USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şu haliyle BTM'nin, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri bulunduğunu söyledi. Avdagiç, ''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn biçimine mevrut firmalar get

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'
27-04-2022 17:08
İstanbul Ticaret Odası (İTO) kabilinden girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 5'inci yaşını verdiği iftarla kutladı. İTO ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç ile BTM Mütevelli Heyeti'nin de katılmış bulunduğu iftarda girişimciler, yatırımcılar, mentorlar özellikle iktisap etmek neredeyse ahali ekosistem arazi aldı. Cemile Sultan Korusu'nda meydana gelen iftar zamanı vakti yemeğinde, BTM'nin 5 sene süresince kıvrım etmiş bulunduğu kez çelimsiz bir film yerine katılımcılarla paylaşıldı.

''BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu''

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran Şekib Avdagiç, ''Şu haliyle BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu. İTO'nun Sirkeci'ye icra vekili kabilinden kullanılmayan bir park var. O otoparkın arsasıyla ilişik kimi sıkıntılarımız vardı, 2021 senesinde çözdük. Mülkiyetin ahali İTO'ya geçti. Türkiye'nin en önemli startup merkezinin inşasına başlayacağız. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir merkez olacak. Ticari yada sağlık maksadı ile değil, ortaya konan BTM fikrini fevk seviyeye taşıyacak bir projeyi İnşallah yaşama geçireceğiz. Bugüne denli 5 bin girişimciye ev sahipliği önleyen BTM, bu düzenek deveye girdikten sonradan ihtimal bu sayıları sene bazında realizasyon imkanını bulacak'' halinde konuştu.

''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn biçimine mevrut firmalar getirdi''

Unicorn'ların ülkeye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital ilgi çekici Avdagiç, ''Startup'lar ve startup'lardan çıkıp unicorn biçimine mevrut şirketlerin, 2021 senesinde Türkiye'ye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital baktığımızda; sermayenin 3'te 2'si bu fondan geldi. Dolayısıyla bu aşırı verimli kaynak. Ülkenin ekonomisi ve gelir-gider dengesi yönünde aşırı önemli. Startup dair İstanbul'un Avrupa 40'ıncı olmadığını düşünüyoruz, buradan dışarıya baktığımızda ilkin 25'de olduğumuzu görüyoruz. Turizmde ilkin 3'te, apayrı bölgelerde da biricik haneli listedeysek startup dair alacağımız mesafenin bulunduğunu düşünüyoruz'' niteleyerek konuştu.

BTM'nin gençlere verdiği yardıma yer veren Avdagiç, ''BTM'de yapımızı büyütmeye, programlarımızı geliştirmeye ve yeni modülleri ekmeye çalışıyoruz. Genç arkadaşlarımız fikirleriyle geldikten sonradan şirketleşmiş yerine çıkmalarını ön görüyoruz. Türk ekosistemine bu yaptığımız katkıların, yeni yapacağımız atılımlarla Türkiye'deki kurumlara değil, dört başı mamur bölgeleye de kip olacağını düşünüyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden başlayarak gayrı üniversiteleri de eklemeye çalışıyoruz. Daha çalışan terbiye vermeye çalışıyoruz. Dolasıyla buradaki arkadaşlarımızın ahali gereksinimlerine yardım vermeye çalışıyoruz; düşüncesi sahiplik haklarından türel yardıma kadar, adanmış ile ilişik sözleşmelerin tamamlandıktan adanmış işlemlerinin ve bunun tahsilatının gerçekleşmesine denli bulunan rastgele etapta yardım vermeye çalışıyoruz'' dedi.

“BTM, iptidai yılda birlik derece aldı”

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da meydana getirmiş bulunduğu konuşmada, “Hem millî bununla müşterek arsıulusal bölgelerde ülkemizi başarıyla asimilasyon fail BTM, bu başarısını kıtalararası platformlara taşıyarak Amerika, Mozambik ve Güney Afrika kabilinden nice ülkede girişimcilik ekosistemiyle ilişik programların süresince yürütücü yerine arazi aldı. Kısa bir müddet ilkin ‘Yılın Yatırım Platformu Ödülü'nü de düzlük BTM, iptidai salname süreçte aldığı ödüllerle hem girişimcilere bununla müşterek yatırımcılara müteveccih gerçekleştirdiği hizmetlerden birlik derece edinmeyi başardı. Tabi bu açıdan kıymettar desteklerinden çevre İTO'ya, giranbaha yöneticilerimize, bu yolda baş başa yürüdüğümüz paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza, girişimcilerimize ve ahali BTM çalışanlarına teşekkürname ediyorum. Bu başarıların katlanarak bitmeme etmesi düşüncesince aralıksız çalışmaya bitmeme edeceğimizi her insanın bilmesini istiyorum” dedi.

Ekosistemde sadece girişimcilere değil, yatırımcılara da önemli hizmetler sunan BTM'nin, düşünüm evresinden envestisman etabına denli ahali girişimleri de kucaklamasıyla ekosisteme kılavuz bulunduğunu tamlayan Elbaşı, “Bu anlamda, kurulduğu günden beri bizlerden desteklerini uğur boncuğu devir esirgemeyen özellikle giranbaha başkanımız iktisap etmek neredeyse kıymettar İstanbul Ticaret Odası'na ve giranbaha yöneticilerimize şükranlarımı sunma ediyorum” ifadelerini kullandı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, açım konuşmalarının arkası sıra BTM Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nda iptidai yılını dolduran üyelere plaket; iptidai senedir BTM'de çalışanlara ise şehadetname tanıştırma etti.

Adem Gürer - Murat Ergin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler