USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Bankası'na Sardis Ödülleri’nde 17 ödül birden

İş Bankası, Sardis Ödülleri'nde, Türkiye'nin iş hayatında eşey eşitliğine alakalı envestisman fonu bulunan “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu” ile şişman ödüle müstahak görüldü. Banka, ayrıca, “Yılın En İnovatif Finansal Kuruluşu”, “Yılın Finansal

İş Bankası'na Sardis Ödülleri’nde 17 ödül birden
01-10-2021 20:44

İş Bankası, mal sektöründeki yenilikçi projeleri ve marketing başarılarını taltif etmek az daha planlı Sardis Ödülleri'nde, Türkiye'nin iş hayatında eşey eşitliğine alakalı envestisman fonu bulunan “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu” ile ödüle müstahak görüldü. Banka, ayrıca, “Yılın En İnovatif Finansal Kuruluşu”, “Yılın Finansal Teknolojileri En Yenilikçi Kullanan Kuruluşu”, “Yılın En Sorumlu Finansal Kuruluşu” ödüllerinin de sahibi oldu.

Sardis Ödülleri'nde veznedar sürdürülebilirlik, içtimai sorumluluk, mali teknolojiler, girişimcilik, bireşimli zeka sahalarında yaşama geçirdiği projelerle 4 şişman ödül, 8 Altın Sardis, 5 Gümüş Sardis edinmek az daha hep 17 ödül aldı. Ödül törenine İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Yalçın Sezen ve Ebru Özşuca katıldı.

Törende mütekellim Yalçın Sezen, Türkiye'de mal piyasasının inovasyon, pazarlama, satı ve sayısal transformasyon hikayelerinde kılavuz ve yenilikçi çalışmalarıyla dünyaya sağlam bulunan kalburüstü bir başarım sergilediğini vurgulayarak, şöyleki konuştu: “Bankada ‘iki elli' düzenleme dediğimiz bir anlayışa sahibiz. Bir elimizle bugünün gereklerini, dengelem sorumluluklarımızı adına getiriyoruz. Diğer elimizle ise geleceğe müteveccih çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem bugünü bununla beraber geleceği baş başa yönetiyoruz. Biz bu anlayışı derinlemesine zamandır sürdürüyoruz. Koşullar ne denli sıkıca olursa olsun bizim geleceğe müteveccih yaptığımız icraat durmuyor, durmayacak. Sardis'te aldığımız ödülleri, bu anlayışımızın elleme bir kararı ve akıllıca yolda ilerlediğimizin işareti adına görüyorum".

“Bin 200 yatırımcının katılmış olduğu Fonun büyüklüğü 23 milyon TL'ye ulaştı”
Ebru Özşuca da törendeki konuşmasında, hesaplı yaşamda hanımefendilerin elan bir tomar bedel oluşturmasının önünü açmak, hanımefendilerin istihdam ve yönetimde elan bir tomar gır sahibi olmalarına olanak verecek kontrolleri beslemek az daha yaşama geçirdikleri ve Sardis çeşidinden şişman ödüle müstahak tanıdık “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu”na bağlı şunları söyledi: “Kuruluşundan beri hanımefendilerin ekonomideki yerini destekleyen bir tatlı cereyan fail bankamızda, vesile eşitliği kurumsal kültürümüzün önemli noktasını oluşturuyor. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (WEPs) hazımlı bir kurumuz ve hanımefendilerin işgücüne katılmaları, yönetimde gır sahibi olmalarını önemsiyoruz. Fona önce yatırımı 10 milyon TL ile tığ yaptık. Çok çelimsiz müddette bin 200 yatırımcının Fon'a alınması ve Fon büyüklüğünün ahit 23 milyon TL'ye ulaşması, hanımlara vesile eşitliği sağlayıcı kuruluşların desteklenmesi yolunda bizi başkaca umutlandırdı".

Kadınların iş dünyasına denktaş bir halde engelleme olması temasına alakalı “İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu”, Bankanın iştiraki İş Portföy Yönetimi A.Ş. ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (KOÇ-KAM) iş birliğiyle, 2021 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yatırımcılara sunuldu. İstihdamda hanımlara elan aşırı ve eşitlikçi bir halde arazi açan, hanımefendilerin yönetimde gır sahibi olmasını önemseyen kuruluşların dünya içi katılma paylarına envestisman karşılayıcı Fon'dan elde edilmiş gelirin yarısının KOÇ-KAM ile yapılacak araştırmalara ve bursiyerlere aktarılması; böylecene avrat araştırmalarının geliştirilmesi ve avrat liderliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Fon'a engelleme edilen kuruluşların seçiminde hile kurulunda minimum bir avrat örgen bulundurma, yönetiminde değişmeyen donör pozisyonda avrat becerikli bulundurma, KOÇ-KAM danışmanlığı kapsamında açılan gayrı bölüt açıkça bilgilerin içeriğini mizan az daha kriterler dikkate alınıyor. Kadın etkin oranının Türkiye averajının üstünde olması, eş iş hayatı dengesinin gözetilmesi, eşey eşitliği ve denktaş ecir politikalarının benimsenmesi, işe alıntı süreçlerinde eşitlikçi yaklaşımın benimsenmesi, maşeri eşey eşitliği planlarına dayanaklık etmek sağlanması KOÇ-KAM çeşidinden belirlenen ölçütlerden kimilerini oluşturuyor. İş Bankası, Fon'dan elde etmiş olduğu kaynak yönetimi gelirinin yüzdelik 50'sini “KOÇ KAM UNESCO Kürsüsü-İş Bankası Kadın Araştırmaları ve Kadın Liderliği” Burs Programı'na bağışlayacak.

Bu sene üçüncüsü meydana gelen Sardis Ödülleri'nde planlar 4 anne iç kulak ve 14 kategoride incelendi. Projeler, mal piyasasının fevk dozaj yöneticileri, akademisyenler ve araştırmacılardan oluşan yargıcılar kurulu çeşidinden projenin mühim düşüncesi, verilen çözüm, elde edilmiş neticeler ve hedeflenen başarıya kavuşması kriterleri çerçevesinde değerlendirildi.

Sardis 2021'de bankanın ödülleri ise şöyle:

Sardis Büyük Ödülü ‘'İş Portföy İş'te Kadın''
Yılın En Sorumlu Finansal Kuruluşu
Yılın Finans Teknolojilerini En Yenilikçi Kullanan Kuruluşu
Yılın En İnovatif Kuruluşu
Altın Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Satranca Desteğimizin 15. Yılı"
Altın Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu"
Altın Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Geleceğe Orman"
Altın Sardis: Diğer Yenilikçi Teknoloji Kullanımları kategorisinde "İmeceMobil"
Altın Sardis: Veri Kullanımı kategorisinde "Dataroid Dijital Analiz Platformu"
Altın Sardis: Yapay Zeka Kullanımı kategorisinde "Anında Kredi Tahsis"
Altın Sardis: İnovatif Hızlandırma Ve Kuluçka Programları kategorisinde "Workup Girişimcilik Programı"
Altın Sardis: Müşteri Deneyimi Ve Etkileşimi kategorisinde "Dijital Analiz ve Aksiyon Platformu Dataroid"
Gümüş Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Geleceğe Orman"
Gümüş Sardis: Pozitif Sosyal Etki kategorisinde "Doğaya elleme icra vekili kartlar"
Gümüş Sardis: Dijital Pazarlama kategorisinde "İşCep"
Gümüş Sardis: Yapay Zeka Kullanımı kategorisinde "Maxi"
Gümüş Sardis Müşteri Deneyimi Ve Etkileşimi kategorisinde "Maxi - Çağrı Merkezi Entegrasyonu "

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler