USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının kazananları belli oldu

MediaMarkt Türkiye çeşidinden dağınık dünyasının istikbaline istikamet hasretmek gibi 4 sene ilk başlatılan MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının bu yılki kazananları belli oldu.

MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının kazananları belli oldu
23-10-2021 12:44
MediaMarkt Türkiye çeşidinden 22 Ekim tarihinde planlı Startup Challenge Day'de senenin girişimcisi seçildi. Yarışmada Finale küsurat 11 müteşebbis arasından dünkü evlat rota optimizasyonu çözümü sunan ve mahrukat maliyetlerini yüzdelik 20'ye yaklaşan ezici Optiyol müşterek numara oldu. 46 ülkeden müracaat meydan müsabakada ikinciliği MoEngage ve üçüncülüğü ise Qumpara aldı.

Bir vizyonerin fikriyle süregelen nice proje, çağ milyarlarca dolarlık valüasyon ile dünyanın ehemmiyetli şirketleri ortada toprak alıyor. Tüketimin arttığı, mahveden alışkanlıklarının değiştiği, dijitalin yaşamın merkezine yerleştiği müşterek dünyada geleceğe uzanan, uygulanabilir ve dişi planlar üreten girişimcilerin önemi aşırı büyük. Bu ekosistemin rastgele güzeşte devir şimdi da yetiştiği bugünlerde ise dayanıklı aşırı girişimci, mali yahut mali sıfır türlü gereksinimler duyuyor.

Bugünün inovatif fikirleriyle geleceğin dağınık yaşamına doğrultu hasretmek talip şirket, bu maksadı doğrultusunda MediaMarkt Startup Challenge projesini 4 sene önceki başlattı. Bu sene meydana gelen yarışma, dağınık adanmış teknolojileri, adanmış sonrası teknolojiler ve kurumsal dijitalleşme süreçleri sahalarında müracaatlar geldi. Ağustos ayında süregelen müracaat döneminin peşi sıra İngiltere'den İsrail'e, Mısır'dan Pakistan'a ve Hollanda'dan ABD'ye dünyanın dayanıklı aşırı ülkesinden müracaat meydan yarışma finali, 22 Ekim Cuma haset Türkiye'nin sayısal aktiflik ve sektörel mazruf platformu Digital Network Alkaş marifetiyle gerçekleştirildi.

Kazanan müteşebbis Optiyol oldu

Ön elemeyi güzeşte 11 girişimcinin bilirkişi jüriye sunumlarını icra ettiği “Challenge Day”de kazanan müteşebbis Optiyol oldu. Satış sonrası teknolojiler kategorisinde müracaat yapan, Tuba Yılmaz Gözbaşı ve Uzan Gözbaşı'nın kuruculuğunu üstlendiği Optiyol, dağınık ve taşımalık firmalarının mahrukat ve geri hizmet maliyetlerini indirmek düşüncesince müşterek algoritma oluşturdu. Yeni evlat rota çözümü namına da anlatım edilen müşterek B2B uygulaması hazırlayan Optiyol, mahrukat maliyetlerinde yüzdelik 15 - 20 ve defa sayılarında yüzdelik 5 - 10 oranlarında azaltırken, müşterek zamanlar teslimat oranlarında ise yüzdelik 30'a vasıl gelişmeler sağlıyor.

İkinci plan Almanya'dan

Yarışmada ikinci bulunan projesi ise MoEngage. Almanya'da temeli atılmış girişim; alıcı davranışlarını çözümleme etmeye ve onlarla genel ağ sitesi, taşınabilir ve elmek ile kişiselleştirilmiş etkileşim kurulmasını sağlayıcı zeki alıcı etkileşimi platformu. Platform, biricik müşterek ekranda çelimli alıcı analitiği, bileşimli zeka destekli alıcı yolculuğu düzenlemesi ve kişiselleştirmesi sunuyor. Raviteja Dodda and Yashwanth Kumar'ın kuruculuğunu üstlendiği teşebbüs de adanmış sonrası teknolojiler kategorisinde bulunuyor.

Kişiselleştirilmiş nispet kurulmasını sağlayıcı Qumpara üçüncü oldu

Nilhan Gür ve Banu Turgut Ahıska'nın müessis ortaklığını üstlendiği Qumpara, son kullanıcıların alım satım yaptıktan sonraları fişlerini yükledikleri müşterek taşınabilir uygulama. Qumpara bu sayede mahveden ve bellik arasındaki yazışma boşluğunu dolduruyor ve uygun kişiselleştirilmiş nispet kurulmasını sağlıyor. Ayrıca tüketiciye dünkü öneri ve bellik sadakati sunuyor. Kullanıcılar rastgele ay kampanyalı noktalar, mahsulat yahut verim gruplarından şaşırtı hediyeler ve Qumpara Puan kazanırken bu puanlar türlü ödüllere yahut alım satım çeklerine dönüştürülebiliyor, biriktirip veznedar adına aktarılabiliyor.

Yarışmaya hem ev sahipliği işleyen aynı zamanda yargıcılar kurulu koltuğunda mevcut MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO'su ve MediaMarkt Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım, Türkiye'de dobra işlere imza atan fakat sesini istediği kadar duyuramayan, adam peyda etmek düşüncesince çelimli ve mükemmel müşterek yardıma gerekseme duyan girişimcilerin sesi peyda etmek düşüncesince yola çıktıklarını söyledi. Gökyıldırım, “Her sene birbirinden altın iş fikirlerini değerlendiriyoruz ve bunu, girişimcilerimizle geleceğe doğrultu hasretmek düşüncesince yapıyoruz. Başka müşterek değişle Challenge Day ile planların yaşama geçmesinde müşterek manivela rolü görüyoruz.

Geçmiş yılların kimi güzel girişimcileriyle çalışmalarımızı çoktan yaşama geçirdik, bazılarıyla da çalışmalarımız sürüyor. Bu sebeple girişimcilerin projemize bulunan talebinde rastgele sene çoğalma yaşanıyor. Son 4 yılı menfez uğrunda bulundurduğumuzda en dip başvuruyu bu sene aldığımızı söyleyebilirim. Bu, akilane yolda olduğumuzun da açık müşterek işareti ve bakmış olduğunuzda bu sene kusursuz 46 ülkeden müracaat aldık. Bununla alım çalım duyuyoruz. Ayrıca ilkin Optiyol, MoEngage ve Qumpara ilkin peyda etmek az daha hepsi girişimcilerimizi kutlarım” diyerek konuştu.

Yarışmada yargıcılar kurulu koltuğunda mevcut Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak işe şunları söyledi: “Şirket namına MediaMarkt ile teşrikimesai süresince dijitalleşmeyi iş süreçlerine en ibdai halde katan girişimcileri Startup Challenge projesiyle tanımaktan iri mevki duyuyoruz. İnovasyona bulunan bağlılığımızla, bu sene 4'üncüsü planlı projede yarışan, dağınık adanmış teknolojileri, adanmış sonrası teknolojiler ve kurumsal dijitalleşme süreçlerine müteveccih analizör üreten hepsi girişimcilerin inovatif projelerini kutlama kartı ediyoruz. Yarışmanın birincisi dünkü evlat rota optimizasyonu çözümü sunan Optiyol'u ve sırası ile ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi bulunan MoEngage ve Qumpara'yı içten kutluyoruz. Startup Challenge projesinin geleceğe doğrultu verecek girişimcilere cesurluk katacağına inanıyoruz".

Yarışmaya toplamda 46 ülkeden müracaat gelirken, bunlardan 114'ü dağınık adanmış teknolojileri, 60'ı kurumsal dijitalleşme süreçleri, 18'i adanmış sonrası teknolojilerle ilişik girişimler oldu. Geri küsurat müracaatlar ise değişik bölgelerde yapıldı. Başvuran girişimlerden 113'ü yatırımcılardan görüntü toplamayı başardı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler