USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Merkez Bankası yöntem faizi bulunan ortak hafta vadeli ürem tenkis faiz oranının yüzdelik 14 düzeyinde çakılı tutulmasına değişmeyen verdi.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi
17-03-2022 14:30
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), yöntem faizi bulunan ortak hafta vadeli getiri münakasa faiz oranının yüzdelik 14 düzeyinde çakılı tutulmasına değişmeyen verdi.

Karar metninde şu ifadeler arazi aldı:

“Çatışmaya dönüşen jeopolitik riskler ve salgında varyantlar, toptan ve lehçe kârlı çalışkanlık üstündeki aşağılık cepheli riskleri enerjik tutmakta ve belirsizliklerin elan da artmasına sefer açmaktadır. Küresel talepteki toparlanma, mal fiyatlarındaki erdemli seyir, erke ilkin iktisap etmek az daha birtakım sektörlerdeki sunma kısıtlarının elan da açıkça duruma gelmesi ve transport maliyetlerindeki erdemli kırat arsıulusal ölçekte yetiştirici ve mahveden fiyatlarının artmasına sefer açmaktadır. Yüksek toptan enflasyonun, finans şişkinliği beklentileri ve arsıulusal mali piyasalar üstündeki tesirleri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, mütekâmil taşınmazlar tarz bankaları kalan erke tutarları ve arz-talep uyumsuzluğuna ilişkin kendisine enflasyonda tanıdık yükselişin beklenenden levent boylu sürebileceğini değerlendirmektedir.

Bu çerçevede, kârlı faaliyet, işgücü endüstrisi ve finans şişkinliği beklentilerinde devletler ortada farklılaşan görünüme ilişkin kendisine mütekâmil taşınmazlar tarz bankalarının dünyalık politikası iletişimlerinde ayrışma gözlenmekle birlikte, tarz bankaları sponsor akçasal duruşlarını halen sürdürmekte, servet alıntı programlarını azaltarak bitmeme ettirmektedir.

Kapasite yararlanma seviyeleri ve öbür mürşit göstergeler taşınmazlar süresince kârlı faaliyetin, lehçe farklılıklar ortaya çıksa yavuz aut ilginin de müspet etkisiyle çelimli seyrettiğine ayraç etmektedir. Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin oranı artarken, akan işlemler dengesinde erke fiyatlarından meydana gelen riskler yakından izlem edilmektedir.

Cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde mihman duruma gelmesi, eder istikrarı düşüncesince ehemmiyet sunma etmektedir. Kurul, levent boylu vadeli Türk lirası envestisman kredileri de derun iktisap etmek az daha kredilerin çoğalma hızı ve ulaşılan finansman kaynaklarının amacına akıllıca halde kârlı çalışkanlık ile buluşmasının mali balans açısından ehemmiyetli ortak gösteriş oynayacağını değerlendirmiştir.

Enflasyonda benzeyen devirde gözlenen yükselişte; yunak arbede ortamının sefer açmış olduğu erke maliyeti artışları, hesaplı temellerden ırak fiyatlama oluşumlarının muvakkat etkileri, toptan enerji, besin ve zirai mal fiyatlarındaki artışlar ile tedbir süreçlerindeki aksaklıklar kabil sunma cepheli unsurlar ve arzu gelişimleri can alıcı olmaktadır. Kurul, sürdürülebilir eder istikrarı ve mali istikrarın tesisi düşüncesince atılmış ve kararlılıkla sürdürülmekte bulunan adımlar ile birlikte, toptan sulh ortamının baştan kasılma edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir.

Bu çerçevede Kurul, yöntem faizinin çakılı tutulmasına değişmeyen vermiştir. Alınmış bulunan kararların birikimli tesirleri yakından izlem ediliyor ve bu zamanda eder istikrarının sürdürülebilir ortak halde kurumsallaşması amacıyla TCMB'nin kâffesi yöntem araçlarında mihman ve güçlendirilmiş liralaşmayı motivasyon fail degaje şümullü ortak yöntem çerçevesi gözden nakil süreci bitmeme etmektedir.

TCMB, eder istikrarı asliye maksadı doğrultusunda enflasyonda mihman düşüşe ayraç fail çelimli göstergeler oluşana ve itidalli vadeli yüzdelik 5 hedefine ulaşıncaya derece elindeki kâffesi araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya bitmeme edecektir. Fiyatlar umumi düzeyinde sağlanacak istikrar, taşınmazlar riziko primlerindeki düşüş, dar dünyalık ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artma eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin mihman kendisine gerilemesi eliyle makroekonomik istikrarı ve mali istikrarı müspet etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, istihsal ve istihdam artışının dimdik ve sürdürülebilir ortak halde devamı düşüncesince akıllıca döşeme oluşacaktır.

Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve data odaklı ortak çerçevede almaya bitmeme edecektir.”

İLGİLİ HABER
Merkez Bankası faiz sonucu sonrası dolar ve euroda sonuç durum Merkez Bankası faiz sonucu sonrası dolar ve euro'da sonuç durum
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler