USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü çevre istikrarını destekleyecek

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün ferdî yatırımcılar gözetiminde artması yerinde etraf istikrarını sponsor birlikte tesiri olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü çevre istikrarını destekleyecek
30-12-2021 11:29
İstanbul

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine bankacılık piyasası ve Alternatif Bank'ın 2021 yılı değerlendirmesini ve 2022 yılına değgin öngörülerini paylaştı.

Türkiye’de bankaların, salgının başından itibaren iş sürekliliğini aksatmadan, çelimli operasyonel ve teknolojik altyapının da desteğiyle, engin düzentileme modeline geçişi hayattaki örneklere nazaran aşırı henüz dobra yanında performansla başardıklarını tamlayan Gür, sektörün, önceki senelerde bulunduğu gibi, salgında da ipham dönemlerini rejim kabiliyeti, çelimli kurumsal ve regüle yapısı, kapital yeterliliği kabilinden öne çıkan özellikleriyle, ekonominin sürdürülebilirliği namına ehemmiyetli sorumluluklar üstlendiğini vurguladı.

Gür, hizmetlerin okunabilen bitmeme etmesinin gerektiği yanında çağda bu sektörün genelinin, teknolojiye meydana getirilen derneşik yatırımlar sayesinde, problemsiz yanında biçimde faaliyetlerine bitmeme ederken, yanında taraftan mevrut kâffesi alıcı isteklerine karşılık verdiğini, rastgele yanında akışkanlık problemi yaşanmadığını tabir etti.

Bu çağda başkaca nice sektörde bulunduğu gibi, bankacılık düşüncesince de dijitalleşme ve mobilitenin aşırı çabuk yanında biçimde geliştiğine ayraç fail Gür, şu biçimde bitmeme etti:

"Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine de baktığımızda Eylül 2021’de ferdî ve kurumsal segmentlerde deli dolu sayısal bankacılık alıcı sayısının 73 milyon kişiyi aştığını görüyoruz. Bu numara pandeminin fut seslerinin duyulmaya başladığı Aralık 2019’da 53 milyondu. Pandeminin başlangıcıyla artma yayınlayan taşınabilir muamele ika alışkanlıklarının, pandemi etkilerinin azalmasına ve süreçteki normalleşmeye karşın alıcı davranışlarında mihman şekilde yerleştiğini gözlemliyoruz. Özellikle sayısal kanalları bağıl henüz az kullanan kitlelerde taşınabilir misyon kanallarının artması dal düşüncesince ehemmiyetli yanında evolüsyon oldu. Diğer yandan, bu fasıl bankaların seçenek misyon modellerine de henüz yanında tomar odaklanmasını, ilkin mali ekosistem ve teknolojiye müteveccih yatırımların artmasını sağladı."

Alternatif Bank şekilde salgının etkilerinin azda olsa de olsa bitmeme etmiş bulunduğu bu süreçte odaklarının, alıcılar ve çalışanların sağlığına müteveccih tedbirleri aksatmadan, alıcıların iş süreçlerine bedel eklenmiş ve ekonomiye ulama terazi misyonundan vazgeçmeden okunabilen idman bulunduğunun altını çizen Gür, "Basiretli, Danışman ve Engelsiz Bankacılık" anlayışından ivaz vermeden hem mali anlamda bununla ortak iş süreçlerine bedel katacak müşavir kimliği ile müşterilere katkılarının artırarak sürdürdüklerini anlattı.

"Kur tarafında sağlanacak dengelenme mutedil vadede paha istikrarını müzahir yanında sebep olacak"

Kaan Gür, kullanıma maruz toy Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünüyle ilkin taşınmazlar içi ferdî yatırımcıların birikimlerini TL şekilde değerlendirmesini isteklendirme eden, çelimli yanında hamle atıldığını söyledi.

Alternatif Bank şekilde sağlanan faiz ve esirgeme avantajlarından alıcıların yararlanması düşüncesince Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününü çabuk yanında biçimde devreye aldıklarını ve şubelerden sunmaya başladıklarını tamlayan Gür, şunları kaydetti:

"Ürünün sektörde kullanıma sunulmasıyla döviz piyasasında açıkça yanında dengelenme bulunduğunu görüyoruz. Bireysel yatırımcılar gözetiminde artması yerinde hem dolarizasyonun aksine çevrilmesi bununla ortak tevdiat vadelerinin uzaması açısından ortalık istikrarını müzahir yanında tesiri olacağını düşünüyoruz. Bireysel yatırımcılara sağlanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün yanında, TCMB’nin aut tecim karşıcı kurumlara sağlamış bulunduğu uzlaşmalı vadeli döviz satışı da ilkin ihracatçıların mutedil vadeli fiyatlama imkânlarını güçlendirmesi açısından ehemmiyet taşıyor. Bu anlamda aut ticarette üreticilerin ve gerçek bu sektörün henüz çelimli yanında başarım göstermesini destekleyen ehemmiyetli yanında hamle atıldığını görüyoruz. Atılan bu adımların başarısı, mutedil vadede ekonomideki dengelenme ve çelimli başarım göstergeleriyle belirlenecek. Kur tarafında sağlanacak dengelenmenin mutedil vadede paha istikrarını müzahir yanında sebep olacağını düşünüyoruz."

"Ekonomik faiz tarafında gizil faiz hedefleri yakalanacak"

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür, Türkiye'de faziletli dijitalleşme ve taşınabilir penetrasyon seviyelerinin de yanında işareti olarak, salgını başlangıcından itibaren büro kanalından meydana getirilen bankacılık işlemlerinin, henüz evvela sayısal biçim kullanması az bulunan alıcı kitlesinde bile ağırbaşlı miktarda sayısal kanallara kaydığını belirtti.

Bu gelişmenin, bankaları müşterileriyle iş yapış şekillerini dönmek ve toy yanında iş modeline hızlıca uymak yerinde bıraktığını tabir fail Gür, bugün gelinen noktada, fiziki temasın tedricen azaldığı yanında süreçte, nice sektörde bulunduğu kabilinden bankacılık düşüncesince de alıcıya benzeyen olabilmenin, gereksinimi akıllıcasına anlayabilmenin halen önemlice muvaffakiyet faktörlerinin başlangıcında geldiğini söyledi.

Gür, salgının etkilerinin 2022 yılının ikinci yarısında dünyada ve Türkiye'de aşamalı biçimde azalacağını öngördüklerini aktardı.

Diğer taraftan, sonuç haftalarda global çapta yayılmaya başlamış bulunan toy virüs varyantı Omicron ile ait gelişimleri izlem ettiklerini, yanında taraftan da Türkiye'de tahsil edilen önlemlere ve halkın faziletli farkındalığına güvendiklerini dile getiren Gür, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye bulunan hesaplı planı doğrultusunda ilkin ihracata müteveccih istihsal karşıcı sektörlerin ve turizmin desteklenmesini rüçhan mihrak noktaları ortada belirlemiş durumda. Önümüzdeki çağda de bu alanların, ilkin inovasyonu isteklendirme edecek inisiyatiflerle desteklenmesinin iri ehemmiyet taşıdığına inanıyoruz. Bankacılık piyasası içinse önümüzdeki çağda en ehemmiyetli betik ister ferdî gerekse hukuksal müşterilere yanında bankanın ötesinde, yanında ekosistem biçiminde misyon verebilmek olacak. Bu bağlamda ister fintechlerle gerekse dal dışı iş ortaklıklarıyla tasarlanacak inovatif analizör önemlice ehemmiyet taşıyor. 2022’nin bankaların bu bölgeye odaklarının artacağı yanında sene olacağını öngörüyoruz."

Gür, umumi hesaplı çerçeveden bakıldığında, 2022 senesinde Türkiye’nin hariç satım odaklı hesaplı programının ve bu alandaki çelimli performansının bitmeme edeceğini öngördüklerini söyledi.

Özellikle sonuç çağda açıklayan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün Türk lirasına getirmiş bulunduğu dengelenmenin de 2022 senesinde hesaplı başarım açısından belirleyici olmasını beklediklerini tabir fail Gür, "Dolayısıyla bu seyirde, hesaplı faiz tarafında gizil faiz hedeflerinin yakalanacağını düşünüyoruz. Enflasyonda ise kurdaki gelişime değgin yanında başarım izleneceğini söyleyebiliriz. Cari balans tarafında sağlanacak ek başarım ve gezim geliri desteğinin istikraz ihtiyacını azaltarak, ekonomideki dengelenmeyi senenin ortalarından itibaren henüz da güçlendirebileceği görüşündeyiz." dedi.

"Önümüzdeki fasıl gündemimizin ehemmiyetli maddelerinden birisi siber düzenlilik olacak"

Kaan Gür, salgını getirmiş bulunduğu ivmeyle beraberce ülkede taşınabilir bankacılık kullanıcı sayısının sonuç 3 sene içinde kestirmece 2 büküm artma gösterdiğini belirtti.

Sosyoekonomik şerait ve nüfus bilimsel yapıdan serbest şekilde mobilin tedricen anne birikim kanalı şekilde konumlandığına dikkati çekici Gür, buna koşut olarak, dijitalleşme sebebiyle bankalar arasındaki kadran farklarının birtakımı anadan görme senaryolarda önemini yitirdiğini görmeye başladıklarını tabir etti.

Gür, ilkin Mayıs 2021’de devreye giren görüntülü alıcı edinimi sonrasında, akıllıcasına sayısal bedel önermesini oluşturup bunu müşteriyle hatasız yanında deneyimle buluşturabilen bankalar düşüncesince gaye alıcı kitlelerine ulaşmanın aşırı henüz havadan bir duruma geldiğini söyledi.

Bugün bundan sonra sektörde en iri yatırımların uygulayım bilimi ve dijitalleşme başlıkları dibine kayarken, öteki taraftan bu eğilimin bilgelik güvenliğini de dal düşüncesince en önemlice muvaffakiyet faktörlerinden birisi durumuna getirdiğini dile getiren Gür, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki fasıl gündemimizin ehemmiyetli maddelerinden birisi siber düzenlilik olacak. Bankalar hukuksal müşterilere müteveccih şekilde da, ilkin mali uygulayım bilimi yanındaki iş ortaklıklarıyla, müşterilerinin günce operasyonlarını kolaylaştıracak inovatif analizör sunmaya odaklanıyor. 2022’de bu trendin kuvvetlenerek bitmeme edeceğini, sektörümüzün sürdürülebilirlikle beraberce ağırlıklı şekilde 'platform ve ekosistem bankacılığı' başlıklarına odaklanacağını öngörüyoruz."

"Sektörün odağı eklenmiş bedel mucit hesaplı aktiviteleri sübvanse etmek olacak"

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür, toy tutum modelinde vurgulanan başlıkların, bankacılık piyasası düşüncesince de yanında öncü ayrıcalığı taşıdığını vurguladı.

Bankacılık piyasasının ithalata bağımlılığı azaltarak mutedil vadede abuhava ekonomisini güçlendirecek yanında yaklaşım getiren modelin gerçekte en iri destekçisi konumunda bulunduğunu kail Gür, "Sektörün odağı gelişigüzel devir bulunduğu kabilinden eklenmiş bedel mucit hesaplı aktiviteleri sübvanse etmek olacak." dedi.

Gür, bu anlamda aut tecim ve ilkin de ihracatın, Alternatif Bank şekilde derinlemesine senelerdir önceliklendirdikleri, olgun insanoğlu kaynağıyla bedel yarattıkları yanında düzlük bulunduğunu belirtti.

Özellikle ihracatın abuhava ekonomisinin sürdürülebilir büyümesindeki öneminden hareketle, müşterileri mali anlamda ve müşavir bankacılık vizyonuyla en fevk ölçüde desteklemeye hız ettiklerini özetleyen Gür, "Bu bölgede kendimizi yanında 'danışman' şekilde konumluyor, bilirkişi ekibimizle, müşterimiz olsun yahut olmasın, aut tecim karşıcı kâffesi firmalarla bilgelik ve deneyimimizi paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gür, sendikasyonlara baktığında da evren genelinde ekonomide müstevli kaynaklı aksi etkilerin azalması ve riziko iştahının normalleşmeye başlamasıyla birlikte, taşınmazlar dışı sendikasyonlarda güzeşte yıla nispetle yanında artma beklediklerini söyledi.

"2022, müşavir bankacılık vizyonumuzu deneyimleteceğimiz yanında sene olacak"

Kaan Gür, Alternatif Bank şekilde 2021 kabilinden kavi yanında yılda, belirledikleri hedefler doğrultusunda ilerlediklerini söyledi.

Hizmet verdikleri alıcı tabanını levent uzadıya henüz aşırı alıcıya ulaşmanın ve halen çalışmış oldukları müşterilerle "kazan-kazan" formülüne mebni ilişkileri derinleştirmenin rüçhan hedefleri bulunduğunu kail Gür, iri tablonun volatilite gösterdiği bu dönemde, ilkin gerçek tüketicilere ve ihracata müteveccih istihsal karşıcı firmalara dayanak vererek Türkiye ekonomisine eklenmiş bedel yaratış misyonunu başarıyla namına getirdiklerini aktardı.

Gür, Alternatif Bank'ın 2022 beklentileri kendince ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"2022 yılı ise bizim düşüncesince ilkin sayısal kanallarda yenilikçi analizör imal ederek sektörde ayırt yaratacağımız, toy alıcı kitlelerine müşavir bankacılık vizyonumuzu deneyimleteceğimiz yanında sene olacak. Müşteri deneyimini merkeze alarak sayısal kanallarda mahsul ve hizmetlerimizi geliştirmek, ekosistem bankacılığına odaklanarak alıcılarımız düşüncesince çalışan bedel zincirleri gerçekleştirmek mühim önceliklerimiz ortada toprak alacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler