USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Bizlerin en ehemmiyetli önceliği erdemli nema olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı vazifesini Lütfi Elvan'dan devralan Nureddin Nebati, "Bizlerin en ehemmiyetli önceliği faziletkâr ürem olmayacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Bizlerin en ehemmiyetli önceliği erdemli nema olmayacak
02-12-2021 17:19
Ankara

Bakanlıktaki zaman doğrulama töreni milletvekilleri, bürokratlar ve nezaret mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Nebati, buradaki konuşmasında, "Makamlar gelip geçici. mühim bulunan yaptığımız hizmetler. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şahsıma bu rolü dengesiz edecek denli güvenilmiş yer aldığı düşüncesince teşekkürname ediyorum. Milletimize ve devletimize hakeza ortak makamda görev geçirmek şişman ortak yazık gerektiriyor. Bundan sonradan inşallah bu sorumluluğun gereklerini adına getirmeye mücahede edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'de kasem etti

Salgının en dip sürecini şişman ortak başarıyla geride bıraktıklarına ayraç fail Nebati, Türkiye'nin müstevli sürecinde en çabuk toparlanan ülkelerden birisi durumuna geldiğini söyledi.

Nebati, kazançlı namına mükemmel serbest ortak Türkiye vizyonuyla toy ortak yola girildiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en ehemmiyetli önceliği efdal repo olmayacak. Yatırım istihsal ve dış satım artışını tetiklemek, bu sayede akan açıkça ve aut namus borcu üzere vakayiname sorunları ağız ağıza kaldırılmış etmek, istihdamı artırmak, sevap artışını sağlamak, Türkiye'nin iç dinamiklerini de dikkate kabul geçirmek kaydıyla millî ve arsıulusal hepsi ilişkileri gözeterek ancak katiyen kulağını sokaktan, işten, iş adamından, çalışandan ırak tutmayarak gereğini gerçekleştirmek olacaktır."

Artık "işçinin de kendisini çalıştıran namına hissettiği" ortak sesletim geliştirdiklerini özetleyen Nebati, çakılı gelirlilerin, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesinin, iş dünyasının ihtiyaçlarının çabuk ve proaktif halde karşılanmasının öncelikleri ortada toprak aldığını söyledi.

"Öngörülebilir ortak bu sektörün elan ağıt kazanılmış yer aldığı adımlar atacağız"

Nebati, kişilerin rüçhan yer aldığı ortak iktisat siyasi anlayışı benimseyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Doğru olacağız, saydam olacağız, öngörülebilir ortak piyasanın, ekonominin elan ağıt kazanılmış yer aldığı adımlar atacağız. Kafalarda oluşabilecek rastgele çeşitli kuşkunun giderildiği, atılacak adımların paydaşlarıyla sonsuz namına beraberce değişmeyen alındığı, yönetişimin en fevk seviyede olduğu, icap milletvekillerimizle icap içerisinden geldiğim iş dünyasıyla, çalışanlarla kesin suretle rastgele çeşitli düşünüm alışverişin en dip namına yaşandığı ortak devri daim bu arada gerçekleştireceğiz."

"Güçlü, güvenilir, kararlı, istençli ve ait hepsi gurur firmaların tamamının eşgüdüm içre çalıştığı, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atılmış yer aldığı ve bu adımların uygulanması noktasında da rastgele çeşitli özverinin ortaya konduğu süreci daim beraberce yaşayacağız." diyen Nebati, millete müstahak olma düsturuyla çalışacaklarına dikkati çekti.

Nebati, bakan yardımcılığı vazifesinde bulunmuş yer aldığı 3,5 sene süresince hem Berat Albayrak tıpkı zamanda Lütfi Elvan'ın kadrosuyla belirgin ortak enformasyon kurduklarını vurguladı.

Bundan sonradan da işleri bire ortak kararlılıkla yürüteceklerini dile getiren Nebati, Elvan'a teşekkürname etti.

"Hazine kasamızı zamanı efdal seviyede doğrulama ediyoruz"

Elvan da 10 Kasım 2020'de göreve başladığını anımsatarak, göreve adım atar başlamaz ekonomide inanma ortamını ve öngörülebilirliği elan da tasarruf geçirmek düşüncesince aşırı ehemmiyetli adımlar attıklarını söyledi.

Kamu maliyesi alanında, hepsi giderleri, gelirleri ve oluşabilecek riskleri yeniden dun gözden geçirdiklerini özetleyen Elvan, temelli gelirleri artırıcı ve giderleri azaltıcı katı aşırı tedbir aldıklarını ve 2021 yılı bütçesinde yüzdelik 4,3 namına belirlenen bütçe açığını, yüzdelik 3,5'e incizap sonucu aldıklarını anlatım etti.

Elvan, sene süresince toy sima koronavirüs (Kovid-19) salgının etkilerine müteveccih bitirdikleri destek sunar hariç, mali disiplinden katiyen vazgeçmediklerine ayraç ederek, "Bu sene sonu bakımından belli yüzdelik 2 yöresinde ortak bütçe açığı öngörüyoruz. Bununla da yetinmeyip inşallah bu sene repo dışarı bütçe ilavesi vereceğiz." dedi.

Borçlanma açısından da enine boyuna değerli ortak sene geçirdiklerini tamlayan Elvan, şöyleki bitmeme etti:

"Sağladığımız bütçe disiplini sebebiyle Hazinemiz piyasadan 155 bilyon teklik elan az borçlandı. Enflasyonla mücadeleye dayanak noktası özgülemek ve yurttaşlarımızın yükünü hafifleştirmek düşüncesince 150 bilyon liranın üstünde gelirimizden feragat ettik. Hazine kasamızı da zamanı efdal seviyede çelimli ortak akça rezerviyle Sayın Bakanı'mıza doğrulama ediyoruz."

Yüksek gelişme performansına karşın akan dengede de aşırı ehemmiyetli iyileşmeler sağladıklarını dile getiren Elvan, bu yılı efdal gelişme performansına karşın ulusal gelirin yüzdelik 1'i yöresinde ortak akan açıkla kapatacaklarını kaydetti.

Elvan, istihdamın da 2020'nin ikinci yarısından itibaren ehemmiyetli seviyede arttığına dikkati çekerek, "Böylece Türkiye, OECD üyeleri ortada salgının istihdam üstündeki yıkmacı tesirini telafi edebilen izlemsel devletler ortada toprak aldı. İşte cemaat olduğumuz bu totaliter göz açısı, çelimli ortak gelişme performansını da baş başa getirdi." niteleyerek konuştu.

"Vatandaşımızdan aldığımız verginin ortak tane ortak kuruşunu bile müsriflik etmedik"

Görev bölgesine giren rastgele mevzuda ellerinden gelenin en iyisini hazırlamaya çalıştıklarına yer veren Elvan, şunları kaydetti:

"Kendi kontrolüm altında bulunan amme maliyesi tarafında, aşırı çelimli ortak amme maliyesi bilançosu bırakıyorum. Vatandaşımızdan aldığımız verginin, ortak tane ortak kuruşunu bile müsriflik etmedik, gine vatandaşımız düşüncesince kullandık. Bana güvenip, bu makamı dengesiz etmiş yer aldığı düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı bildirme geçirmek istiyorum. Devlet Planlama Teşkilatında yetişkin ortak formalist olarak, bugüne denli hepsi mevzulara daim fen manada yaklaşmaya aşırı şişman ilgi gösterdim."

Elvan, beraberce çalışmış yer aldığı bakan yardımcılarına, umumi müdürlere, nezaret personeline, çalışma arkadaşlarına ve öz ailesine teşekkürname etti.

Görevi devralan Bakan Nebati'ye de başarılar isteyen Elvan, laflarını "Makamlar hakkıyla gelip geçici, ehemmiyetli bulunan devletin devamlılığıdır." niteleyerek sonlandırdı.

Devir doğrulama esnasında rastgele dü bakan da birbirlerine çiçek tanıştırma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler