USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pandemi lojistik sektörünü uçurdu

Türkiye'nin geride bıraktığı 2 salname pandemi süreci kimi sektörleri negatif etkilerken, birileri da giranbaha çağını yaşıyor.

Pandemi lojistik sektörünü uçurdu
11-10-2021 09:54

Covid salgınında evlerine kapanan milyonlarca ferdin icra ettiği evden alışverişler lojistik sektörünü kelimenin mükemmel anlamıyla kanatlandırdı. Bursa'nın adlı sanlı İnegöl mobilyasını Avrupa'nın rastgele noktasına haiz lojistik şirketi sahibi Turgut Kani, pandemi evveliyat 2 tır ile başladığı lojistik yolculuğuna 2 sene sonraları 35 tırla bitmeme ettiğini belirterek, "Pandemi sürecinde Türk şoförlerin faziletli gayreti ve cesareti, Türk lojistik sektörüne kalburüstü çağını yaşattı" dedi.

İlk adına Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs (Kovid-19) evren çapında milyonlarca ferdin ölümüne kaynak olurken. ayrımsız sürede toptan ekonomiyi de etkiledi. Virüs zımnında kimi sektörler ağırbaşlı çıban alırken, kimi sektörler de elan beraberinde tomar mülk kazanmaya başladı. Havayolu şirketleri, en beraberinde tomar dokunca fail şirketler oldu. Seyahat acentaları, oteller, restoranlar, kısıtlamayla beraberce ayırtma iptalleri ile mütekait eyyam yaşadı.

Dünya çapında corona virüs zımnında onlarca fuarlar bozma edildi. Corona virüs zımnında konser, temaşa ve beyaz perde salonları gereksiz kaldı. İnsanlar dışarda kemirmek yemeği yeğleme etmediği düşüncesince Restoran ve catering firmaları insanları kaybetti.

Birçok ülkede spor müsabakaları ya ertelendi yahut seyircisiz oynandı. İnşaatlar durunca emlak sektörü düşüşe geçti. Müşterilerin iri beraberinde bölümü kredilerini ödeyemediği düşüncesince bankalar mütekait bir hale düştü. Dünya tecim ağının yüzdelik 90'ı çokluk ve okyanuslar üstünden yapılıyor. Corona virüsü zımnında sevkiyatlar yapılamadı. Corono virüsün de etkisiyle dünyada idmansız yer yağı tutarları çabucak bedel kaybetti. Uçaklar havalimanlarında kalırken, gemilerde limanlarda demirledi.

Tüm bu olmusuzluklar yaşanırken kimi sektörlerde 2 yılık pandemi dönemini fırsata çevirmeyi bildi. Yaptıkları dünkü yatırımlarla süreci güzel başöğretmen şirketler 2 yılda sermayelerini katladı.

Lojistik sektörü kalburüstü çağını yaşadı

Kovid salgınında evlerine kapanan milyonlarca ferdin icra ettiği evden icra ettiği internek alışverişleri lojistik sektörünü kelimenin mükemmel anlamıyla kanatlandırdı. Bursa'nın adlı sanlı İnegöl mobilyasını Avrupa'nın rastgele beraberinde noktasına haiz lojistik şirketi sahibi Turgut Kani, "2 salname devirde evden meydana getirilen alışverişler sektörün kalburüstü çağını yaşamasına faktör oldu. Pandemi bizlere dar ağırlık yaptı. Taleplere ulaşabilmek düşüncesince vites mübalağa etmek mecburiyetinde kaldık" dedi.

Pandemi evveliyat 2 tırla başladığı lojistik yolculuğuna kalan talepler yardımıyla 35 tırla bitmeme ettiğini özetleyen Murat Lojistik Firması'nın sahibi Turgut Kani, "Aslında 20 senedir aş damı dolabı üretimi yapıyoruz. Avrupa'da yatırımlarımız oldu. Bu süreçte lojistik ağında sıkıntı bulunduğunu gördük ve zat lojistik firmamızı kurduk. Kovid 19 salgınının elden öncesindeki beraberinde süreçti. "Bu süreci elbette geçireceğiz" diyerek baş döndürücü tereddütlerimiz varken evden ve internetten alışverişler yardımıyla taleplerin baş döndürücü faziletli olması bizlere ivme kazandırdı. Uçak ve sefine taşımacılığının eğleşme noktasına gelmesi bizim üzerimizde baş döndürücü iri beraberinde edisyon oluşturdu. Lojistik ve kargo şirketlerinin elemanları ve biz rastgele ayrışık riski hücre aldık ve çalışmalarımıza bitmeme ettik. Fransa ve Almanya kapıları kapadı. Gümrükte TIR'lar iri sıralar yaptı. Bu süreçte tek şoförümüz "Biz bu yolu gitmeyiz, Bu ürünü doğrulama etmeyiz" demedi. Biz aldığımız yükü doğrulama etmekle mesulüz. Bu süreçte riskleri hücre aldığımız düşüncesince lojistik sektörü bu derece büyüdü. Riskleri hücre aldığımız düşüncesince bizde şoförlerimiz de çalışmalara bitmeme ettik. Bu süreçte taşın dibine elimizi koyduğumuz düşüncesince şu an kalburüstü çağımızı yaşıyoruz. Talepler bitmeme ediyor ve etmeye de bitmeme edecek" dedi.

İnternet üstünden Avrupa'ya meydana getirilen mabilya satışlarında Avrupa'da sevkiyatında baş döndürücü iri başarılar elde ettiklerini dile getiren Turgut Kani,"Avrupa'daki gurbetçilerin talebine de beraberinde taraftan yanıt veriyoruz. Malum şuan dünyada beraberinde taşımalık problemi yaşanıyor. İster istemez bu ağırlık gene kişmiri taşımacılığına yüklendi. Gemi ve tayyare kargoculuğu az elan çalışmıyor. Bu nedenle taleplere yetişemiyoruz. Şuan habitat içi acı baş döndürücü güzel fakat etap yapmış olup yur dışı çalışmanın önünü açmamız gerekiyor. Bizde bu süreçte arsıulusal lojistik bölümünde çalışmalara başladık. Şuan Avrupa'nın neresinden olursa olsun beraberinde gurbetçimiz beraberinde grup koltuğu internetten ısmarlama etmiş olduğu an almış olduğu ürünü kapısına derece sevk organizasyonunu gerçekleştirebiliyoruz" diyerek konuştu.

Süleyman Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler