USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Küçükköy’e SENTRUM ile 5 milyon TL kaynak aktarılacak

Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi ve UNDP iş donanmasında bitmeme fail SENTRUM projesi ile Ayvalık Küçükköy, yeşil destinasyon modeliyle sürdürülebilir turizme dayanıklı olacak.

Küçükköy’e SENTRUM ile 5 milyon TL kaynak aktarılacak
28-01-2022 12:58

Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kabilinden Ayvalık Küçükköy'ü sürdürülebilir erke devamlı nezdinde gezim yürütüm merkezi biçimine gelmek düşüncesince geçtiğimiz Ağustos ayında duyurulan SENTRUM projesinde evvel safha emek harcamaları tamamlandı. SENTRUM, Türk ekonomisinin en ehemmiyetli sektörleri ortada toprak meydan gezim dalının yenilenebilir enerjiye erişimini artırmayı ve erke verimliliği potansiyelini geliştirerek sürdürülebilir nezdinde yapıya dönüşmesine ulama sağlamayı hedefliyor.

Türkiye'ye ‘Yeşil destinasyon modeli' ile kalıp olmaya hazırlanmakta bulunan Küçükköy'de gezim işletmeleri ve amme binalarında erke verimliliği, yenilenebilir erke ve başka sürdürülebilir gezim uygulamalarını yaygınlaştırmaya müteveccih icraat akıbet hızıyla bitmeme ediyor.

Proje üzerine şu bilgiler verildi:

Yeşil analizör ve erke velut icraat artacak
Bu kapsamda bölgede bulunan gezim sektöründeki 8 önemsiz ölçekli işletmeye müteveccih ön müzakere emek harcaması yapılarak işletmelerde erke istihlak noktalarının bulunan durumu, erke performansının analizi, erke verimliliği ve artırım olanakları değerlendirildi. Bu işletmelerde öne çıkan bereket endüstrisi ışıklandırma adına belirleme edildi. Sadece beğenilen ampullerin LED ampuller ile değiştirilmesiyle yüzdelik 80-95 oranında erke artırım edilebilecek.

İşletmeler bazında meydana gelen bu çalışmayla beraberce bölgede seçilecek işletmelere kullandıkları hamhalat ekipmanları yenileyebilmeleri düşüncesince dayanaklık buyurmak verilecek. Buna ek olarak, enerji, mekân ve sürdürülebilir gezim hikayelerinde pres malikleri ve semt halkına bilinçlendirici ve farkındalık artırıcı yetişek ve etkinlikler düzenlenecek. ölgenin ehemmiyetli sağlık kaynaklarından bir tanesi bulunan tarımı da müzaheret buyurmak şartıyla mesul istihsal ve istihlak çerçevesinde yereldeki üreticilerle teşrikimesai sağlanarak ekincilik ve turizmin birbirini desteklemesi sağlanacak.

Ayrıca, bölgenin yeşil destinasyon olması emek harcamaları kapsamında gezim değerleri belirleme edilerek toptan ölçekte yeşil destinasyon standartları ve değişik ülkelerdeki dobra icraat incelendi.

Bölgedeki remiz yapılara yenilikçi erke uygulamaları kasılma ediliyor
Sürdürülebilir gezim uygulamalarına önderlik edebilecek nezdinde basar açısıyla, emek vermek kapsamındaki binaların yapılarını bozmadan erke verimliliği sağlanarak kendine kafi gelecek binalar oluşturulması hedefleniyor. Halis Komili İlköğretim Okulu, Küçükköy Kültür Merkezi, Küçükköy Merkez Camii, kent Müzesi ve Yaratıcı Teknolojiler Atölyesinde meydana gelen müzakere emek harcamaları ile enerjinin velut kullanılacağı alanlar ve iyileştirilmesi müstelzim noktalar ele alındı. Bu emek vermek yardımıyla gücünü çalışan kullanan, kullandığı enerjiyi ise doğadan meydan yapıların oluşturulması bölgede gösteriş manken olacak ve sürdürülebilirlik hedeflerine nezdinde hamle elan yaklaşılacak. İşimin Enerjisi çatısı altında toprak meydan Güneş Enerji Sistemi, LED Aydınlatma Dönüşümü ve Eşarj ile Elektrikli Araçlar Şarj İstasyonu çözümlerini bütünleşmiş edecek bulunan Enerjisa Enerji, nihayetinde SENTRUM projesi kapsamındaki çalışmalara 5 milyon TL kaynak aktarmış olacak.

SENTRUM projesindeki bulunan durumla ilgilendiren mütekellim Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşçıoğlu, “Bölge ve abuhava turizminin istikbaline bedel katacağına inandığımız SENTRUM projesi Küçükköy'ün potansiyelini ortaya çıkartmasına araştırma görevlisi olacak ve bu potansiyeli doğruluk etmiş olduğu noktaya taşıyacaktır. Tanıtımımızın peşi sıra semt halkından ve yerli yönetimlerden müspet dönüşler alıyoruz ve bu da bizi enine boyuna heyecanlandırıyor ve motive ediyor. Projemizin kapsamını bölgedeki gezim işletmeleriyle, binalarla ve müzelerle hudutlu tutmayacağız. Şirket adına iri nezdinde dönüşümün başlangıcı olacak bu sürece, sürdürülebilirlik odağındaki, erke verimliliği, tasarruf, karbon salımının azaltılması, yenilenebilir erke kaynaklarının kullanımının motivasyon edilmesi kabilinden mevzuları nezdinde arada değerlendirdiğimiz “İşimin Enerjisi” çatısı altındaki mamüllerin entegrasyonu ile dayanaklık buyurmak veriyoruz. Bu görüşle akıntı ederek elan yeşil nezdinde evren düşüncesince ülkemizin ve erke dalının istikbaline ulama sağlayacak planlara imza atmaya bitmeme edeceğiz.

Ayrıca bugün buraya 11 yıldan buyana sürdürdüğümüz Enerjimi Koruyorum Çocuk Tiyatromuz ile gelmiş şekilde ayrımsız vakitte semt halkının ve evlatlarımızın erke verimliliği ve sürdürülebilir gezim dair farkındalığını artırmaya ulama sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Proje üzerine mütekellim UNDP Türkiye Kamu Sektörü ve Sosyal Politikalar Portföyü Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, “UNDP adına etraflıca senelerdir sürdürülebilir kalkınmayı müzaheret buyurmak şartıyla Türkiye'nin değişik bölgelerinde sürdürülebilir turizm, erke verimliliği ve yenilenebilir erke kaynaklarının kullanılması ile ilgilendiren icraat yürütüyoruz. Küçükköy'de gerçekleştirdiğimiz SENTRUM projesi bu alanlardaki deneyimimizi aktardığımız ve yerli iktisadi kalkınmaya da yardımı olacağına inandığımız nezdinde girişim.

Hedefimiz; yapmaya çalıştığımız yeşil destinasyon modeli ile Küçükköy'ü ticari işletmelerden amme binalarına rastgele bölgede erke verimliliğinin sağlandığı, yenilenebilir erke uygulamalarının olduğu, işletmelerin zirai ürünlerini yerli üreticiden tedbir ettiği, suyunu velut kullanan, atıklarını ayrıştıran, semt halkının kültürünü koruyucu ve ziyaretçilerin hoppadak yazları değil dört sezon görüşme buyurmak isteyecekleri nezdinde destinasyona dönüştürmek. Bölgede yapacağımız icraat ve eğitimlerle sürdürülebilir gezim ve erke hikayelerinde topyekûn nezdinde farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum” halinde konuştu.

Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Rasim Karas, şu açıklamayı yaptı: “Sabancı Üniversitesi adına rastgele devir beraberce elde kılmak ve geliştirmenin gücüne inanmaktayız. Bu doğrultuda hususi sektör, amme ve uran kuruluşları ile iş birlikleri gerçekleştirerek topluma ulama sağlayıcı plan ve çalışmalara imza atıyoruz. Dünyanın sorunlarından haberdar, sorunlara hal bulma tutkusu ve yetisi olan, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilecek fertler yetiştirmeyi hedeflemek şartıyla 2019 senesinde yaşama geçirdiğimiz Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'nde bugüne denli 24 değişik okuldan bin 649 öğrenciye bilgelik ve uygulayım bilimi ağırlıklı eğitimler sunduk.

Şimdi de Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi ev sahipliğindeki SENTRUM Projesi'nde Enerjisa Enerji ve UNDP ile eş akıntı ederek, Küçükköy'ü Sürdürülebilir Yeşil Destinasyon Modeli'ne dönüştürüyoruz. Çok çelimsiz müddette yaşama geçirdiğimiz ve plan neticelerini gözlemleyebildiğimiz SENTRUM projesi yeşil turizmi müzaheret buyurmak düşüncesince kılavuz gemisi olacak. Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'sinin böylesine ehemmiyetli nezdinde projeye ev sahipliği yapmasından ötürü alım çalım duyuyoruz.”

Yerelde sahiplenme ve kapsayıcılığı temin etmek üzere, plan faaliyetlerine ayrımsız vakitte belediyeler, ilgilendiren amme kurumları, STK'lar, üniversiteler ve semt halkının iştirakı da sağlanacak. Bu maksata müteveccih adına Küçükköy'de bulunan Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'nde oluşturulacak Yeşil Enerji Merkezi ile erke verimliliği ve yenilenebilir erke dalında farkındalık artırılacak.

Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi ve UNDP ortaklığında Ağustos 2021'de lansmanı meydana getirilen Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) girişiminin 18 maaş sürenin nihayetinde tamamlanması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler