USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’ünde eğitim başladı

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sahip bulunduğu teknolojik altyapıyla dünyada beş on örneği mevcut ve Türkiye'de müşterek önceki bulunan Dijital Kampüsümüz ile Sabancı Üniversitesi, topu topu iş yaşamına hâlâ andıran olacak. Ancak b

Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’ünde eğitim başladı
07-10-2021 15:44

Sabancı Üniversitesi, eğitim teknolojileri açısından dünyada beş on örneği mevcut ortak madun çatı yatırımıyla İstanbul Altunizade'deki Dijital Kampüs'ünün açılışını gerçekleştirdi. Yeni kampüsünde, iş dünyasının gereksinimlerini yakından strateji ederek oluşturduğu erdemli lisans programlarında, topu topu Türkiye'den iş müşterilerini ve profesyonelleri ağırlayacak bulunan Sabancı Üniversitesi, öğrencilerine, eğitim dalında Türkiye'de önceki şekilde geçer Hyflex teknolojisi sayesinde, uygun ve ya sınıftaymış hissi meydana getiren ortak sayısal ortamla bulundukları yerden eğitim verebilecek. Dijital Kampüs, öğrencilerin iş dünyası temsilcileri ile buluşabileceği, planlar üretebileceği ve geliştirebileceği ortak altyapıya ev sahipliği yapacak.

Sabancı Üniversitesi'nin sayısal bölgede yürüttüğü topu topu çalışmaların mihrak noktası olacak biçimde kurgulanan Dijital Kampüs'ün açılışına, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici katıldı. Açılışta, öz saygı konuşmacıları şekilde Amazon'un Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı (CTO) Werner Vogels ile İsviçre Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL) Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Pierre Dillenbourg online şekilde arazi aldı.

Güler Sabancı: “Amerika'nın IVY Ligi'ne bakmış olduğunuzda da, bu sima sayısal yerleşke örnekleri aşırı az görünüyor. Bu kampüsümüzle hakeza ortak lige de girmiş oluyoruz.”

Açılışta mütekellim Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Böylesine yenilikçi ve kuvvetli ortak kampüsü yaşama geçirmekten çevre Üniversite yerine alım çalım duyduğumu belirterek gelmek istiyorum. Bu projeye pandemiden evvela başlamıştık. Proje elan başındaydı ve pandemiyle bu arada ağız ağıza yenilendi. Çok elan çabuk yaşamımıza giren ve bundan hakeza elzem bulunan ‘hyflex' (yüksek esneklik) düzentileme metodunu yansıtan ve metodunun gerektirdiği topu topu sayısal altyapıyı gerçekleştirdiğimiz Altunizade Dijital Kampüs'ü yaşama geçirdik” dedi.

Sabancı DX'in de Altunizade'de bire ortak yerleşke içre arazi aldığını vurgulayan Sabancı, şöyleki konuştu: “4 yıl evvela oluşturulan Sabancı DX, Sabancı Holding'in sayısal dönüşümünün liderliğini eden ortak şirket. Sabancı DX ile Sabancı Üniversitesi Dijital Kampüs'ün bire ortak yerde birbirine bitişik olması, ortak DOĞRU değil; şuurlu ortak karar. Eminim ki burada Sabancı Üniversitesi bu yerleşke ile Sabancı DX karışma topu topu iş hayatına elan yaklaşan olacak.

Ancak baş başa çalışır, baş başa geliştirirsek bu dünyada nice soruna baş başa yanıt bulabiliriz sanarak düşünüyorum. Ben muvaffakiyet üçgenine aşırı inanıyorum. Bu da bunun en güzel örneklerinden birtanesini gerçekleştirecek sanarak düşünüyorum. Ülke için, ülkenin erdemli öğrenimi, eğitimi için, bugüne sincap baştan sona güzel örnekler yaşama geçirdik. Bu da türkiye düşüncesince toy ve ilktir. Bu kampüsün dünyada da örneği az, iş birliğimiz bulunan Columbia Üniversitesi gibi. Amerika'nın IVY Ligi'ne baktığınızda, bu sima ortak sayısal yerleşke örnekleri de aşırı az görünüyor. Dolayısıyla bu kampüsümüzle hakeza ortak lige de girmiş oluyoruz”

Leblebici: “Üniversite-sanayi iş donanmasında mukarenet noktası olacak”
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ise konuşmasında, sayısal teknolojilerin eğitim ve ilmî araştırı hayatına müteveccih uygulamalarının yaşama geçirileceği, Türkiye'de önceki ve biricik bulunan Dijital Kampüs binasını hizmete açmanın alım çalım donör bulunduğunu söyleyerek, “Sabancı Üniversitesi şekilde değme devir yeniliklere önderlik yapıyor olmamızın getirmiş olduğu özgüvenle, bu ortamın eğitim ve iş hayatına aşırı altın katkılar sağlayacağından eminiz” dedi.

“Kuruluşumuzdan beri bizlere kez göstermekte bulunan ‘birlikte tekvin etmek ve geliştirmek' ilkesinin ışığında, en toy sayısal eğitim teknolojilerinin geliştirileceği ve uygulanacağı arazi bulunan bu kampüsün, geleceğin darülfünun ortamının şekillendirilmesinde mürşit ortak gösteriş oynayacağına inanıyoruz” halinde mütekellim Leblebici, şöyleki bitmeme etti: “Bugün Tuzla anne kampüsümüzde mevcut 70'in üstünde dershane ve amfi, sayısal teknolojilerin sağlamış olduğu topu topu avantajları öğrencilerimize sunacak biçimde donatılmış bulunuyor. İçinde bulunduğumuz Altunizade Dijital Kampüs binası ise bu deneyimi ortak hamle elan ileriye taşımayı hedefleyen, hyflex kabilinden toy geliştirilmekte bulunan teknolojilerin eğitim alanındaki kullanımını ortak fevk düzeye çıkaran, esas açıdan ortak laboratuvar ortamıdır. Sabancı Üniversitesi olarak, en çelimli ve iddialı olduğumuz alanlardan bulunan sayısal teknolojiler ve elektronik beyin bilimlerini, eğitim alanındaki güzel deneyimimizle birleştirerek, bu bölgede önderlik yapacağımıza inanıyoruz. Dijital Kampüs, bizlere bire ortak sürede uran partnerlerimizle de baş başa idman ve toy icraat yetiştirmek düşüncesince ülkü ortak düz sağlayacak, üniversite-sanayi iş birliğini elan da güçlendirecek ortak mukarenet noktası olacaktır.”

Werner Vogels: “Dijital öğrenme dönemi başladı”
“Öğrencilerin öğrenmesini ve deneyimlerini yetiştirmek düşüncesince teknolojideki gelişmeler” başlıklı konuşmasında, sayısal öğrenme zamanının başladığını kail Amazon CTO'su Werner Vogels, “Dijital teknolojilerdeki gelişmeler öğrencilere eskiden hiçbir bulunmadığı derece muhtelif öğrenme fırsatları sunuyor. Sabancı Üniversitesi'nin Dijital Kampüsü de gelecek senelerde kurumlarımızı ve yaşamlarımızı şekillendirecek değişimin, ehemmiyetli sevimsiz güçleri şekilde gördüğüm muhtelif trendlerin esasen ortak birikimi olacak” dedi. Konuşmasında, eğitimde bireşimli zeka kullanımına da yer veren Vogels, “Yapay zekayı vazife ve ya imtihan kıraat konusunda, kuvvetlendirme edici ortak taşıt şekilde düşündüğünüzde, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin elan velut fiilen bitkinlikten kurtulduğunu göreceksiniz” sanarak konuştu. Vogels, şöyleki bitmeme etti: “Ödevlerle ve derslerle ilgilendiren şekilde birleşen verileri kullanarak, öğrencilerin ne noktada akışı strateji edebildiğini, nerelerde geride kaldığını çözümleme etmenin muhtemel olabileceğini düşünün. mesela bireşimli zekayı ve araba öğrenmesini kullanarak öğrencilerin ilerlemelerini izlemeyi sağlayıcı ve budaklı hallere huzur öğretmenleri ve idarecileri kendi kendine şekilde uyarıcı ve er müdahaleye dayanak bulunan ortak düzene ne dersiniz? İnanıyorum ki teknolojide toy ortak döneme girerken, Sabancı Üniversitesi Dijital Kampüs'te yapılacak bulunan inovasyonlar eğitimi, sanayiyi ve camiası geliştirmede,önemli gösteriş üstlenecek.”

“Artırılmış gerçekliğin terbiyevi kıymeti gerçeklikten kaçmaktır”
EPFL Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Pierre Dillenbourg da konuşmasında “Artırılmış gerçekliğin terbiyevi kıymeti gerçeklikten kaçmaktır” diyerek, şunları söyledi: “Artırılmış gerçekliğin eğitimlerde kullanması ise bundan hakeza öğrence desteğiyle oluyor. Dijital bilim kullanılarak, fiziki objeler hesabına ortak öğrence kurgulanıyor. Sonra masa başlangıcında bu simülasyonun haricen gelebilecek ağırlık ve sorunlara huzur dayanıklılığı İmtihan ediliyor. Artırılmış hakikat ilkin mimar ve ya mühendislik eğitimlerinde elan aşırı kullanılır bir duruma geldi.”

Online ve melez eğitim altyapısı Altunizade Dijital Kampüs'te birleşti
Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs, 2020-2021 Güz Dönemi'nde faaliyetlerine başladı. Online ve melez madun yapısıyla işlev verecek bulunan kampüste, erdemli beceri donanıma cemaat 9 melez sınıf, 2 hevesli hamule stüdyosu, 2 takım düzentileme odası, ilmî showroom, konuşma salonu ile istirahat ve aşındırmak salonları arazi alıyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi - EDU'nun kurumsal ve bariz eğitimleri ile Profesyonellere Yönelik Tezsiz Yüksek Lisans Programları'nın eğitimleri Altunizade Kampüsü'nde gerçekleştiriliyor.

Aykut Zor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler