USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Vizyoner'21'de İklim Manifestosunu açıklayacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Vizyoner'21'de hava değişikliğine bağlı öncü özelliği haiz İklim Manifestosu’nu açıklayacak.

MÜSİAD Vizyoner'21'de İklim Manifestosunu açıklayacak
09-12-2021 17:01
İstanbul

MÜSİAD'dan meydana getirilen açıklamaya göre, dernek, Türkiye ve hayattaki hatırlı konumunu değişik yükselten, yerel ve âlemşümul değerleri gözeterek iş yaşamına geleceğe müteveccih çözümleriyle kılavuzluk fail MÜSİAD, iş dünyası ve kamuoyunda candan izlem edilen etkinliklerine bitmeme ediyor.

Bu kapsamda 2015’ten buyana herhangi ortak 2 yılda ortak düzenlemiş olduğu MÜSİAD Vizyoner etkinlikleriyle iş dünyasını geleceğe hazırlıyor. Bu seneki doruk başlığı “Fark Et” alegori tespit edildiği MÜSİAD Vizyoner’21, hava krizinden sayısal dönüşüme, müteşebbis ekosistemine denli dayanıklı baş döndürücü bölgede iş yaşamına kılavuzluk edecek.

MÜSİAD Vizyoner'21’de 4 anne mevzudan birisi bulunan "İklimi Fark Et" başlığında açıklanacak İklim Manifestosu, "Sürdürülebilir Yenilenebilir Enerji", "Yeşil Yakıt Projeksiyonu", "Karbon Salımı Düşük Ya da Sıfır Enerji Üretimi", "Döngüsel Ekonomi", "Enerjinin Dijitalleşmesi ve "Paris İklim Anlaşması İçin Sanayi Dönüşümüne Uygun Politikalar" başlıklarından oluşuyor. Bu kapsamda açılan istişare kurulunda Türkiye'nin hatırlı akademisyenlerinden Prof. Dr. Kerem Alkin, Dr. Sohbet Karbuz, Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ve Dr. Cihad Terzioğlu toprak alıyor.

"Daha çelimli ve sürdürülebilir ortak tutum için"

Açıklamada görüşlerine toprak maruz MÜSİAD Visyoner’21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül, zirvede "İklimi Fark Et" başlığıyla hâlâ çelimli ve sürdürülebilir ortak tutum düşüncesince sürdürülebilir ve yenilenebilir erke dönüşümünün önemine özen çekileceğini belirtti.

İklim krizi ile savaş kapsamında imzalanan Paris İklim Anlaşması'ın iş dünyası denli MÜSİAD'a da şişman sorumluluklar yüklediğini tabir ederek, şunları kaydetti:

"MÜSİAD alegori sorumluluklarımızın farkındayız. Sürdürülebilir ve yenilenebilir erke dönüşümlerini hedefimize alarak manifestomuzun dibine imzamızı attık. Teşkilatımız içerisinde mevcut Enerji ve Çevre Sektörü Kurulumuz ve hatırlı akademisyenlerimizden oluşan Danışma Kurulumuz çalışmalarını tamamladı. ‘İklimi Fark Et’ başlığında yapacağımız çalıştayımızdan çıkan önergeler de manifestomuzu güçlendirecek."

"AB Yeşil Mutabakat süreci sorumluluklar ve müşkülat getiriyor"

MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş ise, MÜSİAD Vizyoner'21 marifetiyle iş dünyasının topu topu aktörlerine toptan ısınmanın en şişman sebebi bulunan erke ve mekân sorunlarının ortadan kaldırılmasına müteveccih doğacak projeksiyonu sunacaklarını belirterek, "Zirvede, hava krizine dirlik özellikle KOBİ'lerimiz peyda etmek neredeyse iş yaşamına kösemenlik edeceğiz. Türkiye ekonomisinin lokomotifi bulunan KOBİ'leri içerisinde barındıran ortak cemiyet alegori kendimizi mesul hissederek iş dünyasını hava krizine dirlik topyekun mücadeleye çağırma edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’ın hava değişikliğine dirlik günah alegori faaliyetlerine taraf verdiğine dikkati çekici Karataş, şu şekilde bitmeme etti:

"Paris hava Anlaşması’nın TBMM’de benimseme edilmesinin peşi sıra hava krizine müteveccih çalışmalarımızı toy ortak evreye taşıdık. Bu kapsamda yürüttüğümüz faaliyetlerle hava krizine müteveccih inhibütör tedbirleri içeren, iş dünyasını geleceğin stratejilerine hazırlayan ortak bildiri hazırladık. MÜSİAD Vizyoner’21 etkinliğimizde açıklayacağımız Kobilere yeşil inkılap önünde foto tutak İklim Manifestosu ile Türkiye’nin hava politikasına dirlik duyduğumuz sorumluluğumuzu hesabına getirerek iş yaşamına kalıp olacağız."

AB Yeşil Mutabakat döneminin toy ortak hesaplı manken alegori sorumluluklar denli müşkülat da getirdiğini vurgulayan Karataş, “İklim değişikliğine bağlı planlı icraat ayrımsız sürede toy ortak ekosistem yaratıyor. Türkiye’de üretimin %80’inden fazlasını sağlayıcı Kobilerimizin bu dönüşüme nite uyarlanmış olabileceği enikonu önemli. İklim değişikliğinin en şişman destek noktalarından birisi bulunan enerjinin yüzdelik 35’ten dahası sanayide kullanılıyor. Sanayinin erke ve gürlük dönüşümü, hava değişikliği ile mücadelede ehemmiyetli gösteriş üstleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Karataş, İklim dönüşümünde eğitimden, heveslendirme ve desteklere denli baş döndürücü sayıda aktif fiil mutluluk politikasında belirleyici ortak gösteriş üstlenileceğine ayraç ederek, hususi bu sahanın sağlayacağı ulama ve sahadan tahsil edilen verilerin toy stratejilere kez göstereceğini tabir etti. KOBİ'leri temessül fail MÜSİAD'ın da bu kapsamda atacağı adımların Türkiye’nin istikbaline temelli ortak bedel kazandıracağını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler