USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

PTT iş yerlerindeki kurum ödemeleri bundan sonra e-Devlet üstünden yapılabiliyor

PTT AŞ üstünden meydana getirilen ayrışık kurum ödemeleri düşüncesince PTT iş yerlerine gitmeye lazım kalmazken, doğruluk sahipleri, natürel patırtı yağı lambası yağı ve yalıtım istihlak destekleri ile içtimai iane ödemelerini e-Devlet üstünden alabiliyor.

PTT iş yerlerindeki kurum ödemeleri bundan sonra e-Devlet üstünden yapılabiliyor
14-01-2023 15:09
Ankara

PTT'den meydana getirilen açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilişkin şekilde iklim zarfında ve haricinde müşterilerine bankacılık, defa ve kargo sahalarında işlev sunan şirket, yürüttüğü emekleri gelişigüzel sabık çağ geliştirirken hizmetlerini de sayısal ortama taşıyor. Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve alıcıların vakitten artırım etmesi sağlanıyor.

PTT AŞ'nin, e-Devlet platformu üstünden sağlamış bulunduğu hizmetler ile adalet sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, adisyona para aktarımı ve ya mevrut yardımla satmaca ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Ayrıca, PTT AŞ üstünden meydana getirilen kurum ödemelerini sorgulama ve adisyona para aktarımı hizmeti ile cazibe ve natürel katıksız taş yağı lambası istihlak destekleri ile satmaca ödeme ve sürdürümcü kavil numarası güncelleme işlemleri devir içi yapılabiliyor.

E-Devlet üstünden PTT AŞ'nin devir içi hizmetlerinden feyizlenmek talip kullanıcılar, dü değişik biçim izleyebiliyor. Sunulan hizmetlere e-Devlet kanalı üstünden doğrudan aratılarak yahut e-Devlet kanalındaki firmalar sekmesinde PTT AŞ'nin altında listelenen hizmetler eliyle ulaşılabiliyor. Bir öbür biçim şekilde PTT AŞ'nin genel ağ bankacılığı ve taşınabilir bankacılık uygulamasının antre ekranındaki doğrudan iane ekranına yönlendirecek "Sosyal Yardım Ödemeleri" butonuna tıklanarak hizmetlere erişilebiliyor.

Kurum ödemelerinin sorgulanması ve adisyona aktarılması işlemleri kesinlikle yapılır?

Hak malikleri namına meydana getirilen ödemeler, e-Devlet sisteminde "PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma" hizmeti kanalıyla PTT hesaplarına ve ya ayrıksı kasacı hesaplarına EFT yapılabiliyor. "Hesabıma Aktar" hizmeti ile EFT yapılırken adalet sahibinin adı ve EFT yapılacak IBAN numarasına ilgili ismin uyuşması gerekiyor. Hesap-isim uyumsuzluğu nedeniyle çağ zarfında insana ulaşmayıp iadeli edilen EFT işlemi olması durumunda, adalet sahibinin iane ücreti ekranda baştan EFT yapılabilecek halde görüntüleniyor.

Elektrik ve natürel katıksız taş yağı lambası istihlak desteğiyle satmaca ödeme hizmeti

Elektrik istihlak desteği ödemeleri e-Devlet üstünden "Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme" başlığı aratılarak yapılabiliyor. Hak malikleri iane tutarını görüntüleyip ev türündeki faturalarını ödeyebiliyor. Hizmette arazi meydan "Fatura Öde" butonu ile yönlendirilen ödeme ekranında ödenmek maksut faturanın ilgili bulunduğu kurum seçilip "Abone No" bilgisi girilerek aboneye ilgili düyun görüntülenebiliyor.

Elektrik istihlak desteği ödemelerinde iane ücretinin satmaca tutarından aşkın olması şeklinde yardımdan mahsup edilerek "Ödeme Yap" butonuna basıldığında kartsız şekilde ödeme işlemi tamamlanıyor. Yardım ücretinin satmaca ücretinin tamamını karşılamadığı halde ise iane tutarından artan ve alıcı kabilinden ödenmesi müstelzim satmaca farkı ekranda görüntülenerek, cesaret kartı yahut debit büyük ile ödenebiliyor. İşlemler müşterek çağ muahharen ekrana yansırken, meydana gelen ödeme muahharen bozma edilemiyor.

Hak malikleri cazibe istihlak desteğinden gelişigüzel ay müşterek el yararlanabilirken, iane sadece ev tipi tarifelerde kullanılabiliyor. Ayrıca faturanın adalet sahibi namına olması şartı aranmıyor.

Aynı işlemler "doğal katıksız taş yağı lambası istihlak desteğiyle satmaca ödemeleri" düşüncesince de gerçekleştirilebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler