

İskoçya'nın Glasgow şehrinde 31 Ekim'de süregelen ve dü hafta sürecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) 120'ye benzeyen dünya lideriyle baş başa dünyanın önde mevrut şirketlerinin yukarı düzem yöneticileri ve 30 bine benzeyen elçi global istinas konusunu tartışıyor. COP26 kapsamında TÜSİAD yardımıyla planlı “Türkiye'nin Karbon Nötr Yol Haritasına İş Dünyası Perspektifinden Bakış” oturumunda hatip kendisine dahil bulunan Eczacıbaşı Topluluğu'nun CEO'su Atalay Gümrah da Türkiye'nin ateşlilik ortalamalarının artışı sonucunda su kaynakları üstündeki baskının yoğunlaştığı müşterek coğrafyada toprak aldığına uyanıklık çekti. Gümrah, ihracatının ehemmiyetli müşterek bölümünü Avrupa Birliği'ne önleyen Eczacıbaşı Topluluğu ve Türkiye düşüncesince Yeşil Mutabakat'ın gerekliliklerini anlamak ve ahenk sürecine aceleci uyarlanmış olmanın mübrem bulunduğunu vurguladı.

"Tasarruf sağlayıcı verim ve hizmetler ihya çabasındayız"

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol'un açma konuşmasıyla süregelen oturum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar'ın başkanlığında, Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Atalay Gümrah, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, ve Avrupa bayındırlık ve Kalkınma Bankası Yeşil Ekonomi ve İklim Hareketi Müdürü Harry Boyd-Carpenter'in katılımıyla gerçekleşti.

Oturumdaki konuşmasında camia kendisine 2006 senesinde Global Compact'ı imzaladıklarını tamlayan Gümrah, “O günden itibaren karbon salınımımızı düşürmek, su tüketimimizi dökmek ve döngüsel ekonomiyi destekleyen inisiyatifleri yaşama kılmak düşüncesince adımlar atıyoruz” dedi. İklim değişikliğinin esas sonuçlarından birisi bulunan su kaynaklarının azalışının toplumun da düzentileme biçimini değiştirmeye zorladığını tamlayan Gümrah, “Suyun baştan kullanması ve arka dönüşümü, istihsal süreçlerindeki tebeddülat ve henüz dişi etkin ekipmanlara müteveccih yatırımlar yardımıyla su ayak izimizi kayda değer oranda iyileştirmeyi başardık” dedi.

Operasyonlarında su tüketimini azaltmaya çabukluk ederken, tüketiciler düşüncesince de yevmi yaşamda su tasarrufu yapmalarını sağlayacak verim ve hizmetler tasarlayıp ihya çabası içinde olduklarını tamlayan Gümrah, “Banyo ürünleri şirketimiz Vitra, üretimden şahsi kullanıma denli suyun korunmasını amaçlayan total müşterek yaklaşımı tabir fail Blue Life inisiyatifi nedeniyle 2014 senesinde Avrupa Parlamentosu Sürdürülebilirlik Ödülü'ne müstahak görüldü” sanarak konuştu.

"Karbon emisyonlarımızı dökmek hedefimiz, hayati ciddiyete sahip"

İkinci ehemmiyetli mevzunun taşıl mahrukat tüketimi ve karbon emisyonları bulunduğunu kaydeden Gümrah, “Grup kendisine karbon ayak izimizi azaltmak, paydaşlarımıza verdiğimiz en esas sözlerden ve dünyaya gönül rahatlığı en ehemmiyetli sorumluluklarımızdan biri” dedi. Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın belirlediği hedefler doğrultusunda karbon emisyonlarını azaltmanın, camia düşüncesince hayati önemde müşterek erek bulunduğunu vurgulayan Gümrah, bu erek doğrultusunda nice aşama attıklarını belirtti. Enerjinin derin kendisine kullanıldığı seramik mesleğinde toy fırın teknolojilerinin geliştirilmesi dalında envestisman yaptıklarını, hidrojenden erke elde edilmesi mevzusuna yoğunlaştıklarını kail Gümrah, “Karbon salınımımızı düşürmede henüz gidecek etraflıca müşterek yolumuz var. Özellikle erke derin üretime müteveccih fırınlarda yenilikçi teknolojileri, hidrojenin erke deposu kendisine kullanımını amaçlayan emek harcamaları yakından izliyoruz” sanarak konuştu.

Eczacıbaşı Topluluğu kabilinden dayanıklı aşırı kurumun karbon emisyonlarını dökmek dair şişman güç harcadıklarını, fakat bu çabaların tesirinin hudutlu olacağını tamlayan Gümrah, “Bu intikal periyodunu çurlatmak ve karbon nötralitesine müşterek an önceki erişmek düşüncesince kanunlar ve yönetmeliklerin, devletçe sağlanan sübvansiyonların ve arsıulusal desteklerin de kurumları desteklemesi gerekir” dedi.

"Döngüsel iktisat uygulamaları düşüncesince vesile oluşturuyoruz"

Döngüsel ekonomiler meydana getirmeye müteveccih iştahın artmasına da uyanıklık çekici Atalay Gümrah, “Döngüsel ekonomiye müteveccih uygulamalarımızı tasarımdan süregelen müşterek süreçle ele alırken müşterek taraftan tesislerimizdeki çıktıları baştan istimara yöntemlerini geliştirirken, öbür taraftan endüstriler arası iş birlikleri ile müşterek endüstrinin çıktısının bambaşka müşterek endüstriye girdi olmasını sağlayacak yenilikçi icraat yapıyoruz. Örneğin, seramiklerimizin firelerini çimento sanayinde kullanıyoruz. Temizlik kâğıdı üretiminde, çıkma pusula verimliliğini artırmaya çalışıyoruz. Kalıntı bap dahası ile sınai mineraller düşüncesince toy formüller meydana getirmeye çabalıyoruz. Tüm bunlar, kıt kaynakları henüz dişi kullanmamızı sağlarken, henüz az atılan üretmemize de katkıda bulunuyor" dedi. Gümrah, “Dünya Ekonomik Forumu Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri'nin raporlamalarımızda kullanması ile çevresel, toplumsal ve yönetişim değerlerimizi derneşik ölçmeye ve geliştirmeye çabukluk kazandırıyoruz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler