USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle savaşım etmeyi biliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati,"Yatırımcımızın önünü kesenlerle uğraş etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların uğrunda kılıç duracağız." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle savaşım etmeyi biliriz
20-03-2022 15:45
Şanlıurfa

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenerek,kente yatırımların bitmeme edeceğini anlattı.

Hiç kimsenin bu ülkede envestisman meydana getirecek girişimcilerin önünü kesip bariyer koyamayacağını vurgulayan Nebati, "Yatırımcımızın önünü kesenlerle uğraş etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların uğrunda kılıç duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye bulunan cenginde en önde revan akıncılar adına bizi görebilirsiniz. Bu engellerin uğrunda kılıç dururuz. Gerek kamu-özel teşrikimesai projeleriyle ister aracısız yatırımlarla kılıç bunu yapacağız." diyerek konuştu.

Bakan Nebati, güçlük yaşadıklarını, şu anda dünyada mal ve yer düşman fiyatlarının yükseldiğini dile getirerek şöyleki konuştu:

"İki sene süresince yansıtmamaya mücahede ettik ve Türkiye dünyada kendisini zait adına ayrıştıran en ehemmiyetli devletlerin başlangıcında geldi. 2020'de evren küçülürken büyüdü, 2021'de ikiz haneli yüzdelik 11'lik ortak büyümeyi sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Halledeceğiz, 20 senedir ne sorunu çözmedik. 20 senedir aşırı şimdi devasa sorunların üstesinden geldik. Allah'ın izniyle siz değerli üyelerimizin desteği ve duasıyla bu işlerin üstesinden geldik bundan böyle da geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hepsi kabin üyeleri, bakanlarımız, milletvekillerimiz, şehremaneti başkanlarımız çoğumuz lakin çoğumuz siz değerli üyelerimizin emrindeyiz. Çalışıyoruz, çalışmaya bitmeme edeceğiz ve enflasyonla elbette uğraş edileceğini en elleme bilenlerdeniz. Bugünler geçecek. Unutmayın değme zorluktan sonraları ortak suhulet vardır. Bu ülkede 2 sene evvela müstevli başladığında 'bu iklim öldü, bitti, yandı' diyenler 2 sene içindeki büyümeyi, gelişmeyi gördükçe kafalarını duvarlara vurdu. Ama nikbet etmeyin bugün kötümserlik yayanlar, bugün şahısların moralini bozmaya çalışanlar kılıç Londra'ya gidip Türkiye'yi anlatıp Türkiye'ye envestisman çekmeye çalışırken gidip Türkiye'yi yakınma edenlere sesleniyorum. Biz çelimli ortak ülkenin temsilcileriyiz ve bu iklim Allah'ın izniyle on paralık hiç kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz çelimli ülkenin medeniyetine cemaat bulunan geçmişten tevarüs fail enerjisini bilici ortak ülkenin temsilcisiyiz. Zorluklar uğrunda giriş eğmeyiz. İki sene evvela de 'bu iklim yandı, bitti' dediler, elbette 2 sene süresince yanıldılarsa bundan böyle da yanılacaklar. Tekraren söylüyorum, bu çetin evren koşullarının üstesinden geleceğiz."

"Millet Türk lirasına güvenmeye başladı"

Türkiye iktisat modelinin ortak gerçek bulunduğunu ve dünyanın bu modeli şu anda izlemeye aldığını özetleyen Bakan Nebati, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Döviz tutarları akıllıca gidiyor, bu kere başladılar sormaya 'niye akıllıca gidiyor, ne yapıyorsunuz?' İnanç mevcut inanç. Millet Türk lirasına güvenmeye başladı. Millet Türk lirasıyla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı ve millet, girişimcilerimiz iş yaparken enflasyonun üstündeki ortak faizle değil enflasyonun aşırı lakin aşırı altındaki oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk lirasının gücünün farkına vardı. Şu çetin eyyam geçecek, enflasyonun üstesinden geldiğimiz kabilinden şu karamsarların da üstesinden gelmeyi bu kavim bilir. Siz elleme olun, elleme bakın, solmamış olun, bayrağınıza cemaat çıkın, ezanınıza cemaat çıkın, Kürt'ü, Arap'ı, Türk'ü, Çerkez'i katiyen ayrımcılık yapmadan bütünlük ve berberliğimizin uhuvvet ruhunun bizlere getirmiş bulunduğu o özgüvenle cereyan edin, nikbin olun. İyimserlik bu toprakların en dobra özelliklerindendir. Karamsarlar daima hata şeyler söylerler, daima ağlarlar bizim ağlayanlarla işimiz yok. Biz ancak, zulme uğrayanların gözyaşını silmeyi biliriz. Yalan, dolan, 'ülke battı yandı, bitti' diyenlerin gerçek olmayan gözyaşlarına katiyen pirim vermeyiz. Bu iklim çelimli ortak ülke. Allah'ın izniyle bu iklim Allah da razı kavim de razı 20 senedir bizi elbette işlev etmeye getiriyorsa bundan böyle da getirmeye bitmeme edecek. Çünkü kılıç imanla işlerimizi yapıyoruz, kılıç nazikâne yapıyoruz, kılıç milleti başımızın üzerinde taşıyoruz. Biz 'milletin hizmetkarıyız' denir onun düşüncesince işimiz elhamdülillah değme zorluktan sonraları suhulet misalinde bulunduğu kabilinden rahatlıkla çözülüyor ve yürüyor. Onlar konuşsunlar, onlar yakınma etsinler, onlar elverişsiz baksınlar, onlar emlak dışına duyum çalsınlar, onlar toplumsal medyadan olmadık iftiralar atsınlar, onlar ne yaparlarsa yapsınlar ele geçiren kılıç olacağız biz. Biz bu arada oldukça, bu arada cereyan ettikçe daima bu arada yürüyeceğiz."

"Bunların yaşamı yalan"

Bakan Nebati, 20 Aralık öncesinde adının uğrunda profesör, doçent titri olanların, yılların siyasetçisi bulunduğunu kanıt edenlerin halkı kandırdığını tabir ederek, şunları kaydetti:

"Gidin dedi döviz alın', yapmayın dedik, bu akıllıca ortak obje değil, iktisadi gerçeklikler bunu karşılamıyor dedik bizimle dalavere geçtiler ve isnat atmaya bitmeme ettiler. Her çeşitli manipülatif, kurgusal söylemden vazgeçmediler. Hatta ihanete vasıl laflar söylediler, ne evet 20 Aralık'ta düzeldi. Geçen ortak toplumsal iletişim araçları oyunuyla gene manipülatif işler yaptılar. 'Ülkede ay gün çiçeği antagonist bitti' dediler, gerçek olmayan belgeler, gerçek olmayan resimler yahut kampanya karşılayıcı ortak marketteki fotoğrafları paylaşarak millete günebakan stoku yaptırdılar. Bir salname ev stoku karşılayıcı ev kadınları evet ve yağları stokladılar. Değerli kardeşlerim, bunların yaşamı yalan, asılsız üstüne oturmuş ortak hayatları var. Siz bizim söylediklerimize bakın. Ne devir yanılttık, Sayın Cumhurbaşkanımız ne devir yanılttı. Biz akıllıca bulunan şeyleri söyleriz, zinhar ha toplumsal medyaların size uydurmuş bulunduğu asılsız dolanla cereyan etmeyin. Bu stokçular mevcut ya ortak de bunların ortakları mevcut ortak de kendisi yağ ürettiği biçimde yağın Türkiye'de ortak iş olmadığını bilmiş bulunduğu biçimde çıkıp 'yağ sorunu var' diyenlere aldırış etmeyin. Biz varız, çalışıyoruz ve yolumuza bitmeme edeceğiz."

AK Parti hükümetlerinin Türkiye'de 20 yılda değme bölgede aşırı obje yaptığını aktaran Nebati, esbak devirde Viranşehir'de şahısların hekim ve çıkar yol bulmada zorlandığını anlattı. Nebati, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Şimdi elhamdülillah yolda yürüyenler anlı açık, başı yalman ortak biçimde 'bana işlev fail hastaneye, bana işlev fail doktora gidiyorum, ilaçlarımı da istediğim eczaneden alıyorum' diyor. Minnet yok, Ahmet'e, Mehmet'e, Veli'ye minnettarlık yok. Hiç hiç kimseye minneti yok. Bu mevki her insanın ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir. Onun düşüncesince hemen sağlıkta, yollarda, hastanelerde değil, havaalanlarıyla, defans sanayileriyle engellenmeyen çelimli aut politikasıyla dünyada Türkiye var, Türkiye mevcut dedirtecek ortak gücümüz de mevcut elhamdülillah. Türkiye güçlü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile şimdi da güçlü. Karadeniz'de, Akdeniz'de ortak yüklülük mi mevcut Türkiye, dünyada ortak yüklülük mi mevcut Türkiye, ortak dava mu mevcut aha Türkü, Kürt'ü, Arap'ı ile ortak arada bu arada cereyan eden, Kabe'deki şahısların duasını meydan ortak Türkiye var, ortak şef mevcut elhamdülillah. En asliye şehremaneti hizmetlerinden habersiz olanlara belediyeciliği öğrettik. En asliye hizmetlerden hakkı olanlara haklarını en elleme biçimde verdik. Projeleri tezgahlarda, raflarda dursun diyerek yazmadık çizmedik, uygulansın diyerek aralıksız demeden fiilen adına getirdik. Şanlıurfa'ya, Viranşehir'e yüzlerce projeyle geldik, gelmeye de bitmeme edeceğiz."

Nebati, kente gelmeden evvela Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve ilçenin gereksinim duyan branşlardaki hekim atamalarını karşı gelişmemiş yapacaklarını belirttiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da ilçedeki yer yolu yapımının programa alındığını iletmesini istediğini aktaran Nebati, TOKİ çeşidinden da Şanlıurfa'ya 1000 şişman konutun yapılacağını tabir etti.

"8 milyon dekar sektörü sulamaya açmış olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabin toplantısı sonrası açıklamış bulunduğu gün enerjisi santralleri ve sulama kanallarıyla ait bilgileri ferda açıklayacaklarını özetleyen Nebati, şöyleki bitmeme etti:

"Gıda maddelerinde KDV'yi yüzdelik 8'den 1'e düşürdük, zirai abonelerde elektrikte KDV'yi yüzdelik 18'den yüzdelik 8'e düşürdük. Güneş enerjisi santralleriyle size açık adına ortak obje söyleyeyim. 3 sene içinde Şanlıurfa'da erke gereksinimi zirai abonelerde sıfırlanmış olacak. Ürettiğiniz ortak tomar elektriği de satacaksınız. 3 sene içinde çiftçilerimiz ortak şimdi elektrikle ait 'şu sorunu yaşadım, satmaca sorunu yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, faziletli geldi' demeyecek. Size ferda açıklayacağımız koşullarla öylesine olanaklar vereceğiz ki Viranşehir, Şanlıurfa ve Türkiye, gün enerjisini kendisi üretecek. Kendisi üretecek ve ürettiği gün enerjisiyle de zirai üretimde inşallah patlama yapacak. 1000 Megawatt GES tesisi kurulması yerinde 2 yılda Türkiye gereksinimlerini karşılıyor ve 800 bin hektar şu demek oluyor ki 8 milyon dekar sektörü sulamaya açmış olacağız, yapacağımız yatırımlarla.".

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci de selamlama hitabı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler