USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Lonca’nın 7’nci döneminde 14 girişim kuluçka aşamasına geçti

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin desteklenmesi neredeyse Kuveyt Türk kabilinden kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde ön kuluçka aşaması tamamlandı. Kuluçka aşamasına sabık 14 girişim, Lonca GoDay etkinliğinde tanıtıldı.

Lonca’nın 7’nci döneminde 14 girişim kuluçka aşamasına geçti
27-01-2022 14:45

İnovatif fikirlerin ortaya çıkartılması ve desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk çeşidinden 2017'de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde ikinci evreye geçildi. Lonca'nın ‘ön kuluçka' aşamasına seçilen 19 girişimden 14'ü ortak buçuk ay devam eden eğitimin peşi esna ‘kuluçka' aşamasına geçmeye doğruluk kazandı. Kuluçka aşamasına güzeşte girişimler ortada e-ticaret, SaaS ve sürdürülebilirlik kıl payı şimdiki alanlara odaklanan girişimler de arazi alıyor.

Girişimciler üç etaptan geçiyor
Lonca'nın, 7'nci dönemle baş başa yaşama geçirdiği dünkü sisteminde girişimler ön kuluçka, kuluçka ve Lonca scale up kazanmak kıl payı üç etaptan geçiyor. 7'nci dönemin ön kuluçka aşamasında, yargıcılar kurulu çeşidinden seçilen 19 girişim, ilkokul hafta devam eden plan yönetimi, izlem ve iş geliştirme, kullanıcı deneyimi ve marketing kıl payı mevzularda eğitimler alırken, bu süreçte girişimcilerin ve planların gelişimi gözlendi. Kuluçka aşamasına geçecek bulunan girişimciler, nice kriteri delik uğrunda bulunduran yargıcılar kurulu çeşidinden belirlendi. Ön kuluçka etabından kuluçka aşamasına geçmeye doğruluk elde eden 14 girişim, online ortamda planlı GoDay etkinliğiyle fikirlerini ve projelerini katılımcılara anlattı. Girişimler, kuluçka aşamasına kısaca 4 ay sürecek şümullü eğitimlerle Lonca serüvenine bitmeme edecek. Bu çağda eğitimlerin yanı esna girişimcilere mentorluk, marketing desteği, korku ve hususi API desteği kıl payı olanaklar da sunulacak. Kuluçka etabını başarıyla bitiren girişimler ise Lonca DemoDay etkinliğine iltihak fırsatı elde edecek. Programın sonuç aşaması bulunan Lonca scale up kısmında ise girişimlere büyüme, satış, şirketleşme, ahbaplık ve envestisman odaklı hususi destek sunar verilecek ve ekecek önceleri aşama (pre-seed) yatırımlar da yapılacak.

“Yeni sistemimizle desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz”
Konuyu değerlendiren Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Lonca Yönetim Komitesi Başkanı İrfan Yılmaz, “Girişimcilerimize ve ülkemize bedel ilişik vizyonuyla ilerleyerek Lonca'nın yedinci zamanına başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız altı çağda 60 girişimi Lonca'dan yetkilendirilmiş ettik. Yenilediğimiz sistemimizle, küsurat bağış desteğimizle ve envestisman fırsatlarımızla girişimlerimize desteğimizi artırarak bitmeme ediyoruz. Kuluçka etabını güzeşte 14 girişimimizi kutlama ediyoruz. Gelişimlerini yakından izleme edeceğiz. Bundan ahir süreçte de inovatif efkâr geliştirmeyi ve dünkü ürünler ile yurt ekonomisine ulama sağlamayı amaçlayan girişimcilerimize dayanaklık etmek olmaya ayrımsız kararlıkla bitmeme edeceğiz” dedi.

50 bin TL'ye vasıl bağış desteği, 25 bin dolara denli envestisman imkânı
Yeni çağda maddesel bağış desteğini 50 bin TL'ye çıkaran Lonca'da, ön kuluçka etabında değerli bulunan girişimlere 10 bin TL, kuluçka aşamasına bildirme edilenlere ekleyerek 15 bin TL ve DemoDay'e çıkmaya doğruluk elde eden girişimlere de arttırma 25 bin TL bağış desteği veriliyor. Tüm bunların yanı esna Kuveyt Türk, Lonca scale up aşamasına güzeşte girişimlere 25 bin dolara denli ekecek önceleri envestisman imkânı sunuyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde kuluçka aşamasına güzeşte 14 girişim ve çalışkanlık alanları şöyleki açıklandı:

Anneler Satıyor: Annelerin günce dünyadaki tamamı gereksinimlerini karşılayabileceği sentetik dirayet ile güçlendirilmiş ortak içtimai pazaryeri platformu.

Biriktir: Dünyanın rastgele ortak yerinde, arka inkılap yaptıkça rütbe kazandırırken firma-yerel yönetim-vatandaş teşrikimesai sağlayarak maliyetleri ve karbon fut izini yıpratıcı ortak proje.

BRB: Oyuncuların tesisat maliyetlerinden ve güncelleme sürelerinden kurtularak rastgele ortak kurnaz ekrandan istediği oyunu genel ağ üstünden acilen oynayabildiği, çelimli düzen bilgisayarı sahiplerinin de kullanmadıkları senelerde bilgisayarlarını kiralayarak dirimlik elde edebildiği elektronik beyin paylaşım platformu.

Cyou Live: Tüm dünyadan yetişkinlere pop iş gücü kabiliyetleri ve dizge edindirme odaklı, içtimai ağ kıl payı etkin global ortak engin öğrenme uygulaması.

Devamapp: Elektrikli scooterlar, saatlik taşıt isticar platformları, kiralanabilir elektrikli ıvır zıvır dershane vesait ve şişko nakil mobilite çözümleri buluşturan mobilite veriş noktayı uygulaması.

Geliver: İşletmelerin devim bilimi fiyatlama ile en akla yatkın kargo alternatiflerine ulaşabileceği, biricik ortak API ile tamamı kargo ve mazi hizmet şirketlerine bütünleşmiş olabildiği ve tamamı nakil dönemini uçtan pöç yönetebileceği korku tabanlı mazi hizmet uygulaması.

Güçlü İyilik: Oyunlaştırmayla, gençlere nazarıitibar sahalarına en akla yatkın ve onlara en yaklaşan içtimai günah planlarına ulaşmasını sağlayan, kurumların alıcı sadakati kazanmasını ve projelerinin kalibrasyon yapmasını sağlayıcı hareketli uygulama.

Postuby: ‘Sosyal medyada ne paylaşsam?' derdini ortadan kaldıran, abonelerine paylaşmaya apiko içerikleri sentetik dirayet desteği ile baş başa sunan ortak platform.

ResultLab: Diş hekimliğinde tanı, otama planlaması ve raporlama ile terbiye modülü oluşturabilecek, diş sağlığı hizmeti verici kurumların ışın bilimci ihtiyacını karşılayacak genel görünümlü röntgen cihazlarına bütünleşme ile enstantane çözümleme yaparak kusur tanılama ve otama planlamalarına sentetik dirayet çözümleri üretiyor.

Sadetoptan: Toptancıların, aşırı aceleci ve girintisiz çıkıntısız ortak biçimde müşterilerinden havale almasını sağlayan; ayrımsız sürede hem akan akışlarını izleme yazar hem de haydi haydi tedbir listelerini düzenleyebildikleri, teslimat listeleri ile de biricik ortak yerden teslimatlarını listeleyebildikleri ortak platform.

Swatchloop: Tekstil sektörüne özel, bellik ve üreticilerin B2B faaliyetlerini gerçekleştirdiği, sektördeki tamamı paydaşların arazi almış olduğu (özel sektör, test-sertifikasyon ve Ar-Ge merkezleri, kamu, vd.) bariz inovasyon, arka dönüşüm-döngüsel iktisat faaliyetlerini yürütebilecekleri sürdürülebilir sayısal ekosistem.

uStory: Herkes düşüncesince rastgele ortak bölgede etkileşimli literatür eserlerinin yayınlandığı, üdeba ile okuyucuları ortak araya getiren hareketli yürütüm platformu.

Virtual Try: Kıyafet markalarının ürünlerini müşterilerinin online alım satım esnasında arttırılmış asıl teknolojisi ile üzerlerinde görmelerini ve kendileri düşüncesince en akla yatkın gövde bilgisine ulaşmalarını sağlayıcı ortak SaaS teknolojisi üretiyor.

Yancep: Bireylerin ıvır zıvır tutarlarla, hedeflerine ve riziko tercihlerine uyarınca modellenmiş portföylere envestisman yapabileceği ortak deneyim ve envestisman platformu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler