USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

NATO şoklara Türk çözümüyle hazırlanacak

Türkiye'nin uygulayım bilimi odaklı geçmiş fikir merkezi STM ThinTech, ciddi şoklar karşısında değişmeyen ödeme süreçlerine korumak gibi geliştirdiği Elastikiyet Karar Destek Modeli ile NATO'ya 2 toy dış satım gerçekleştirecek.

NATO şoklara Türk çözümüyle hazırlanacak
13-11-2022 12:06
Ankara

Türk savunma sanayisi bünyesinde, pandemi, şişman istidatlı cazibe kesintisi, siber saldırılar ve insanoğlu hareketleri kabil ciddi şoklar karşısında değişmeyen ita süreçlerine korumak benzeri geliştirilen "Elastikiyet Karar Destek Modeli"yle NATO'ya acemi ihracatlar yapılacak.

AA muhabirinin almış bulunduğu bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde mühendislik, uygulayım bilimi ve müşavirlik sahalarında eleştiri planlara ve çözümlere imza atan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, geliştirdiği değişmeyen dayanak noktası sistemleriyle arsıulusal dış satım başarısına yenilerini ekledi.

STM'nin Teknolojik Düşünce Merkezi ThinkTech, 2019'dan itibaren NATO düşüncesince geliştirdiği ciddi kırat "Elastikiyet Karar Destek Modelleri" ile hal ortağı olmaya bitmeme ediyor.

Kamudan hususi piyasaya millî ve arsıulusal bölgede müşavirlik hizmeti sağlayıcı STM ThinkTech, NATO'ya bugüne derece 4 değişmeyen dayanak noktası sistemi geliştirdi. STM ThinkTech çeşidinden geliştirilen esneklik modelleri NATO ACT'ye (NATO Dönüşüm Komutanlığı-Allied Command Transformation) başarıyla teyit edildi.

Türkiye'nin uygulayım bilimi odaklı evvel ide merkezi STM ThinTech, NATO'nun, pandemi, şişman istidatlı cazibe kesintisi, siber saldırılar ve insanoğlu hareketleri kabil ciddi şoklar karşısında değişmeyen ita süreçlerine korumak benzeri geliştirdiği Elastikiyet Karar Destek Modeli'nin 5 ve 6. projesini imzaladı.

STM ve NATO ortada imzalanan 5. plan ile STM ThinkTech'in esneklik modeli, NATO çeşidinden "çok boyutlu harekat" konseptinin konfirmasyon tatbikatında kullanılacak. STM ThinkTech, tatbikatın planlama ve infaz safhalarında faaliyete dahil olan öteki arsıulusal firmalarla eş güdüm içinde enerjik şekilde arazi alıyor. Söz konusu firmalarla düzenlenen ameliyat kararında tümleşik birlikte mahsul ortaya konulacak.

Taraflar arasındaki 6. kavil ise "Bütünleşik Elastikiyet Modeli"nin 2023 NATO Kriz Yönetim Tatbikatı'nda kullanılmasına bağlı NATO'ya verilecek müşavirlik hizmetini kapsıyor.

Türk çözümü NATO karargahlarında

STM Genel Müdürü hür Güleryüz, bilim birikimi ve yetenekleriyle STM ThinkTech'in teknolojik öngörüler, muhtemel senaryolar ve değişmeyen dayanak noktası sistemleri geliştirdiğini söyledi.

Yerli ekosistemden, eleştiri arsıulusal organizasyonlara derece ibdai modeller ürettiklerini vurgulayan Güleryüz, şunları kaydetti:

"NATO'nun değişmeyen süreçlerine dayanak noktası getirmek benzeri geliştirdiğimiz esneklik modeli, şişman çaplı, ağdalı hastalıkların yaratacağı etkilerin akla yatkın analizi ve değişmeyen vericiler çeşidinden çizilecek defa haritalarının belirlenmesi namına ehemmiyetli birlikte gösteriş üstleniyor. NATO'ya teyit ettiğimiz Bütünleşik Elastikiyet Karar Destek Modeli, NATO'nun görgü bilimi bilimi ve tatbikatlarında kullanılmaya başlandı. Şimdi de NATO ile 5 ve 6. sözleşmemizi imzaladık. Bu kapsamda, STM ThinkTech'in bilirkişi ekipleri çeşidinden geliştirilen model, NATO'nun eleştiri birimlerince 2 ehemmiyetli tatbikatta kullanılacak. Diğer yürüttüğümüz çalışkanlık sahalarında bulunduğu gibi, müşavirlik ve değişmeyen dayanak noktası sistemi dalında kılavuz gemisi birlikte şirket olarak, NATO kabil arsıulusal askeri birlikte örgütün karargah ve tatbikatlarına, Türk mühendislerinin geliştirdiği çözümleri taşımaktan öz saygı duyuyoruz."

Stratejik şokların yaratacağı muhtemel neticeler çözümleme ediliyor

Elastikiyet Karar Destek Modeli'nde ciddi şokların etkilerinin ve yaratacağı eleştiri değişikliklerin ne olabileceğine ek olarak, çıplak ve askeri sistemlerde yaratacağı muhtemel neticeler da çözümleme ediliyor. Modelde ayrıca, beklenmeyen türlerinin enerji, ulaşım, yazışma kabil ayrımlı altyapılarda yaratacağı sonuncu tesirleri ve muhtemel riskler de senaryo tabanlı şekilde değerlendirilebiliyor.

Model, NATO'ya ciddi ölçüde değişmeyen desteği sunarken, yetkililerin atacakları adımlar ve alabilecekleri önlemler noktasında değişmeyen ita süreçlerini kolaylaştırıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler