USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Kadın'ın düzenleyeceği "Uluslararası Farkındalık Zirvesi" tanıtıldı

MÜSİAD Kadın kabilinden bu sene geçmiş kere düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde 14 Haziran Salı haset Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.

MÜSİAD Kadın'ın düzenleyeceği
07-06-2022 22:03
İstanbul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 14 Haziran’da gerçekleştirilecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nin, hem iş dünyasında kadının güçlendirilmesini bununla birlikte düz yazı edilen değerler zincirine yardım sağlamayı hedeflediğini belirterek, "Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nin bu yılki depar belgesi noktası ise girişimcilik-dijital dünya, göç, çevre-sağlık iktisap buyurmak neredeyse 3 asliye mevzuya odaklanıyor.” dedi.

MÜSİAD Kadın kabilinden bu sene önceki kat düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde 14 Haziran Salı haset Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.

Zirvenin lansman toplantısında mütekellim MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, zirvenin “Dönüşüm Bizimle Başlar” sloganıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Asmalı, kazançlı bölgede etkin, dünyada etkili müşterek Türkiye hayaliyle yola çıkan duygunluk sahibi iş insanlarının kurduğu MÜSİAD’ın, emlak ortamında 83, emlak haricinde ise 81 ülkede mecmu 164 büro ve bağlantı noktasına ulaştığını tabir ederek, ayrımlı sektörlerde çalışkanlık yayınlayan 12 bin 500’ün üstündeki unsur ve 60 bini müşterek tomar şirket ile Türkiye ihracatının yüzdelik 20’sini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“MÜSİAD Kadın, evren genelinde de çelimli müşterek yapılanmayla usul alıyor”

Asmalı, MÜSİAD içerisinde 2018 senesinde yaşama güzeşte MÜSİAD Kadın’ın ise hasep ve kantite itibarıyla avrat müteşebbis potansiyelinin yükselmesi, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü aktararak, şunları kaydetti:

“Toplumların gönençli müşterek biçimde yükselebilmesinin yolunun, o topluluğu meydana getiren hepsi unsurların dayanışması ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu vizyonla usul düzlük MÜSİAD Kadın, MÜSİAD çatısı altında çalışkanlık yayınlayan 300'ü müşterek tomar avrat üyesiyle istihdam oluşturma, terbiye ve girişimciliği geliştirme, iş gücü piyasalarına şimdi güzel muvasala terazi dair ehemmiyetli planlar yürütüyor. Fırsat eşitliği neredeyse yollarla avrat girişimcilere şimdi müşterek tomar olanak sağlanmasını hedefleyen MÜSİAD Kadın, bekâr Türkiye'de değil, evren genelinde de çelimli müşterek yapılanmayla usul alıyor. Sadece iş kadınlarının bulunan potansiyelinin yükselmesi düşüncesince değil, şehir genelindeki hepsi kadınlarımızın familya hayatının, toplumsal yaşamının ve terbiye yaşamının da ayrımsız verimlilikle giderek güçlenmesi namına sürdürülebilir planlara imza atılıyor.”

Kadın kooperatiflerini tutma hususunda Anadolu’da çalışan gösteriş üstüne piyasa MÜSİAD Kadın’ın, doğacak çağda bu alandaki misyonunu şimdi da derinleştireceğini tabir fail Asmalı, “Kadın girişimcileri promosyon edecek, kalifiye planların geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine dayanak noktası olacak. Böylece ülkemizin ihracatına ve istihdamına ek bedel sağlayacak.” dedi.

MÜSİAD Kadın’ın, Kuluçka Merkezi projesi ile avrat girişimciliğini ihya noktasında güreşçi köprüsü rolü üstlendiğini aktaran Asmalı, laflarını şöyleki sürdürdü:

“14 Haziran’da gerçekleştirilecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi ise bu kapsamda hem iş dünyasında kadının güçlendirilmesini bununla birlikte düz yazı edilen değerler zincirine yardım sağlamayı hedefliyor. Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nin bu yılki depar belgesi noktası ise girişimcilik-dijital dünya, göç, çevre-sağlık iktisap buyurmak neredeyse 3 asliye mevzuya odaklanıyor. MÜSİAD Kadın, bu şahika vasıtasıyla müteşebbis bayanların iş hayatında karşılaştıkları zorluklara, topraklarından uzaklaşıp acemi müşterek ülkede hayatta kızarmak durumunda küsurat muhacir bayanların kültürel bütünleşme ve toplumsal uzlaşma mevzusundaki beklentilerine enerji tutacak.

Bu çerçevede bayanların önderlik etmiş yer aldığı ve engelleme yer aldığı toplumsal uzlaşma odaklı sulh düz yazı çalışmalarında çalışan roller üstlenecek. Farklı ömür hikayelerinin ve deneyimlerin aktarılması ile ortaklaşa müşterek şuur oluşturulması ve müşterek aksiyon planı hazırlanması hedefleniyor. Zirvenin en ehemmiyetli oturumlarından birisi de toptan müşterek maslahat şekilde hepsi dünyayı yıldırma fail mekân ve hava krizi olacak. Bu çerçevede bakir atılan politikasından besin atılan yönetimine, hava krizinden mekân problemlerine denli sürdürülebilir hayatı etkileyen hepsi süreçler, dalında bilirkişi isimlerle masaya yatırılacak.”

“Gıda krizi, istihlak ekonomisi namına tatmin ekonomisinin de önemini ortaya çıkardı”

Mahmut Asmalı, acemi çağda dinç ve avrat girişimcileri rastgele bölgede şimdi aşırı tutma hedeflerinin olduğunu, gelecekte bu dünyanın öncüsü olacak kuşakları beslemek namına Genç MÜSİAD ile tohumlar ektiklerini ve sayılarının 4 binleri geçtiğini, şu demek oluyor ki MÜSİAD’ın üçte birisini Genç MÜSİAD’lıların oluşturduğunu bildirdi.

Sosyal günah projeleriyle insanca diplomasiye, toptan hamleleriyle ticari diplomasiye katkıda bulunacaklarını özetleyen Asmalı, MÜSİAD’ın, Anadolu’nun bereketini, merhametini ve uygarlık değerlerini dünyanın rastgele köşesine taşıyacağını söyledi.

İklim değişikliğinin tetiklediği besin krizinin, ekincilik ve mekân dostu tutum anlayışını ehemmiyetli bir duruma getirmiş yer aldığı neredeyse istihlak ekonomisi namına tatmin ekonomisinin de önemini ortaya çıkardığını tamlayan Asmalı, MÜSİAD şekilde hemen ülkeyi değil, insanlığı alakadar bu mevzuları rastgele fırsatta dile getirmeye bitmeme edeceklerini kaydetti.

Asmalı, Türkiye'de avrat istihdamının 2005 senesinde 5,2 milyon iken 2022 senesinde 11,1 milyona çıktığına ayraç ederek, "Türkiye'deki iş gücünün yüzdelik 34,4'ü neredeyse avrat istihdamı var fakat bunlardan zat işinin patronu bulunan kadınlarımızın payı yüzdelik 1,7, Avrupa'da mütekâmil devletlerde bu yüzdelik 34'ler mertebesinde. Dolayısıyla esasen hanımlarımız şimdi aşırı misyon derin işlerde çalışıyor. Bu tür farkındalık zirveleriyle, kadınlarımızın zat startup şirketleriyle, zat girişimcilik ruhuyla, zat işinin patronu olmalarının farkındalığı da inşallah zirvede konuşulur. Kadınlarımızın özgüvenleriyle zat işini kurma, yapma, becerme potansiyelinin bulunduğunu düşünüyoruz." halinde konuştu.

“Türkiye ekonomisine misyon fail göçmenlerin mahsus müşterek düzen bağı içerisinde var olmaları doğru”

Bir gazetecinin, hicret mevzusundaki değerlendirmesini sorması dair Mahmut Asmalı, muhacir mevzusuyla alakadar aklıselim akıntı etmek, Türkiye ekonomisine bulunan katkılarını güzel çözümleme buyurmak icap ettiğini söyledi.

Asmalı, Almanya’nın Ukrayna’dan hicret fail şahıslara aracısız habitat hakkı, emek vermek izni ve rastgele muhtelif desteği verdiğini, bu hakları çıkarmak düşüncesince revan Suriyeliler ve Afganların 6-7 sene boğuşmak durumunda kaldığını, Afrikalı öğrencilerin yalnızca cilt renginden ötürü benimseme edilmediğini belirterek, “Ülkemizde bu tür müşterek ayrımcılık yapılmıyor. Ülkemiz canını örtbas kılmak isteyen, zulümden uzaklaşmak isteyen, bombalar altında inleyen, evlatlarının soluk alacağı, şen edeceği, en azından canını garanti dibine alacağı şahıslara kucağını açtı, durumunda kaldı. Bunların Türkiye’de mahsus müşterek düzen bağı çerçevesinde bir takım iş gücü piyasalarına iştirakı oldu.” niteleyerek konuştu.

Vatandaşların iş seçtiğini, başta emek derin işlerde iştirakçi çalıştırılamadığına müteveccih şikayetlerin iş dünyasından geldiğini tabir fail Asmalı, Suriye’nin kuzeyinde 30 kilometre derinliğinde müşterek geçek oluşturulacağını, 200 binin üstünde temelli mesken düz yazı edilmesi ve Türkiye’deki bir takım göçmenlerin güvenlikli şekilde nakledilmesinin bahis konusu bulunduğunu söyledi.

“Biz Türk insanı şekilde kapımıza, evimize sığınanlara ‘ne olursa olsun çıkı gidin’ deyip kıyak rejimin kollarına tasdik edecek müşterek hicret politikası izlenmesini akilane bulmayız” diyen Asmalı, hakkıyla Türkiye ekonomisine misyon eden, çalışan, ek bedel üreten, hem iştirakçi şekilde bununla birlikte ticaretini yapmış olup vergisini sağlayan kişilerin mahsus müşterek düzen bağı içerisinde var olmalarının akilane bulunduğunu düşündüklerini kaydetti.

Asmalı, MÜSİAD Köyü projelerinin olduğunu, 650 parça briket ev yapıldığını, önemsiz ölçekli uran yerleri oluşturmayı da desteklediklerini belirtti.

Çalışma noktasında hastalıkların dört dörtlük anlamıyla çözgün sayılamayacağını tabir fail Asmalı, “Birçok işverenimiz bunlara (mülteciler) kanuncu statüde emek vermek izni verilmesini arzu ediyor.” dedi.

“Muhtemeldir ki müşterek minimum ecir artışı olacaktır”

Asgari ecir zammına bağlı müşterek istifham dair Asmalı, güzeşte senelerde minimum ecir dair en kabadayı çıkışı kendilerinin yaptığını, MÜSİAD şekilde minimum ücretin kemiksiz 4 bin TL’nin üstünde olması icap ettiğini söylediklerini anımsattı.

Emekçi kesimin hakkının katılması düşüncesini rastgele devir koruduğunu tabir fail Asmalı, şunları söyledi:

“Alım gücünün düşmesi doğrudur, enflasyonu biz biliyoruz. Yüzlerce personeli bulunan şirketin dü ortağından biriyim. Bizde on paralık minimum ücretli çalışmıyor. Hatta MÜSİAD’da da 65 çalışanımız var, hiçbiri minimum ücretli değil. Asgari ücretlinin alıntı enerjisini yükseltecek temelli kazançlı politikalara kilitlenmek icap ettiğini düşünüyoruz. Asgari tutarı artır, bu istihsal maliyetlerine yansısın, bir takım mamüllerin fiyatının artmasına etmen olsun, para şişkinliği artışı olsun, hakeza müşterek verimsiz döngüye girmemek geçişsiz geldiğini rastgele daim söylüyoruz.

Enflasyonu düşürecek temelli strüktürel bir takım kazançlı politikaların izlenmesi icap ettiğini düşünüyoruz. Geldiğimiz gidiş da ortada, hakikat, muhtemeldir ki bu mevzuda müşterek minimum ecir artışı olacaktır. MÜSİAD şekilde çalışanların ezilmesine, alıntı gücünün düşmesine ve insanca geçinme sınırından uzaklaşıp bu aşamada ağır müşterek avlu sürmelerine gönlümüz razı olmaz. Bu noktada işverenin üstündeki ihsan yüklerini benimseme buyurmak kaydıyla, işverenin kompetitif statüsünü bozmamak kaydıyla, ihtimal ayrıksı toplumsal fonlardan veya işverene ihsan yükü getirmeyen bir takım uygulamalarla ek destek sunar verilebilir niteleyerek düşünüyoruz.”

Asmalı, başta Anadolu'da aşırı müşterek tomar iştirakçi çalıştıran, yapı endüstrisi neredeyse emek derin bölgelerde bu tür artışların ağırlık neredeyse geldiğini belirterek, "Bölgesel ayrımlılık müşterek ara gündeme geldi, sonradan kalktı fakat işveren, işçiye müşterek düzeltme yapacaksa bunun kesinlikle ihsan haricinde tutulması lazım. Ondan da devletin müşterek extra çıkar elde etmemesi geçişsiz niteleyerek düşünüyoruz." dedi.

“Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji’ anlayışı en şişman güdeleme kaynağımız”

MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar ise müşterek kar topunun çığa dönüşmesi neredeyse esaslı değişimlerin de önemsiz müşterek adımla başlayacağını bildiklerini, bu adımların atılabilmesinin ayırt etmekle beklenen bulunduğunu söyledi.

İklim krizi, çevresel faktörlerin insanoğlu sağlığına etkileri, kitlesel hicret hareketleri ve sayısal transformasyon neredeyse konuların hemen açık biraz ülkeyi değil, hepsi dünyayı etkileyen neticelere dü canlı bulunduğunu tabir fail ilbahar, şunları kaydetti:

“Bugün atacağımız rastgele adım, geride yarınlarımızı etkileyecek izler bırakmış olacak. Bu iyilikle açılan değerler zincirine acemi müşterek çecik ekleyen MÜSİAD Kadın, Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS) ile ‘Dönüşüm Bizimle Başlar’ diyor. Yaşamın ortamında mevcud kadının hepsi rollerini menfez uğrunda bulundurarak hastalıkların tespitine odaklanan MÜSİAD Kadın, 14 Haziran'da düzenlenecek şahika ile değişime önayak olacak müşterek adım başlatıyor. Bu yolda MÜSİAD’ımızın yapılış mottosu bulunan ‘Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji’ anlayışı en şişman güdeleme kaynağımız.

İş yaşamında kadının güçlendirilmesi, çalışmalarımızın anne eksenini oluşturmakla bu arada toplumsal ve kültürel avlu içerisinde hanımla alakadar unsurlarla ilgili da projelerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Düzenlenecek zirveyle totaliter müşterek bakış ve ibdai müşterek yaklaşım ile iş yaşamından familya hayatına, akademiden toplumsal yaşama denli değini edeceğimiz konulara, arsıulusal arena ile mukayeseli şekilde enerji avlamak ve farkındalık peyda etmek namına önceki adımımızı atmış olacağız.”

İlbahar, kadının bulunmuş yer aldığı rastgele bölgede farkındalık tevlit gayesiyle yaşama geçirdikleri faaliyetlerde, avrat girişimcileri şimdi da güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Yaptıkları rastgele çalışmada yer aldığı neredeyse düzenleyecekleri Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde de toptan açıdan gündemlerinde arazi edinen meseleleri "insana bedel veren" müşterek yaklaşımla ele alacaklarını tabir fail İlbahar, “Girişimcilik ve dijital, göç, mekân ve afiyet madde başlıklarıyla bu senenin gündemini belirliyor ve ileriki süreçlerde geliştirilecek politikalara enfrastrüktür oluşturmayı amaçlıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayeleriyle gerçekleşecek zirvemizde, bu madde başlıkları millî ve arsıulusal mesail ve hal önerileri odağında ele alınacaktır.” niteleyerek konuştu.

Sanattaki farkındalığa da ayraç fail İlbahar, düzenleyecekleri etkinlikte sergilenecek "Çizginin Ahengi Modern Hat Sanatları Sergisi" başlıklı konuşma eserleri ile kültürün köklerine enerji tutmayı, gelenekten geleceğe müşterek kelep oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İlbahar, 2016 yılından buyana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın benzeri Emine Erdoğan'ın himayelerinde MÜSİAD'ın da hissedar yer aldığı "Afrika Evi" sergisinin de 14 Haziran'da Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde arazi alacağını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler