USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Haftada 4 güneş emek harcamayı destekleyen büyüklenme ve firmalar artıyor

TİSVA Kurucusu ve Türkiye’de Mikrokredinin Öncüsü Prof. Dr. Akgül, “TİSVA yerine tamamı dünyaya önerimiz, hepitalizm paradigmasında bulunduğu kadar haftada 4 gün, günde 6 sayaç düzentileme modeline geçmeleridir.” ifadesini kullandı.

Haftada 4 güneş emek harcamayı destekleyen büyüklenme ve firmalar artıyor
28-12-2022 22:06
İstanbul

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Kurucusu ve Türkiye’de Mikrokredinin Öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül, “Günümüz şartlarında kâffesi ülkeler artırım tedbirlerini birer birer açıklarken TİSVA namına kâffesi dünyaya önerimiz, hepitalizm paradigmasında bulunduğu kabil haftada 4 gün, günde 6 aralık düzentileme modeline geçmeleridir.” ifadesini kullandı.

TİSVA'dan meydana getirilen açıklamaya göre, haftada 5 çağ adına 4 çağ düzentileme uygulaması, hem çalışanların bununla yanında işverenlerin maliyetlerinin azalmasına asistan oluyor.

İlk bakışta değerlendirildiğinde, bu infaz sebebiyle ortaya çıkan biricik artırım kaleminin, ofisin haftada ortak çağ şimdi dinlence olması dolayısıyla pres maliyetlerinin düşmesi namına düşünülüyor. Ancak çalışanlar açısından değerlendirildiğinde ise bu uygulama, erişim giderlerinin azalmasına ve gayret saati içinde çalışanların dışarıda bezdirmek durumunda kaldıkları araç ve meşrubat ihtiyaçlarının şişman miktarda düşmesine hastalık oluyor.

Bu sebeple haftada 5 çağ adına 4 çağ düzentileme uygulaması, çalışanların zamanlarından artırım etmelerini sağlamasının yanı esna kendileri düşüncesince duyurulmayan ortak bindirim namına da değerlendirilebiliyor.

Çalışanların haftada 3 çağ mezun olmaları kendilerine ve ailelerine şimdi çok devir ayırmalarını sağlamakla beraberce buna ilişkin namına çalışmış oldukları kuruluşa bulunan sadakatlerinin de bire ortak miktarda artırıyor. Bu bilgiler ışığında, haftada 5 çağ adına 4 çağ düzentileme uygulamasının değme dü yan düşüncesince de birlik ortak kazan-kazan vaziyeti oluşturuyor.

Dan Schawbel, “4 Gün Çalışma” ünlü kitabında, elastiki düzentileme saatlerinin şimdi sürdürülebilir ortak doğacak düşüncesince üretkenliği ve karlılığı ilave potansiyeline eş bulunduğunu belirtiyor. Kitabın gösterimi emektar kökler uygulamalara ortalık okuyarak kişilerin iş durumunda ve evde çıkarlarını güzel hissetmeleri bunun şeklinde kreatif analizör sunmayı ve iş yaşamını değiştirmeyi hedefliyor.

İşverenlerin düzentileme günlerini kısa sınama uygulaması etme imkânı şimdi çok bulunmasına karşın Dan Schawbel, şu an düşüncesince çalışanların elastikiyet faktörüne odaklanmaları icap ettiğini belirtiyor.

"TİSVA namına 1 Şubat 2020 tarihinden buyana haftada 4 çağ mesaiyi uyguluyoruz"

TİSVA Kurucusu ve Türkiye’de mikrokredinin öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül ise Henry Ford'un, ortak çağ ilkin kişilerin 6 çağ adına 5 çağ çalıştıklarında şimdi doğurucu olduklarını, çalışanların moralinde ve işlerine bulunan bağlılıklarında iyileşmeler bulunduğunu keşfettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Günümüzde nice hükümet ve dev firmalar 4 çağ düzentileme denemeleri yapmış ve değerli neticeler elde etmiştir. Peki, hastalık hala 5 çağ düzentileme alışkanlığını sürdürüyoruz? Uzmanlar, 4 çağ düzentileme uygulamasının arızi ortak gidiş değil, iş yaşamının mübrem hakikatı olacağına inanıyor. Haftada minimum 1 haset ağırkanlı geçirmek, streslere ve faziletli tansiyona enikonu güzel geliyor.

İstatistiklere göre, iş yaşamımız içinde sayı farkı 90.000 aralık düzentileme ortamında, 9.000 aralık ise ailemizle devir geçiriyoruz. Gündemde toprak düzlük Türkiye’de ilkin el 4 çağ gayret uygulaması deneniyor haberlerini duyuyoruz. Ancak TİSVA namına 1 Şubat 2020 tarihinden buyana haftada 4 çağ mesaiyi uyguluyoruz. Haftada 4 çağ düzentileme uygulamalarının artarak yaygınlaşmasını dilek ediyoruz. Hepitalist ortak dünyada hedef, haftada azami 4 çağ ve günde 4 aralık çalışmadır. Aile hayattır, mutluluktur, huzurdur. Günümüz şartlarında kâffesi ülkeler artırım tedbirlerini birer birer açıklarken, TİSVA namına kâffesi dünyaya önerimiz, hepitalizm paradigmasında bulunduğu kabil haftada 4 gün, günde 6 aralık düzentileme modeline geçmeleridir.”

TGMP mensupları acemi sene bakımından "Doğum Günü İzni" kullanmaya başlıyor

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) çalışanları, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül’ün önerisiyle hususi günlerini sevdikleriyle bu arada geçirmeleri ve şimdi hepitalist ortak yaşantı sürmeleri bunun şeklinde 2 Ocak 2023 zamanı bakımından tevellüt günlerinde 1 çağ “doğum haset izni” kullanmaya başlayacak.

Halil Fatih Akgül, “Doğum haset izni sebebiyle çalışanlarımızın tevellüt günlerini sevdikleriyle beraberce afiyetle geçirmelerini ve kuruluşa bulunan ilişkinlik duygularını artırmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Haftada 4 gün, günde 7 aralık idman “sessiz istifa” periyodunu bulunmayan ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), haftada 55 aralık ve giysi çalışmanın insanoğlu sağlığını aksi etkilediğine dikkati çekerek, DSÖ Çevre, İklim Değişikliği ve Sağlık kısmı çalışanların haklarının korunması düşüncesince harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

İş psikolojisi uzmanlarından bulunan Andreas Ericsson, icra ettiği tetkikat sonucu, kişilerin günde en çok 4-5 saatlik ortak düzentileme kararı doğurucu ortak iş yapabildiğini belirtti.

Bilgisayar âlim Cal Newport’a göre, “derin çalışma” gerçekleştirebilen çalışanların kreatif ve çözümlemeli yeteneklerinin sınırlarını zorlayarak şimdi endamsız müddette şimdi velut çalışmış bulunduğu ispatlandı.

Türkiye'de umumi anlamıyla “işte en azını yapmak, yapılması gerekenler haricinde göz boncuğu nesne yapmamak, hususi yaşamı destek olmak ve şimdi az hata almak” namına anlatım edilen kelimesiz ortak vazgeçiş süreci namına tanımlanan “sessiz istifa”nın enikonu münteşir bulunduğu görüldü. Youthall çeşidinden meydana getirilen çalışma, Türkiye’de gençlerin yüzdelik 24’ünün şu an "sessiz istifa" sürecinde, yüzdelik 46,7’sinin ise bu algılama alışkın bulunduğunu ortaya koydu.

"TİSVA içerisinde 2023'ten itibaren 'Haftada 4 Gün, Günde 6 Saat Çalışma Sistemi'ne intikal yapılması planlanıyor"

“Haftada 4 Gün, Günde 7 Saat Çalışma Sistemi”nin Türkiye genelinde bürolarda uygulanması şeklinde Türkiye’deki “sessiz istifa” sürecinden güzeşte gençlerin iş-sosyal avlu dengesi sağlanarak bürolarda hevesli ortak halde çalışmalarının başarılması hedefleniyor.

TİSVA içerisinde çalışkanlık yayınlayan kâffesi kurumlarda günde 7 aralık çalışmakla bu arada 2023 yılından itibaren "Haftada 4 Gün, Günde 6 Saat Çalışma Sistemi"ne intikal yapılması planlanıyor.

"Haftada 4 Gün, Günde 6 Saat Çalışma Sistemi" ile çalışanların ofiste şimdi az aralık masrafı ve geçirilen sürenin şimdi sansasyonel ortak halde kullanılmasını sağlamayı amaçlanıyor. Bunun yanı esna gayret saatlerinin kısalmasıyla çalışanların iş haricinde şimdi enerjik ortak halde içtimai yaşama dâhil olmaları, aileleriyle ve dostlarıyla geçirecekleri vakitlerin şimdi velut olması hedefleniyor.

"3 ay müddet ile haftada 4 çağ gayret sistemini test ederek iş yaşamına sağlam olacağız"

Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik'ten meydana getirilen açıklamaya göre, Aksa Akrilik de haftada 4 çağ düzentileme sistemi düşüncesince infaz başlatıyor.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, akıbet yıllarda, müstevli ve teknolojik gelişmelerin de etkisiyle elden çabucak kâffesi sektörlerde ayrımlı düzentileme uygulamalarının araştırılmaya ve yaşama geçirilmeye başlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yapılan araştırmalara göre, iş yaşantı dengesinin sağlanmasına müteveccih acemi düzentileme sistemleri, çalışanların memnuniyeti üstündeki müspet tesirinin yanı esna üretkenliği ve verimliliği de ehemmiyetli seviyede artırdı. Avrupa’da nice ülke, elastiki düzentileme alternatifleri ile hem etkin memnuniyetinde bununla yanında iş sonuçlarında enikonu müspet neticeler aldıklarını duyurdu. Biz de bu kapsamda, 3 ay müddet ile haftada 4 çağ gayret sistemini test ederek iş yaşamına sağlam olacağız. 1.450 çalışanımızdan çok gayret tutarı almayan kısaca 200 çalışanımıza uyarlanacak uygulamamız sonrası neticeleri duyuracağız. Uygulama kapsamındaki çalışanlarımızın performansını iş neticeleri ve hedeflere mucibince ölçeceğiz. Aksa, ilişkinlik duygusu yüksek, senelerdir iş odaklı başarım düzenine menus ortak etkin yapısına sahip. Dolayısıyla 50 salname DOĞRU geçmişiyle de bu uygulamayı en güzel halde yaşama geçirecek firmaların başlangıcında geliyor.”

Taş, 1 Ocak ila 31 Mart 2023 tarihleri ortada uygulamanın yürütüleceğini aktararak, “İşlerinin gerektirdiği sürelerde çok düzentileme işleyen ve gayret tutarı almayan çalışanlarımız, fariza ve sorumluluklarını kusursuz yaptıkları, hedeflerini birlik namına gerçekleştirdikleri sürece haftada 4 çağ düzentileme yapabilecekler. Yapılacak tayyareci uygulamanın iş sonuçlarımızın standardını artırarak yardım sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca ,süregelen haftada 2 çağ evden düzentileme sistemimiz de bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada haftada 5 çağ bulunan gayret süresini dökmek dair çalışmalar başlatan firmaların sayısı artıyor. Şimdiye denli İngiltere, Belçika, ABD, Yeni Zelanda, İrlanda ve Kanada'da haftada 4 çağ gayret uygulamaları bazısı şirketlerce deneniyor. Araştırmalar, 4 çağ gayret sisteminin üretkenliği ve refahı artırmanın yanı esna firmaların erke maliyetlerini de ehemmiyetli seviyede düşürdüğünü gösteriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler