USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli müşterek balans üstünde gidiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek herhangi bir çeşitli envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller iktisap etmek kabilinden herhangi bir çeşitli engelin kaldırılmasında ön fut oluyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli müşterek balans üstünde gidiyoruz
19-03-2022 15:34
Antalya

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek gelişigüzel çeşitli envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller peyda geçirmek kadar gelişigüzel çeşitli engelin kaldırılmasında ön kadem oluyoruz." dedi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki ortak otelde meydana gelen Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi 2022 Programı'na dahil olan Nebati, hususi kesim ve amme temsilcilerinin buluşmasını önemsediklerini, iş adamlarının dava ve talebine hal üretmenin kendileri düşüncesince baş döndürücü giranbaha bulunduğunu söyledi.

Geçen günlerde İngiltere ve Fransa'da ziyaretler ve görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Nebati, tamamı alakanın Türkiye'nin üstünde bulunduğunu anlatım etti.

Nebati, gayrimenkul dışı ziyaretlerinin baş döndürücü doğurgan geçtiğini belirterek, gayrimenkul dışına Türkiye Cumhuriyeti'nin, bayrağın gücüyle, bulundukları coğrafyanın mümessili yerine yalçın ve alnı açıkça ortak biçimde gittiklerini vurguladı.

Gittikleri devletlerde millî çıkarların gerektirdiği doğrultuda mesajlar verdiklerini dile getiren Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek gelişigüzel çeşitli envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller peyda geçirmek kadar gelişigüzel çeşitli engelin kaldırılmasında ön kadem oluyoruz. Yurt dışına ülkemizi yakınma geçirmek düşüncesince değil 'bu ülkede envestisman yapmayın demek' düşüncesince değil bu ülkeye envestisman hazırlamaya gelin, bu ülkede can, mal, ırz ve erkincilik güvenliği sağlandığı düşüncesince gelin. Bu ülkede kambiyo diyetine inanarak gelin. Bu ülkeye asliye insanoğlu haklarına evleviyet veren, adalete aksan yapan, özgürlüklerden katiyen ödünleme vermeyen ortak abuhava yerine eş niteleyerek gidiyoruz. Bu ülkeye denk şartlarda ve millî çıkarlarımıza bozukluk getirmeyecek biçimde gelişigüzel çeşitli özveride bulunacağımızı ve sizlerle baş başa teşrikimesai yapacağımızı bildirmek düşüncesince gidiyoruz. Bu ülkeye, bu ülkenin topraklarına bu ülkede canlı kadını, bayı gelişigüzel çeşitli gence, iş yaşamına inanarak gidiyoruz. Gittiğimizde 20 salname iktidarın başarılarıyla, altyapısını tamamlamış çelimli ortak ülkeyle, 20 senedir bu ülkeye çelimli ortak önderlik özne Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ile gidiyoruz." dedi.

Bakan Nebati, gayrimenkul dışına Antalya Diplomasi Forumu'nun kendilerine getirdiği öz itimat içinde gittiklerini vurgulayarak, "Gittiğimizde bu ülkenin etraf arasındaki gelişigüzel çeşitli zorlukların giderilmesinde nite ibdai ve özgül ortak biçimde akım ettiğini yayınlayan ortak ülkenin mümessili yerine gidiyoruz. Bu abuhava çelimli ortak abuhava on paralık iptila etmeyin. Bu ülkeye inanıyorlar ve güveniyorlar. Şeffafız, açıkça sözlüyüz, inançlıyız, kararlıyız. Sorunlarımızı biliyoruz. Sorunlarımızın üstesinden doğacak gelişigüzel çeşitli enstrümanı en güzel biçimde ve akla yatkın sürede kullanabileceğimizi ve adımlarımızı da buna gereğince atacağımızı isteyerek gidiyoruz. Sizler gençlersiniz bu ülkeye güvenin. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince buradasınız. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince toplantılarınız, umumi kurullarınız yaparak enerjinizi en güzel yönü irsal edebilecek kaliteyi gösteriyorsunuz." niteleyerek konuştu.

Dünyanın 2 senedir yılgı ortak dönemden geçtiğine dikkati çekici Nebati, Türkiye'nin Kovid-19 salgınının önceki günlerinde almış bulunduğu tedbirlerle dünyadan artı yönde ayrıldığını anlatım etti.

Salgının önceki senesinde evren küçülürken Türkiye'nin Çin'den sonradan en şişman nema kaydeden abuhava bulunduğunu anımsatan Nebati, şu biçimde konuştu:

"Çift haneli, biricik haneli küçülmeler doğacak mi?' niteleyerek soranlara bu abuhava iştahlı, güre nüfusa ehil ortak ülke. Güven kırcı ortak ülke. Bulunduğu coğrafi yassı bakımından eksiksiz dünyanın, en önemlisi yaklaşan coğrafyanın tamamı taleplerini karşılayacak ibdai ortak yapıya sahip. Bu ülke, yaklaşan coğrafyanın taleplerinin hepsini alır, ortak araya getirir öylesine ortak istihsal merkezi biçimine dirimsel ki hepsi Türkiye'siz yapamayacağını anlar. 2021 senesinde hakikaten yüzdelik 11'lik nema sağladık. İhracatımız 225 bilyon doları aştı. İlk 2 aydaki 12 maaş birikimle 231 bilyon doları aşan ortak dış satım seviyesine ulaştık. Nasıl olmakta bu? Çünkü yaklaşan pazarlara dört dörtlük ortak istihsal üssü olduğumuzu kanıtlayan ortak başarıyla bunu yakaladık. Daha da ileriye gideceğiz. Hedeflerimize ulaşacağız. Çünkü tığ zorluklarımızın karşısında gözlerimizi kapatıp, zorlukları halının dibine süpürerek geçiştirelim mantığıyla çalışmıyoruz. Zorlukları biliyoruz, gerektiğinde paylaşalım denir lakin bunun üstesinden geleceğimizi bilin denir ve güvenlik talkın ediyoruz. İstikrarlı akla yatkın adımlar atıyoruz ve gelişigüzel çeşitli özveride bulunacaklarla eş baş başa hissedelim niteleyerek yürüyoruz. Onun düşüncesince de yüzdelik 11 büyüdük. Şimdi 3 ayın sonundayız kılavuz göstergelerimiz baş döndürücü iyi. Satın kabul etme gücü paritesi baş döndürücü iyi. Elektrik tüketimi oldukça iyi. Fabrikalar çalışıyor. İhracatımız artarken iç istihlak de ayrımsız biçimde bitmeme ediyor. Belli ortak balans üstünde gidiyoruz. Büyüme ayrımsız biçimde yöntemini sürdürüyor. G20 devletleri zarfında kaslı devletler zarfında muvaffakiyet hesabına muvaffakiyet kaydediyoruz."

Bakan Nebati, turizmde de ehemmiyetli başarılar elde edildiğini belirterek, "Geçen sene Akdeniz havzasında İspanya'dan ortak tomar gezmen kabul etme ayrıcalığı kazanmıştır ve 24,5 bilyon dolar üstünde gezim geliri elde etti. Pandemi evveliyat bir hale akla yatkın çabucak gidiyoruz. Karadeniz'deki bu yüklülük inşallah Cumhurbaşkanı'mızın, Dışişleri Bakanı'mızın, kabin üyelerimizin faik performansı ile Türkiye'yi ortak hal sulh merkezi olma noktasına getirerek muhtemelen ortak yere akla yatkın götürüyor. Buna karşın Türkiye 2022 yılını da nema ile dış satım hedeflerinin dair çıkmayla turizmdeki gelirlerini temin ve ötesine gitme hedefiyle yürüyor ve bunu başaracak. Çok şimdi güzel istihbarat gelecek."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler